Бързо ще изчезне: буйна и влажна вкусотия, готова за около 60 минути
Това е рецептата
Необходими продукти
сладко по избор – 250 грама
рафинирано слънчогледово олио – 125 милилитра
газирана минерална вода – 120 милилитра
сода бикарбонат – 1 чаеана лъжица
пшенично брашно – 260 грама
орехи – 1 чаша
Приготвяне
За начало в съд подредете в следната последователност: сладко, слънчогледово олио, сода, минерална вода. Всичко разбъркайте старателно до хомогенно състояние.
В получената течна смес пресейте брашното на части, като разбърква и стрива на бучки. Добавете там нарязаните ядки и разбъркайте отново.
Покрийте формата за печене с пергамент или намажете с олио, поръсете с брашно.
Поставете вкусотията във формата и го сложете във фурната, загрята до 180-200 градуса за период от 30-40 минути. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката
Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си
