Пържени тиквички в тесто – вкус, който ще ви стане любим
Опитайте тази лесна и апетитна рецепта – перфектна за летните дни и гарантирано обичана от цялото семейство
Сезонът на тиквичките започва през лятото. Този зеленчук е много обичан от българите и се приготвя по всевъзможни начини. Но нека бъдем честни – през лятото едни пържени тиквички биха изкуши всички… е, приготвянето им може и да е малък ад, но пък вкусът си заслужава.
Но спокойно, имаме уникално предложение. Опитайте да приготвите тиквички в тесто - това ястие е спечелило сърцата дори на тези, които са скептични към него.
Пържени тиквички - рецепта в тесто с яйца
Наистина можете да приготвите тиквички вкусно - пържени или задушени, те ще зарадват вашето семейство и гости. Този път ще разгледаме как да използвате тесто.
Необходими съставки:
две тиквички;
четири супени лъжици брашно;
две кокоши яйца;
копър, масло, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките с кората под течаща вода, нарежете ги на кръгчета с дебелина 2-3 см.
Чукнете яйцето в купа, добавете сол, черен пипер и брашно. Разбъркайте всичко добре с вилица, като разбивате леко. Добавете нарязан копър.
Загрейте тиган, намазан с олио, потопете тиквичките в тестото, след което бързо ги поставете върху горещата повърхност. Пържете по 3-5 минути от всяка страна до златисто кафяво.
Пържени тиквички в тесто - рецепта със сирене
Добавянето на сирене към тестото е правилното решение. По този начин ще можете да направите не само хрупкави, но и крехки, и дори леко пикантни пържени зеленчуци.
Необходими съставки:
две тиквички;
парче твърдо сирене;
две кокоши яйца;
три супени лъжици заквасена сметана;
три супени лъжици брашно;
масло, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Няма нищо сложно в пърженето на тиквички по този начин. Трябва да измиете зеленчука и да го нарежете на кръгчета, точно както в първата рецепта.
След това чукнете яйцето в купа, добавете сол, черен пипер и разбийте с вилица. Сложете заквасената сметана и настърганото сирене. Изсипете брашното в отделна чиния.
Разбъркайте всичко и, потапяйки всяко парче тиквичка в тесто, след това в брашно, запържете зеленчука в загрят тиган с олио. 3-5 минути от всяка страна ще са достатъчни. / jenata.blitz.bg


















