Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Колко дни ще почиваме през 2026 г.?
Глоба до 500 лв. ако се коли прасе, без да знае ветеринаря!
Рухна кула на църква във Видинско, токът в няколко населени места спря
Двама крадци отнесоха банкомат от магазин
Пиенето на кафе влияе на нивото на кръвната захар, намалете го
Северна Македония отказа помощта на България за електроснабдяване
Започна сезонът на сухата кожа: какво съветват козметолозите
Латвия тресна забрана на Русия, влиза в сила след Нова година
Проходите Шипка и Хаинбоаз побеляха, вали обилно сняг
Почина легендата в хвърлянето на чук Анатолий Бондарчук на 85 години
Президентът Румен Радев честити Рождество Христово на българите
Папа Лъв XIV отслужи първата си литургия за Рождество Христово
