Този маринован патладжан с чесън и орехи се превърна в хита сред зимнината това лято
Гарантираме ви, че тези буркани ще изчезнат първи от килера
Патладжанът е кралят на лятното и зимното меню. Лято, защото от зеленчука се приготвя лесно и е лека за храна за горещото време навън. А зимата, защото бурканите с патладжаните изчезват първи от килера. Затова ви предлагаме отличен вариант от патладжан за подготовка за зимната реколта. Пикантно, ще се хареса на любителите на тези комбинации. Орехите ще добавят специален вкус към лакомството.
Оцет за марината, препоръчваме да приемате в концентрация от 9%. Ако използвате обичайните 6%, увеличете дозата с 1,5 пъти.
Необходими Продукти
патладжан 1,5 кг
орехи
чесън 10 скилидки
люти чушки 1 брой
Слънчогледово масло 150 мл
магданоз 1 пакет
оцет 3 супени лъжици
сол 3 супени лъжици
Начин на Приготвяне
Нарежете патладжаните на филийки или кръгчета с дебелина 3–4 mm.
Добавете сол 1 супена лъжица, оставете за час. Изплакнете под течаща вода, изстискайте леко, след което изпържете в добре загрят тиган с добавяне на 2 с.л. л. масло.
Подправки, чесън, лют червен пипер и орехчета. Добавете оцета, останалото олио и солта. Разбъркайте.
Наредете патладжаната и добавете марината в стерилизирани буркани. Когато напълнете бурканите, ги покрийте с капаците, поставете в съд с вода и стерилизирайте: 15 минути за половин литрови и 20 минути за литровите.
Главен прокурор подаде оставка
Тежък разговор между Винисиус и боса на Реал
Баща и син, обвиняеми за трафик на жени, остават в ареста
Реал Мадрид се извини за огромен гаф
Почина член на легендарната група АББА
Млади лекари отново на протест
Преизбраха Петър Кънев за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
Граждански арест в голям роден град
Китай с позиция относно войната, Си говори с Тръмп
42-годишен удари полицаи
19-годишна българка опита да се самоубие
Бербатов предизвиква възхищение в Леверкузен
