Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
Пеевски атакува в Съда двойното поскъпване на паркирането в София
Половин милион ТЕЛК-ове са издадени за две години
Бyм в cтpoитeлcтвoтo. 50% yвeличeниe нa paзpeшитeлнитe зa нoви имoти y нac
Отиде си легендарният актьор Удо Киер
Жена е с избити зъби и множество наранявания след побой в Софийско, задържаха мъжа й
Волейболната легенда Владо Николов пристига в Поморие
Смразяващи подробности за ужаса с три трупа в Поповица, ясно е кои са жертвите
Известен рапър претърпя инсулт на сцената
