Забравете за еклера, това руло с много крем е много по-вкусно, а става лесно и бързо
Отлична рецепта за пухкаво изкушение, чийто вкус много напомня на любимите ни еклери
Меко и пухкаво руло, пълнено с вкусен крем, което е готово за нула време. Отлична рецепта за пухкаво изкушение, чийто вкус много напомня на любимите ни еклери. Ето как да си приготвите Еклер руло с фантастичен крем.
За пълнежа:
110 г кристална захар
1 голямо яйце
10 г ванилова захар
1,5 супени лъжици царевично нишесте
350 г заквасена сметана или гръцко кисело мляко
40 г масло
За тестото:
4 големи яйца
щипка сол
1 супена лъжица кристална захар
180 г обикновено брашно
400 мл мляко
30 г разтопено масло
Приготвяне:
Крем:
Добавете яйцето и захарта в тенджерата.
След това добавете ванилова захар и нишесте.
Разбъркайте добре с бъркалка.
Добавете сметаната към сместа и разбъркайте.
Сложете тенджерата на котлона и гответе, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Изсипете готовия крем в купа и покрийте с фолио.
Оставете да се охлади до стайна температура.
Тесто:
В отделна дълбока купа добавете яйцата и щипка сол.
Добавете захарта и разбъркайте с тел.
Добавете брашното и разбъркайте добре, след което наливайте млякото малко по малко и разбъркайте.
Накрая добавете разтопеното масло към тестото и разбъркайте.
Покрийте с кърпа и оставете да почине 10 минути .
След това изсипете тестото върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна. Печете 25-30 минути на 190°C.
Оставете изпеченото тесто да се охлади за 10 минути.
След това обръщаме тестото с помощта на решетка и хартия. Намажете с крема.
Навийте тестото на руло, увийте го в хартия и го оставете да се охлади в хладилник.
Поръсете рулото с пудра захар.
Можем да го поднесем.




















