Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Защо сексуалният ви живот може да страда
НЗОК: Няма ограничение за броя направления за специалисти, когато има медицинска необходимост
Коледна трагедия: Двама мъже изчезнаха по време на традиционно коледно къпане
Четирима европейци са в неизвестност, след като туристическа лодка в Индонезия потъна
Почина личност с голям принос за Варна
Жестоката болест на Сам Деру се отразява на Локомотив и Мони Николов
Зарежете дънките - това е тенденцията за панталони
Ненадмината рецепта за коледни кюфтета с пуешко и спанак - вкус, който ще ви изненада
Мечките нападат, но каква е истинската причина в Япония да се яде месото им
Внимание! Ураганен вятър връхлита България
Нотариалната камара настоява: Завещанията да се обявяват публично пред наследници
Истината за евробанкнотите, която повечето хора не знаят
