Бъркаш, печеш и заливаш с шоколад - шоко чудо за 5 минути
Вкъщи не правим друг десерт
Това е уникален десерт, който може да се приготви за 5 минути и има невероятен вкус. Опитайте го веднъж и ще се убедите колко е вкусен, затова ще го приготвяте често-често.
Чудесен е за всякакви поводи, особено когато нямате много време да прекарвате в кухнята. Изненадайте гостите си с нещо специално, ето какво ви е необходимо за нашето Шоко-чудо за 5 минути:
Шоко-чудо за 5 минути
Продукти:
4 яйца
90 г захар
60 г брашно
15 г царевично нишесте
40 г какао на прах
40 мл олио
70 г бисквити по избор
100-200 г шоколад, също по избор
Приготвяне:
Счупете четири яйца в дълбока купа, добавете 90 г захар и разбийте с миксер, докато се образува пяна. Разбийте първо на ниска скорост, след това на висока скорост, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане бяла.
Към гъсто разбитите яйца добавете ситно пресятите сухи съставки: брашно (60 г), царевично нишесте (15 г) и какао на прах (40 г). Добавяйте сухите съставки постепенно, на няколко порции.
Разбъркайте, като остъргвате с лъжица/шпатула отдолу нагоре, докато всички съставки се смесят и бучките се разбият. Разбъркването трябва да е бавно, за да се запазят мехурчетата в разбитите яйца.
След това добавете 40 мл олио за готвене и разбъркайте отново, за да се поеме. В крайна сметка трябва да получите хомогенна, гладка и гъста смес с полутечна консистенция. Добавете 70 г бисквити по ваш избор, ситно натрошени с ръце или нарязани на дъска.
Разбъркайте, за да покриете равномерно бисквитите, след което изсипете получената смес в по-малка и по-дълбока, продълговата форма, в която обикновено печете хляб или кекс, предварително покрита с хартия за печене.
Разпределете сместа равномерно, заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса, за приблизително 30-35 минути или в зависимост от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна чиния и отстранете хартията.
Отрежете краищата, за да разкриете декоративната вътрешност на сладкиша.
Поставете целия шоколад отгоре, след което върнете сладкиша в горещата фурна за още 5-10 минути, за да омекне шоколадът и да се разтопи малко.
Миска на Слави Трифонов от Бургас очаква бебе
Шофьорът, който бяга 100 км от полицията във Варна, има 13 акта и 21 фиша
Джордж Клуни изплаши феновете си: И той ли се разболява от деменция
4 зодии с шанс да променят съдбата си през декември 2025 г.
АПИ търси фирма за ремонт на тунела "Траянови врата" за 79 млн. лв.
Софийският градски съд прекрати делото срещу Благомир Коцев
Халваджиян, Иван и Андрей направиха нова медия
Министерството на енергетиката поема управлението на новата Програма „Енергийна сигурност“
