Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Новата пожарна в Камено ще бъде оборудвана чрез проект в партньорстви с РДПБЗН-Бургас
Забравете за ботокса, тази напитка заличава бръчките като гумичка: Нашите баби са я приготвяли в тенджера, ето как
Даниел Митов: Създаваме звено за борба с прането на пари, за да излезем от сивия списък
Ученици Бургас с благородна кауза в подкрепа на Приюта за безстопанствени животни
Разкриха две незаконни автоморги с крадени авточасти от Европейския съюз
Тръмп се похвали, че е принудил Макрон да увеличи цените на лекарствата
В любимия на българите Одрин спряха да приемат левове
Москва: България е плацдарм на НАТО за война с Русия
Пазарът на имоти е в капан, а бабите не си дават жилищата
Важно! Дежурен детски кабинет ще работи в медицинския център на УМБАЛ-Бургас по празниците
Обрат! ВиК операторите нямало да вдигат цената на водата, заради еврото
Днес е ден за смирение, подготвяме се за Светата вечер, не правете това, за да не си навлечете беди
