Ако сте с тежък махмурлък, тази пиянска чорба веднага ще ви изправи на крака
Питателна, освежаваща и засищаща, тази стара рецепта ще се услади всекиму
Пиянска чорба – това необичайно име носи тази вкусна зелева супа с месо.
Препатилите твърдят, че това е единственото, което ги вдига на крак след тежък махмурлук, но дари и да не я използвате с лечебна цел, със сигурност си заслужава да я включите в менюто си! Питателна, освежаваща и засищаща, тази стара рецепта ще се услади всекиму!
Пиянска чорба
Продукти:
500 г кисело зеле
200 г пикантна наденица
200 г пушено месо
125 мл готварска сметана 33%
1 голяма глава лук
1 голяма скилидка чесън
кимион
черен пипер на зърна
зърна бахар
смлян черен пипер
3 дафинови листа
1 супена лъжица смлян червен сладък пипер
2 чаени лъжички смлян лют червен пипер
2 супени лъжици брашно
4 супени лъжици олио
вода
кристална захар
оцет
Приготвяне:
Настържете зелето, нарежете ситно лука, нарежете пушеното месо на малки кубчета, а наденицата на кръгчета.
Запържете глава лук в малко олио.
Сложете зелето в тенджерата, заедно със сока, добавете пушеното месо и наденицата.
Добавете кимиона, черния пипер на зърна и бахара, дафиновите листа, добавете студена вода и кипнете.
Когато зелето е почти омекнало, сгъстяваме бульона със запръжка.
Пригответе я от олио, брашно, смлян черен пипер, двете лъжици лют пипер, вода и гответе още 15 минути.
Добавете сметана и оставете супата да поври за кратко, след което изключете котлона.
Добавете счукания чесън, покрийте с капак и оставете да престои.
Подправете със захар, оцет и сол, ако е необходимо.
Сервирайте чорбата топла с филия хубав домашен хляб и заквасена сметана!

















