Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Тежък ден за Телец, Дева, Козирог и Близнаци: съдбата изпраща изпитания на 19 декември
Как да премахнем лошата миризма от обувките с природни средства - работещи решения у дома
Прегръдката като лекарство: защо тялото и мозъкът ни имат нужда от топъл физически контакт
Теодор Ушев на площада: Мислех, че ни управляват идиоти, оказаха се кръгли...
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
