Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Фалшивият Брад Пит удари отново-влюбена пенсионерка му даде над 100 000 евро
Бургаското дуо Пол и Реми спечелиха два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури
Наводнения и свлачища в Западна Гърция след бурята Адел
Костадинов призова правителството да подаде оставка
Страшен дъжд ще се лее днес, в 6 области ще е най-зле (КАРТА)
27/11/2025, Четвъртък 10:36
0
Сексуалният „пастор“, ръководил мрежата „Виджилантес“, ще лежи доживот
11 души загинаха при зловеща железопътна катастрофа в чужбина
Синът на известен бизнесмен е убит, роден град гъмжи от полиция
Папа Лъв XIV пристигна в Турция
Убиха двама членове на Националната гвардия на САЩ
