Мария Елена прави най-вкусните и здравословни кюфтета от тиквички
С тази диета отслабнах с 10 кг за един месец, споделя тя
Наша читателка издаде тайната си рецепта за вкусни и здравословни кюфтета от тиквички. „Здравейте, казвам се Мария Елена. Обичам да готвя здравословни рецепти, особено след като осъзнах, че те могат да ми помогнат много с отслабването и воденето на здравословен начин на живот.
Често измислям здравословни рецепти и искам да ги споделя с вас.
Следната рецепта ми помогна да сваля най-много килограми в областта на корема и е една от любимите ми.
С тази диета отслабнах с 10 кг за един месец.
Приготвя се много лесно и просто със зеленчуци. Съдържа много малко калории, но е засищаща и много вкусна.
Сега е сезонът на тиквичките, така че това ястие е толкова вкусно, че ще се хареса на всички, особено ако искате да се храните здравословно. Ето какво ви е необходимо за моята рецепта за Кюфтета от тиквички за балерини“ Вечерни ястия
Кюфтета от тиквички за балерини
Продукти:
3 тиквички
1/2 червен лук
сол
70 г пармезан (или друго сирене)
1 яйце
180 г крема сирене Филаделфия или рикота
140 г галета
3-4 зелени стръка пресен лук
Освен това:
100 г фиде
140 г червен ориз
1 супена лъжица масло
600 г вода
1 кубче бульон (зеленчуков или пилешки)
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките, отстранете краищата им и ги настържете на едрата страна на рендето.
Добавете половин глава настърган червен лук или цяла глава, ако е по-малък. Добавете сол и разбъркайте, след което оставете настрана за 15 минути.
През това време настържете пармезана или сиренето по ваш избор, но според мен пармезанът е най-подходящ.
Изсипете настърганите тиквички в гевгир и отцедете добре, след което ги стиснете допълнително с ръце, за да извлечете колкото е възможно повече сок.
След това добавете едно яйце (или две по-малки), крема сирене и галетата. Изсипете настърганото сирене (пармезан) и разбъркайте добре с лъжица, докато всички съставки се съединят в еднородна и компактна смес.
За да обогатите сместа, добавете ситно нарязан зелен лук, подправете с малко черен пипер и разбъркайте отново.
Когато сместа е добре разбъркана, гребнете я с лъжица и с ръце оформете топчета с размер на орех. Подредете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Когато фурната е предварително загрята на 180 градуса, поставете ги вътре и печете около половин час или докато станат златистокафяви.
Междувременно запържете фидето в малко зехтин, докато придобие приятен златист цвят.
След това добавете ориза и разбъркайте. Добавете една супена лъжица масло, след което продължете да варите пастата и ориза на слаб огън, докато маслото се разтопи хубаво. След това добавете 600 мл вода и едно разтворено кубче бульон.
Покрийте с капак и оставете да се готви на слаб огън, докато набъбне хубаво и омекне.
Ще забележите, че тази рецепта не използва много сол, което е много важно, ако искате да отслабнете – солта се свързва с водата, която консумирате, и не ви позволява да се отървете от излишната тъканна течност.
Оставете изпечените кюфтета да се охладят леко, след което ги сервирайте с гарнитура от варен ориз.



















