Правя свинското само по този начин - става крехко, вкусно, а пести време, пари и излишни съдове
Определено никога преди не сте яли толкова вкусно свинско, изпечено във фурна
Пригответе си у дома вкусна рецепта, която ще ви върне в детството. Определено никога преди не сте яли толкова вкусно свинско, изпечено във фурна.
Цялата тайна е в това, че месото се пече във фолио, заедно с гарнитурата (в случая картофи). Ето необходимите продукти за Свинско с картофи във фолио – става мозък!
Свинско с картофи във фолио
Нуждаем се от:
600 г свински врат
2 супени лъжици горчица
черен пипер
сол
4 скилидки чесън
3 с.л. растително масло
70 г бекон
1 чушка
3 глави лук
300 г наденица
800 г картофи
смлян червен пипер
Приготвяне:
Нарежете свинското месо на парчета и го сложете в купа.
Добавете горчицата, смления черен пипер, счукания чесън и олиото.
Разбъркайте с лъжица.
Нарежете сланината на кубчета.
Отстранете семената от чушката и я нарежете на тънки филийки.
Нарежете лука, наденицата и картофите на кръгчета.
Разстелете два слоя алуминиево фолио един върху друг върху твърда повърхност и поставете зеленчуците, наденицата и месото отгоре.
Подправете сместа със сол, поръсете със смлян черен пипер и увийте внимателно, за да не се скъса фолиото.
След това прехвърлете сместа върху тава за печене и печете 60 минути на 190°C.
След това отворете фолиото и допечете във фурната с включена функция за горещ въздух.
Сервираме това вкусно лакомство със сос тартар или салата по желание.





















