Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Ванеса Хъджънс отново майка на 36
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени
Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов
Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи
Джиро Италия 2026 тръгва от Бургас
Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история
От хазартната зависимост до пътя на промяната: Истинската история на пловдивско семейство
Станко е в неизвестност, издирват го в цяла България
