Ако имате малко ягоди, задължително направете тази нутела само с три съставки
Вкусът е пристрастяващ, става за минути, а издържа в хладилник 10 дни
Опитайте вкусен, кремообразен ягодов крем, който ще засрами дори купената от магазина Нутела (или който и да е друг вид течен шоколад).
Просто не можете да устоите на комбинацията от ягоди и лешници.
Ексклузивна рецепта за вкусен ягодов крем ще намерите по-долу – ето продуктите за Ягодова Нутела от 3 съставки:
Ягодова нутела от 3 съставки
Продукти:
200 г лешници
60 г ванилова захар
70 г замразени ягоди
1 супена лъжица лимонов сок (по избор)
Приготвяне:
Първо, изпечете лешниците във фурната.
Печете ги около 12-15 минути на 180°C.
Като алтернатива, можем да ги изпържим във фритюрник с горещ въздух за 6 минути при температура 185°C.
Смелете все още горещите ядки в блендер, докато получите гладка, мазаема консистенция.
Правете това на няколко пъти, като периодично избутвате сместа от стените към центъра на блендера. Накрая сместа трябва да стане кремообразна и гладка (като на снимката по-долу):
Най-важното е да не забравяте да правите почивки по време на пасиране, за да предотвратите прегряване на блендера.
След това добавете захарта към сместа.
Добавете и замразените ягоди.
Разбийте, докато получите гладка смес.
Когато кремът достигне желаната консистенция, добавете лимоновия сок.
Този елемент е по избор, но лимоновият сок ще извади на преден план естествения вкус на ягодите и ще предотврати покафеняването на пастата.
Разбиваме за известно време и нашият ягодов крем е готов.
Ягодовата паста може да се използва като пълнеж за палачинки или гофрети.
Можем да го добавим и към кисело мляко или да го използваме за приготвяне на домашен сладолед или шейкове.
Той е идеален за декориране на торти или пайове.
Ягодовата Нутела може да се съхранява в хладилник в продължение на 7-10 дни.

















