Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Отиде си поетът Найден Вълчев, автор на текста на емблематичната "Една българска роза"
Днес е специален празник! Ето кой има имен ден
Защо някои хора виждат "светлина в края на тунела", когато умират
Унгария ще съди ЕС заради руския газ
Голямо разочарование за Мъри Стоилов в Турция
УЕФА зарадва футболна България! Ще сме домакини на голям форум
Български шофьор реши да кара по тротоара
Екшън с морски дрон в Румъния
Знаете ли, че във Формула 1 влиза нов отбор? Пилотите му са познати лица, екипът се цели високо
Мистериозно устройство на пътя върши двойна работа
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с Георги Георгиев
