Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата
Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си
"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на агнешко месо, защото ние не можем да се сетим за такъв! Да ви е сладко!"
Великден вече може да е зад гърба ни, но Гергьовден все още не е минал. За празника по традиция се хапва агнешко месце, но понякога приготвянето му може да се окаже истинско предизвикателство.
Именно заради това решихме да ви разкрием тайната на крехкото и вкусно агнешко. То буквално ще се топи в устата, а за целта трябва само да следвате няколко прости стъпки. Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си.
Необходими продукти:
- агнешко месо - 1.5 кг
- ориз - 1 ч.ч.
- растително масло - 3 с.л.
- лапад - 1 връзка /около 300 г/
- зелен лук - 1 връзка
- моркови - 1 бр.
- сухи чушки - 1 червена
- джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух
- черен пипер - 1 с.л. на зърна
- дафинов лист - 2 бр.
- бахар - 2 зърна
- чесън - 3 скилидки
- сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин. Месото се изважда, а бульонът се прецежда. В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът. Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка.
Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин.
Източник: gotvach.bg.
Учени създадоха машина, която превръща въздух в питейна вода! Къде се случи това
Млад мъж преби гаджето си, друг атакува майка си
Честно ли е: Краси цял сезон се чуди коя да избере и нищо! А Натали я нападна глутница
Страна от Централна Европа даде допълнителни 250 милиона евро военна помощ за Украйна
101-годишна баба е звезда във фитнеса
Избухна страшен скандал около спортна кола на 6 колела
Веселба пред Народното събрание, кръшни хора се люшнаха напук на бюджета
Почина велик шампион от старата школа на тениса
Протестът в Бургас продължава втори час
Кметът на Варна: С бухалки не могат да ни отнемат свободата, защото сме обединени
Любима рецепта за зимата: Свински ребърца и една съставка, която е евтина, но страшно полезна
"Ножица-трепач" пристига в Бургас, може да станете част от мистерията
