Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Когато съдът не даде справедлив… Майката, която сама уби мъчителя на детето си
Полските ръчно изработени коледни украси - най-търсени в света
Откритие от ада: Криптомилионер и съпругата му намерени заляти с бетон в пустинята!
Мъж се напи жестоко, изкърти дограмата си и я изхвърли върху автомобили
Европейска титла по киокушин карате за възпитаник на Гергана Апостолова-Костова
Детската болница „Света Анастасия“ в Бургас ще предостави качествена грижа за децата и спокойствие за родителите
В това село къщите вече струват по 1 млн. евро
„Майната му на ЕС“ - историята, която Европа отказва да научи
Истериите и хиперактивността на децата, който водят до екстремни сривове техните родители
Бакшиш ли? Забравете. Професията „доставчик“ умира пред очите ни
Ракът топи Любо Пенев с 1 килограм на ден
Politico: България ще трябва да осигури 1,2 милиарда евро гаранция за заема за Украйна
