Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
Камено с нов тенис корт за ученици и жители на общината
Пребиха известен сваляч в Пловдив
Готвач с характер ще има рубрика в "Преди обед" по БТВ
Защо глобиха ЦСКА и Левски с общо 6600 лева след дербито
Тази холивудска звезда прости на сина си
САЩ срещу Германия: 16 140 MW срещу 12 MW – технологичният позор на зелена Европа
Какво означава този ден и как да използваме енергията му
