Така пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се топи в устата
Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости
Днес ще ви покажа как приготвям невероятно крехко и сочно свинско на фурна . Месото е изпечено до съвършенство, толкова ароматно и крехко, че се топи в устата!
Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости.
Бавното готвене във фурната запазва свинското месо сочно и му придава прекрасна хрупкава коричка.
Опитайте тази впечатляваща рецепта и се насладете на едно вкусно, крехко и лесно за приготвяне ястие с месо!" Това ни пише нашата читателка Петя, от която получихме рецептата. Споделяме с вас цялата процедура:
Крехко и сочно свинско на фурна
Продукти:
1 кг свински врат
смлян пипер
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
1 чаена лъжичка червен пипер
30-40 г разтопено масло
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
малко олио и 20 г разтопено масло
стрък розмарин
Приготвяне:
Втрийте подправките в парчето месо. Нарежете на ситно чесъна, поставете парчетата в дупки, които сте направили с върха на остър нож в месото, след което поръсете с олио и намажете всичко добре, така че да поеме месото ароматите.
Оставете да се маринова поне 1 час на студено.
След това залейте месото с малко олио, смесено с 20 гр. разтопено масло, добавете 1-2 клонки розмарин и печете 2 часа на 160-170 градуса под фолио.
След като изтече това време, отстранете фолиото и залейте със сока, който е пуснало самото месо.
Пече се още 10 минути на 180 градуса до зачервяване.
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
Взимаме повече пари заради новите ваучери за храна
Даниел Бачорски побесня, изрече гневни думи
Царевичното брашно крие тайна? Здравен ефект, за който малцина подозират
Левът изчезва от банкоматите от 1 януари: Как ще теглим евро през 2026 г.
Влаковете тръгват по ново разписание
Съпричастност с монети: Варна показва как се гради доброто
