През лятото я правя с пресни, през зимата – със замразени плодове: Пухкава ягодова пита с кисело мляко
Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна
Ароматът от този сладкиш ще се разнесе надалеч, докато го печете във фурната!
Пухкава ягодова пита с кисело мляко – мечтата на всеки любител на плодовите сладкиши. Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна.
Определено ще се превърне в десерт №1 в дома ви, а се прави много лесно и бързо. Запишете си рецептата:Пухкава ягодова пита с кисело мляко
Продукти:
За тестото:
6 яйца
180 г кристална захар
160 мл растително масло
120 г кисело мляко
280 г обикновено брашно
20 г бакпулвер
60 г царевично нишесте
За пълнежа:
700 г замразени ягоди
2 супени лъжици царевично нишесте
Приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и олиото.
След това добавете киселото мляко и разбийте с миксер.
Пресейте брашното с бакпулвера и нишестето в сместа .
Разбъркайте добре с шпатула.
Разбийте сметаната с миксер до гладка смес.
Намажете стъклена тава за печене (28 х 18 см) с масло.
Изсипете половината от тестото във формата.
Изсипете нишестето в купата със замразените ягоди и разбъркайте .
Поставете половината от ягодите върху тестото.
След това изсипете останалото тесто върху тях и го загладете.
Поставете останалите ягоди отгоре.
Печете кекса за 40-45 минути във фурна, предварително загрята на 180°C.
Можем да поднесете сладкиша, а по желание поръсете с пудра захар.
















