Тази разядка с червена леща е право в десятката, всички вкъщи си облизаха пръстите
Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова
Обичате пастет, но не обичате дробчета или сте веган и не консумирате животински продукти? Представяме ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена леща със сушени доматчета и маслини. Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова.
Необходими продукти за пастет от леща:
1 ч.ч. червена леща
100 г сушени домати
100 г маслини Стафида
1 скилидка чесън
100 г орехи
1/2 ч.л. кимион
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
сол
брускети
Начин на приготвяне:
Сварете лещата в тенджера за около 15 минути в 1 и 1/2 ч.ч. вода. Охладете я.
Леко запечете на сух тиган орехите и ги сложете в блендера. Добавете сушените доматчета, маслините, почистени от костилки, скилидката чесън и зехтина и пасирайте. Добавете сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладкост. Прехвърлете в купа, полейте със струя зехтин и поръсете с щипка червен пипер.
Мъж почина от бяс след трансплантация на бъбрек от заразен донор в САЩ
Попова от АМБ: препоръчва потребителите да избират българско месо, когато е налично
Протестна вълна в страната
Пада "тайната на заплата" заради директива на ЕС
Адел си призна: Мога да изпия 25 бутилки вино за една вечер и да остана напълно трезва
Верона въвежда входна такса за балкона на Жулиета в опит да овладее туристическия наплив
Как ще плащаме след полунощ на Нова Година?
Какво разкри Виктория Бекъм за съпруга си Дейвид Бекъм
Забраняват ли растителните бургери? ЕС в решаващи преговори
Литва обяви извънредно положение заради контрабандни балони от Беларус
Чудни вкусове с които да разнообразим вечерята за Бъдни вечер
Турция се топи
