Когато ми се яде нещо сладко, спретвам тези бананови пухчета – децата са луди по тях
Страхотен десерт, с малко и лесни съставки, който става и за най-капризните деца
Пухчета с шоколад и банан – съставки:
бутер тесто – 0,5 кг;
пшенично брашно за работа с тестото;
банани – 0,4 кг;
шоколад – 100 г;
захар, канела – на вкус;
яйчен жълтък – 1-2 бр.
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, ако е замразено. След като поръсите масата с брашно, разпределете тестото върху нея и го разточете на правоъгълен слой с дебелина около 3 мм.
Нарежете тестото на квадрати или правоъгълници с форма близка до квадрат с големина на страната около 15-16 см.
Всеки квадрат от тесто се разделя мислено на две части. Една част, като отстъпите от краищата, поръсете със захар, канела и натрошен на малки парченца или настърган шоколад. Поставете няколко резена бананова каша отгоре или банан на парчета.
На тестото за другата страна направете няколко малки разреза в центъра, за да може парата да излиза през дупките по време на печене.
Оформете правоъгълен сладкиш, като поставите свободния край на тестото върху плънката и оформите тесто по контура около плънката.
По същия начин направете пухчетата от останалото тесто, бананите и шоколада.
Поставете ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с тънък слой жълтък.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Когато се зачервят, може да се считат за готови. Остава да извадите от фурната и да сервирате. Студени също ще са вкусни.
Предприемач припадна зад Тръмп по време на пряко излъчване от Белия дом
Извънредно! Гонка с мигранти завърши с кола в блатото на Бургаското езеро
Нов световен трансферен футболен рекорд?
Ад за 400 български семейства заради „Магнитски“, стотици санкционирани от банките се развеждат
Известна като "кукла Барби" почина при много мистериозни обстоятелства
