Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Зелен билет за 1 лев заради мръсния въздух в София
Мъж съди ресторант, качили го в TikTok, докато вечеря с любовница
Перфектният тиквеник за Бъдни вечер
Антъни Джошуа прати на пода влогъра Джейк Пол
Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца
Антония Петрова обяви най-радостната вест
Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем!
