Ето как да приготвите автентичен грузински кебап – най-доброто мезе
Вижте рецептата
Класическите версии на шиш кебап не могат да се сравняват с месото, което се пържи на скара в Тбилиси. В Грузия обикновено запазват тази рецепта само за своите хора: опитайте се да го приготвите по този начин поне веднъж и те никога няма да ви поискат други кебапчета.
Съставки:
Месо (свински врат) – 2 кг
Лук – 500 г
Соев сос – 100 мл
Аджика или друг лют сос – 2 с.л.
Сол – 1,5 ч.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на големи половин пръстени в дълбока купа.
Посолете и намачкайте с ръце, докато лукът пусне сок.
Нарязваме месото на едри парчета. Добавете към него аджика, соев сос и сол.
Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.
Непосредствено преди готвене смесете месото с лука. Нанижете на шишчета и гответе кебап върху въглищата до готовност. Гарнитура за барбекю определено не е необходима. Сервирайте го само с лук и пресен пита хляб.
Кои са работните дни по коледните празници
Давама участници си казват сбогом с Арената на „Игри на волята” и жадувания финал
Председателят на Контролния съвет на ПП Александър Русанов напуска партията заради вотa срещу референдума за еврото
Трагедия! Влак прегази момче на 16 години, прибирало се от училище
Автопаркът на МВР: 5383 служебни коли в движение и 265 произшествия за година
Годишните литературни награди ще се раздават утре в Бургас
Приета е програмата за задържането на талантливитe ученици и студенти с безплатно обучение и стипендии
18 години затвор за Димитър Любенов, убил френски турист с Porsche при 195 км/ч
Цял живот без книжка и 18 години затвор за Панамерата
Мъж глътна яйце Фаберже на стойност 19 000 долара
Кметът Николай Димитров: Надграждаме социалните услуги в община Несебър
Тежките катастрофи ще се разследват по нова методика
