Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
Перфектен френски сладкиш
Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.
Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.
Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.
Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.
Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!
Източник:gotvach.bg
В тази страна камионите за боклук са по-чисти от линейки
Сигнал за бомба доведе българин до съда
С малко тиква и рецептата на леля Ленче правя топ специалитет
19-годишен спортист се самоуби
Чичото на скандалния Рубиалес го замеря с яйца
Жена, отчаяна от гаджетата си, се омъжи за изкуствен интелект
Колите в Русия никога не са били толкова скъпи
Драма с български бизнесмен в Австрия, обвиниха го в голямо престъпление
Отиде си един от най-великите футболисти на България
ЕС готви 20-ия пакет санкции срещу Русия
КЗП проверява СОС за спекула с цените за паркиране в София
Как самосаботажът оставя дори най-привлекателните хора сами
