Всички си мислят, че съм взела този турски бюрек от пекарна, а рецептата е толкова елементарна, че я правя всяка събота
Имам рецептата от изселничка
Истинският турски бюрек няма да остави никого безразличен. Бюрекът е тънко разточено тесто, в което се увива плънка за всеки вкус. Всяка домакиня може да приготви истински бюрек в собствената си кухня. Най-простите съставки, малко време и цяла тава от вкусни бюреци е готова!
Необходими съставки:
2 чаши вода;
2 яйца (1 жълтък за намазване);
1 ч. л. сол;
5,5 чаши брашно.
125 г масло или маргарин;
сирене фета за пълнеж – може и бяло саламурено
Процес на готвене
Смесете водата с яйцата (жълтъкът на едно яйце трябва да се остави за намазване на бюреците преди печене). Добавете брашното и солта към съставките и омесете гладко, еластично тесто, което не лепне по ръцете. Разделете тестото на 2 равни части, покрийте с фолио и оставете да „почине“ за 5-7 минути.
Разточете тестото на възможно най-тънък слой. С тестото се работи много лесно, не се къса и не залепва за масата. Намажете обилно с размекнато масло.
Прегънете краищата на тестото към центъра и ги намажете с масло. Прегънете горния и долния ръб на тестото към центъра и също намажете с масло.
Сгънете тестото отново, за да оформите наслоен квадрат. Извършете подобни действия с втория слой тесто. Покрийте парчетата с фолио и ги поставете в хладилника за един час.
Извадете тестото от хладилника и го разточете, за да оформите тънки квадратни пластове бутер тесто.
Разделете разточеното тесто на 16 равни части. Поставете сирене или друга плънка по ваш избор в центъра на всеки квадрат. Закрепете краищата на всеки квадрат заедно в центъра. Поставете парчетата върху тава, покрита с хартия за печене и намажете с жълтък. Изпечете бюреците в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване и сервирайте веднага.
Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца
Антония Петрова обяви най-радостната вест
Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем!
Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви"
В тази страна не се плаща кеш
Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно
Тръмп не изключва възможността за война с Венецуела
