Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Ванеса Калинкова от Бургас със златен медал от световна олимпиада и бъдеще в българската наука
Крие ли АЕЦ „Козлодуй“ за инцидент в централата? Възможно е извънредно спиране
Само категоризирани и регистрирани обекти имат право да предлагат настаняване
Поморие награждава най-добрите спортисти за 2025 година
Ритуали за душата в навечерието на Коледа
Мощна експлозия разруши три сгради край Сан Франциско, камера засне момента на взрива (видео)
Бъдещи студенти от Царево посетиха Бургаския държавен университет
Скандал с банка за сперма: Генетично рисков донор е засегнал близо 200 деца в Европа
Коледари ще върнат духа на българската Коледа в двора на Етнографския музей на 17 декември
Милиардното наследство на Валери Николов: Кой поема империята „Фантастико“ след смъртта му
Тръмп централизира контрола върху изкуствения интелект с нов президентски указ
Камерунският Гонзо сътвори чудовищна издънка-страната да има два национални отбора
