Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Страшен дъжд ще се лее днес, в 6 области ще е най-зле (КАРТА)
БНБ определи шест банки с допълнителни буфери заради еврото
България е №1 в ЕС по ръст в продажбите на хибридни коли
Почина дизайнерката, която обличаше Лейди Гага и Бионсе
Шестокласници от ОУ„Княз Борис І“ влязоха в ролята на прокурори и съдии в Бургас
Палим коледните светлини с концерт на Вениамин в центъра на Поморие
Почина Иван Станков - един от най-добрите тонрежисьори в българската музика
Фалшивият Брад Пит удари отново-влюбена пенсионерка му даде над 100 000 евро
Бургаското дуо Пол и Реми спечелиха два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури
Наводнения и свлачища в Западна Гърция след бурята Адел
