Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Как да се предпазим от фалшиви обяви за вили под наем
Синдикати с акция пред парламента със списък от въпроси към депутатите за бюджета
Оставката на кабинета - изненада или стратегия? Политолози и анализатори с ключови коментари
Драго Чая с изповед: Сега можеше да имам 30-годишно дете
Почитаме паметта на свети Спиридон Тримитунтски Чудотворец - следете времето внимателно
Тежка катастрофа на бул. "Цариградско шосе", хвърчат линейки за пострадали
АПИ с актуална информация за пътната обстановка в страната
Земетресение 6,7 по Рихтер разтърси Япония – тревога за цунами
„Кайрос“ остава закотвен край Ахтопол без финансиране и с риск за държавата
Как ароматите отключват най-силните ни спомени и какво представлява ефектът „Пруст“
Мерц разкри: План за украински териториални отстъпки е изпратен на Тръмп за обсъждане
Коледна добрина: Деца и възрастни в Бургас получиха подаръци от кампанията „Подари от сърце“
