Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Две жалби срещу приемането на еврото в България са подадени в Съда на ЕС
БНБ работи извънредно заради големия интерес към стартовите комплекти с евромонети
Онлайн банкирането спира за няколко дни при въвеждането на еврото
3 зодии чакат коледно чудо
Шер ще се омъжва 50 години след предишния си брак
Никога не изливайте млякото в кухненската мивка, голяма грешка е
Яли ли сте ледена торта? Неустоимо кремообразен десерт с тънък блат, а рецептата е елементарна
Иво Сиромахов към Слави Трифонов: Иди си с мир, утре вече ще е късно
Огромна скала затвори пътя Банско-Гоце Делчев край село Места, движението е напълно спряно
Сърбия пусна на свобода наркобоса Йоца Амстердам-Сретен Йосич
Каква ще е новата план-сметка на Държавното обществено осигуряване и здравната каса
Блокада на „Капитан Андреево“: Тирове чакат с дни, напрежение расте заради протестите в Гърция
