Тази ягодова крем торта е по-вкусна и от чийзкейк, а се прави с най-простите продукти
Има ги във всяка кухня
Страхотна комбинация от кремообразна и плодова текстура, която много наподобява популярния чийзкейк.
Ягодова крем торта – лесна, достъпна като продукти и много, много вкусна! Докато се пече, домът ви ще бъде ароматизиран от уханието на ягоди – трудно ще устоите само на едно парченце! Ето рецептата:
Ягодова крем торта
Продукти:
3 яйца
чаена лъжичка ванилова захар
щипка сол
140 г захар
100 мл растително масло
150 мл мляко
бакпулвер
200 г брашно
За пълнежа:
400 г пресни ягоди
250 г извара
3 супени лъжици пудра захар
една трета от чаена лъжичка ванилова захар
2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
1 яйце
Приготвяне:
Разбийте яйцата за тестото с щипка сол.
Постепенно добавете захарта, докато се получи гъста и пухкава смес.
Като продължавате да разбивате, добавете олиото, млякото и ванилената захар, а накрая – пресятото с бакпулвера брашно. Объркайте внимателно брашното в сместа с шпатула, така че обемът да не спадне.
За пълнежа:
Нарежете ягодите на четвъртинки или половинки.
Претрийте изварата през цедка, за да стане фина, след което добавете 1 яйце, пудрата и ваниловата захар, а накрая разредете сместа с 2 лъжици гъсто кисело мляко. Разбийте сместа с миксер.
Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, а отгоре с лъжица нанесете от сместа с извара.
Подредете половинки ягоди върху тестото и сложете тортата да се пече в загрята на 170 градуса фурна около 40-45 минути.
Оставете готовата торта да се охлади, след което поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.




















