Правя тази домашна пица през ден, резултатът винаги е перфектен
Най-сполучливата рецепта за домашна пица, а става точно за 10 минути!
Пица с домашно тесто – колко често имаме време да я приготвим за семейството си?
Ние обаче имаме за вас перфектната рецепта за Пица за 10 минути, която надминава като резултат даже тази от популярните квартални пицарии. И най-хубавото е, че тук сами може да избирате какво да сложите отгоре – според това кой каква плънка предпочита! Непременно я опитайте, ние у дома сме я изпробвали милион пъти и резултатът винаги е перфектен!
Цялата тайна е в приготвянето на много бързо тесто, което не е необходимо да чакате да втаса.
Ето какво ви трябва:
Продукти (измерени с кофичка кисело мляко от 180 мл):
1 чаша кисело мляко,
2 чаши брашно,
2 супени лъжици олио,
½ чаена лъжичка сол и
½ чаена лъжичка бакпулвер.
Начин на приготвяне:
Замесете брашното, солта, бакпулвера, олиото и киселото мляко на компактно, но меко тесто.
Тестото се разточва веднага върху набрашнена работна повърхност, след което се прехвърля в тава, постлана с хартия за печене.
Наредете отгоре плънка по избор: намажете с доматен сос, добавете тънки лисове сушено месо или пък пиле.
След това наредете моцарела, чери домати, настърган кашкавал или ако предпочитате във „вегетариански“ вариант, наредете нарязани зеленчуци.
Аз обикновено правя вариант с прошуто и такава с пеперони за мъжете, които са фенове на лютото.
Не забравяйте да поръсите с много моцарела и риган отгоре.
Докато пицата се пече е за предпочитане да не отваряте фурната първите 5-7 минути.
Съдят 18-годишен за хулиганство, довело до избухването на пожар в София
Бомбастичният рожден ден на WINBET ще продължи цяла седмица
Великобритания издаде изключение от санкциите за българските дружества на Лукойл
ГДБОП арестува международно издирван молдовец в България
Обучение на 3000 палестински полицаи от Газа обмислят от ЕС
Засилени проверки започват по повод Никулден
Община Царево с инициатива за по-смислена Коледа
Ето кои се борят за приза „Художник на годината“ - 2025 в Бургас
