Тази разядка с червена леща е право в десятката, всички вкъщи си облизаха пръстите
Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова
Обичате пастет, но не обичате дробчета или сте веган и не консумирате животински продукти? Представяме ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена леща със сушени доматчета и маслини. Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова.
Необходими продукти за пастет от леща:
1 ч.ч. червена леща
100 г сушени домати
100 г маслини Стафида
1 скилидка чесън
100 г орехи
1/2 ч.л. кимион
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
сол
брускети
Начин на приготвяне:
Сварете лещата в тенджера за около 15 минути в 1 и 1/2 ч.ч. вода. Охладете я.
Леко запечете на сух тиган орехите и ги сложете в блендера. Добавете сушените доматчета, маслините, почистени от костилки, скилидката чесън и зехтина и пасирайте. Добавете сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладкост. Прехвърлете в купа, полейте със струя зехтин и поръсете с щипка червен пипер.
Страшен дъжд ще се лее днес, в 6 области ще е най-зле (КАРТА)
Кметът на „Люлин“: Кризата с отпадъците се завръща с пълна сила
БНБ определи шест банки с допълнителни буфери заради еврото
България е №1 в ЕС по ръст в продажбите на хибридни коли
Почина дизайнерката, която обличаше Лейди Гага и Бионсе
Шестокласници от ОУ„Княз Борис І“ влязоха в ролята на прокурори и съдии в Бургас
Палим коледните светлини с концерт на Вениамин в центъра на Поморие
Почина Иван Станков - един от най-добрите тонрежисьори в българската музика
