×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на българския “Уикилийкс” със земя край морето без пари


10 Април 2012, Вторник, 11:39 ч.
Автор: Бесове.бг
Източник: Блиц

Освен Петко Арнаудов, разследващият журналист Атанас Чобанов натискал и бургаския кмет за пари, твърди вестникът

Разследващият журналист Атанас Чобанов е закупил имот във Варвара на нищожната цена от 2,8 евро на кв. метър. Това твърди бившият кмет на Царево Петко Арнаудов. “Ще ви кажа една приказка за него – когато видиш рядко л....о, по-добре го заобиколи. За мен е странно как един човек, който се бори за морала и истината, сам допуска нарушения”, коментира пред в. “ШОУ” Петко Арнаудов. Сделката с имота става по същото време, когато Атанас Чобанов громи в няколко свои публикации сделка на община Царево за продажба на общински терен, върху който трябва да бъде построен комплекс “Корал”. Същата тази сделка е извършена за цени от 7,2 евро на кв. м. – доста по-високи от тези, на които „моралиста” Чобанов купува имота си във Варвара.

Тогава извърших проверка, беше ми намекнато, че няма да ме оставят на мира, ако не изпълня определени техни условия, но мен не ме е страх”, признава още Петко Арнаудов. Факт е обаче, че той се опълчва и благодарение на няколко поредни публикации в медиите името му е тотално очернено.

Никъде в пресата не се споменава факта, че в имота на Атанас Чобанов се извършва незаконно строителство: “Констатираха го моите инспектори. Направиха проверка, извършиха предписания. Изпратих сигнал до Районна прокуратура – Бургас, но оттам не се задействаха, явно бяха пуснати връзки”, разказва Петко Арнаудов.

През годините Атанас Чобанов демонстрира абсолютна независимост и не пропуска да декларира, че е неподкупен - възмущава се от Николай Бареков, пише срещу хора от властта, пуска секретни стенограми, клеймящи борбата на управляващите с престъпността. Самият той обаче е също толкова избирателен в критиките си, както твърди за другите. Прави впечатление липсата на определени имена в “черния списък” на Атанас Чобанов. Сред тях са и хората от обкръжението на шефа на ДСБ Иван Костов, както и някои определени бизнесмени, финансирали Чобанов.

Един от последните “мокри” проекти на „бореца за правда” е свързан именно със строежа на почивен и развлекателен комплекс край Царево на мястото на къмпинг “Корал”. За тази цел той дори създава “Сдружение “Да запазим “Корал”, в което участва заедно с бизнесмени и активисти. Стига се и до показен инцидент. По време на посещението на бившия американски посланик Джеймс Уорлик в Царево Чобанов издига плакат срещу Петко Арнаудов с надпис: "Уберите посла, верните Вождя. Агент ДС". Заради скандала Чобанов е отведен за проверка в местното полицейско управление. Това му дава повод отново да се изкара мъченик. В интернет обаче се намират хора, които да коментират, че някак си е странно журналист от Франция да пристигне в Царево специално за посещението на посланика, издигайки подобен плакат.

Чобанов премълчава личната си мотивация. Нещо повече, прави серия от “журналистически” разследвания, свързани с новия строеж “Корал”. В тях той клейми президента Росен Плевнелиев, твърдейки, че “обслужва олигархията”. Публикациите са насочени и срещу сегашния кмет на Бургас Димитър Николов. Атанас Чобанов пропуска да спомене обаче, че има лични мотиви зад всичко това.
Освен атаките срещу кмета на Царево, той взима на мушка и бургаския кмет. Това става, когато Димитър Николов отказва да налее пари в пиар-агенцията на личен приятел на Атанас Чобанов. По онова време са направени няколко срещи, но Николов решава, че няма да спонсорира хората на Чобанов, които на всичко отгоре са организирали кампании срещу него на местните избори.


В категории: Бизнес , Царево


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
31
Коментара по темата
31.
dftrcz
15.05.2012 00:36:59
0
1
Ml0sCi , [url=http://zatrkfrntpje.com/]zatrkfrntpje[/url], [link=http://lewvhpfgwltd.com/]lewvhpfgwltd[/link], http://moofugwrhevd.com/
30.
qwcjdulj
14.05.2012 22:10:22
0
0
BQN4So <a href="http://mxppgbqfoteh.com/">mxppgbqfoteh</a>
29.
egsptpk
12.05.2012 09:10:25
0
0
BkVmPH , [url=http://ogztwixsignh.com/]ogztwixsignh[/url], [link=http://zzabusgmsnlk.com/]zzabusgmsnlk[/link], http://iazzdbqppeao.com/
28.
egsptpk
12.05.2012 09:09:59
0
0
BkVmPH , [url=http://ogztwixsignh.com/]ogztwixsignh[/url], [link=http://zzabusgmsnlk.com/]zzabusgmsnlk[/link], http://iazzdbqppeao.com/
27.
ezvqujulig
12.05.2012 04:50:19
0
0
doiHHp <a href="http://dcdnnxlxdksa.com/">dcdnnxlxdksa</a>
26.
Wayne
11.05.2012 15:11:49
0
0
This article acehvied exactly what I wanted it to achieve.
25.
Манаф
25.04.2012 22:01:19
0
1
Така наречената „сделка Корал" е една от най-големите далавери на българския преход, като конкретен бенефициент от нея е сегашния бургаски кмет Димитър Николов, член на ИК на ГЕРБ.

Първото разследване по случая "Корал" е на Асен Йорданов от лятото на 2007 г. През 2009 г. се появиха документални доказателства за корупционната схема и за огромните печалби, реализирани от нея.

През 2002 г. 130 дка общинска земя са продадени от кмета на Царево Петко Арнаудов на частната форма „Витатур инвест" АД на символичната цена от 7$/м2 само срещу обещания за бъдещи инвестиции. Арнаудов не се е съобразил с опасенията на общински съветници, че има опит земята да бъде заграбена и препродадена впоследствие. Той не е изпълнил клаузите от решение на ОС да включи в договора условия за развалянето му при неизпълнение, което е грубо закононарушение и достатъчно основание за образуването на наказателно производство.

Договарянето е станало с дейното участие на сегашния кмет от ГЕРБ на Бургас Димитър Николов, който тогава е бил служител на собствениците на „Витатур", в качеството си на Изп. директор на захарния завод „Победа". За това свидетелстват председателят на ОС Димо Иванов и общински съветници - очевидци. Николов е предлагал цинична политическа сделка на съветниците от БСП, че ако прокарат продажбата на терена през гласуване, то СДС ще подкрепя техния кмет Петко Арнаудов всячески, включително и на бъдещи избори. Това действително е станало. Николов по това време е бил и лидер на "сините" в Бургас.

След серия от фиктивни препродажби на земята през подставени фирми, в крайна сметка, тя е джиросана през 2006 г. на испанската фирма „Ибердрола имобилария”, за невероятната цена от 400 Е/м2. Печалбата на Димитър Николов и компания е над 40 000 000 евро.

Въпреки, че за злоупотребите има документи и свидетелства, включително от общински съветници, всички опити да се започне досъдебно производство по случая срещнаха твърд отпор в Окръжна и Апелативна прокуратура - Бургас.

Върховна касационна прокуратура обаче излезе с решение, което отменя предишните постановления на Окръжна и Апелативна прокуратура - Бургас и връща преписката с указания да бъдат проучени по същество корупционните зависимости на сделката за "Корал". Проверката продължава. Очевидните факти, доказващи сигналите за криминалитет и корупция са налице.


За какво си говорим...
24.
Педал
25.04.2012 21:55:55
0
0
....коментира пред в. “ШОУ” Петко Арнаудов.... Деба и рядкото лайно деба къв е тоз весник бе Пътко ? Що не коментираш някъде другаде а в някфи парцали и платени сайтове.
23.
Ламята Спаска
11.04.2012 18:26:30
0
8
Айде четете сган! http://bivol.bg/perla-final.html
22.
варвара
11.04.2012 10:58:21
0
10
А да допълним пъзела на Чобанов- забравихте ли, че Каридков се разхождаше с него на празника на селото.Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак
21.
партиец
11.04.2012 10:56:26
0
0
А бе какво сте се замислили за БСП Царево. Това ли е дневния ред на общината. Има толкова работа да се свърши. Нали я размазахте Партията на изборите. Или не може да си прикриете гузтата съвест на наши и ваши по време на изборите и след това. Много ви стряскат някои хора.Нещата ще се случат така както трябва да се случат.Има обективни закони, които движат общественото развитие, както и партиите в частност.
20.
don4ev
11.04.2012 08:03:54
1
0
Тренерите в отбора на БСП Царевп станаха много.Дечо Градев и неговото протеже Балабанов.Арнаудов и неговите подопечни.Яни играе сам на фланга.
Жеков,Конярова и сие хвърлят ръкавиците...ужас...
Подайте си оставките всички...оставете парията да диша,ако ще да се сгромоляса и да се възстанови по нов път.Арнаудов пак тегли локомотива сам.И пак ще забоксува.
19.
Дуню брадъра
10.04.2012 23:54:26
0
14
Пичове, познавам Асен от казармата. Не се бъзикайте с него щото е много злопаметен. Рано, или късно ще ви разкаже играта и нищо няма да го спре. Веднъж се сби с 5 човека едновременно и им разби главите - едвам го спряхме щеше да ги изтрепе. знам го копелето - нема спирка ;))))
18.
Емигрант
10.04.2012 23:27:14
6
11
Уважаеми сънародници - тези които се опитвате да оплюете - Асен Йорданов и Атанас Чобанов, не заслужавате и вода да им носите. Те са на светлинни години от вас и са записали завинаги имената си със златни букви в българската история. А вие си беснейте от завист, злоба и профанщина. За хората се съди по делата им, а не по клюките. И колкото повече мръсотии се изръсят, толкова повече е ясно, че имаме журналисти - герои в продажното ни общество. А вие сте си просто платени комплексари!
17.
някой
10.04.2012 22:01:59
0
0
В другя публикация Атанас Чобанов опровергава това като казва, че е закупил имота от частно лице през 2001г.за 8000лв.заедно с постройка от 1929 г., а въпросния незаконен строеж бил дървено бунгало. Кой лъже незная, може би хората отЦарево знаят повече по въпроса.
16.
Извинение
10.04.2012 21:15:57
9
6
Г-н Арнаудов, публично Ви се извинявам, че не гласувах за Вас, но с това допринесох да станете още по-известен и оценен. Лудите, като този човек горе на снимката живеят единствено от просия и изнудване.Примери много в нашия град. Би станал чудесен PR на сегашния кмет.
15.
осведомен
10.04.2012 21:09:27
14
3
това момченце йорданов е син на нашия поет недялко йорданов, какъв да бъде, какъвто бащата, такъв и сина, ще продадат и честта си за да ги харесат хората, ама бургазлии ги познават, те комунистите от род и родина се отказват, а малкия йорданов рекетьорче се извъди
14.
агент 008
10.04.2012 21:02:54
1
6
не подценявайте партията момченца, тя и сега има способни хора, които да издигне, но те се дръпнаха настрани, оставете петко арнаудов на мира и не забравяйте, че сте временно във властта, то въшката като се наяде и излиза на челото, примерите в царево са няколко само на няколко месеца власт, лесните пари развалят най много........а самочувствието хвърчи нагоре....някои тия филми са ги гледали....
13.
jurnalist
10.04.2012 20:44:46
11
3
До колкото познавам колегата Йорданов - чудя се вечер как заспива спокойно.
12.
До №10
10.04.2012 20:41:13
0
7
Сега се сетихте да мислите за Партията! А къде бяхте 10 години? Кротко си стояхте и покрай него си въртяхте далаверките. А пък Арнаудов е ясен - той мисли само за себе си.
11.
Защо не пишете за онзи боклук Асен Йорданов
10.04.2012 20:12:14
15
7
А бе, БЕСОВЕ, защо не пишете името на бургаската агенция,която работи с този мушмурок! Имидж
Едвъртайзинг, Агенцията на АСЕН Йорданов, която рекетира всички. Асен снесе онази ужасна история, че кметът Николов раздавал отровни Фафли на децата, защото тогава не клекна. Всички са се патили от това чудовище. Сега им паднаха едни 100 бона от мол Галерия Бургас, пука им на пуканката
10.
kmete
10.04.2012 19:47:32
4
1
Петко Арнаудов на следващите избори ще е към 66-67 годишен...ако не му е срам да спира младите,нека се кандидатира за кмет.Ще спечели със сигурност вота,но ще загроби парията,защото пак няма да подготвят кой да го смени.И ще настане много сложна ситуация.И Дечо ще е аут.И Йовнов ще е аут.И после на къде ? На никъде.
Арнаудов-ти си кадърен,умен и честен политик.Не преигравай с тая топка.Ще сгрешиш ако пак се цаниш за кмет.Ще спечелиш избори,но ще е грешна стъпка.Ти никога не се вслушваш в хората обаче,и сме убедени,че ще се пуснеш на изборите.
9.
всезнайко
10.04.2012 19:15:07
6
7
Арнаудов има много информация. Тази информация тепърва ще блесва. Браво кмете с теб смеееее! Ти си кмета на Царево.
Петко Арнаудов за КМЕТ!
8.
*********
10.04.2012 15:06:27
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
700 agent
10.04.2012 14:33:48
10
4
Жалко,но същото може да се каже за 98% от журналята...
СКАТ И БЕСОВЕ са единствените морални стожери и неподкупни Журналисти.Никога не изпълняват политически поръчки и не се огъват на натиск.Единствени пазители на свободното слово и на истината.Един ден всичко,което правят ще им се върне.
Валери Симеонов и неговата чета са новите Ботев и Левски.
А Катя Касабова-Райна Княгиня.
Напред наорде...само СКАТ,БЕСОВЕ И НФСБ ще ни спасят от бивши феодали и настоящи мутри!
6.
700 agent
10.04.2012 14:33:48
13
6
Жалко,но същото може да се каже за 98% от журналята...
СКАТ И БЕСОВЕ са единствените морални стожери и неподкупни Журналисти.Никога не изпълняват политически поръчки и не се огъват на натиск.Единствени пазители на свободното слово и на истината.Един ден всичко,което правят ще им се върне.
Валери Симеонов и неговата чета са новите Ботев и Левски.
А Катя Касабова-Райна Княгиня.
Напред наорде...само СКАТ,БЕСОВЕ И НФСБ ще ни спасят от бивши феодали и настоящи мутри!
5.
agent 007
10.04.2012 13:38:31
4
8
този,чобанов е маша в нечий ръчички и се
смята за дон кихот, абе пълен селяк комлексар-но и той е с картонче и се шляе по париж .98% ОТ НАПИСАНОТО ОТ НЕГО Е ЛЪЖА.А ЗА ПАТИ ПЕТКО ЩЕ НАПИША ,ЧЕ Е ПИЧ
4.
Защо?
10.04.2012 13:29:19
5
6
Тук ли е мястото П. Арнаудов да се обяснява и защитава? Щом се чувства невинен и обиден да съди виновните и да докаже невинността си. Какви са тия махленски разправии в медиите. Не е наша работа да преценяваме кой, защо, как и колко е виновен или невинен.
3.
GORD
10.04.2012 13:10:06
1
6
"80-тото място за свободата на словото от „Репортери без граница”, първото място по корупция, генерал шеф на полицията и комунист – знаме на демокрацията по български и вътрешен министър – шеф на предизборния щаб на уравняващата партия"...
2.
blitz
10.04.2012 12:50:15
3
3
w blitz statiata e o6te po ob6irna...radvam se,4e toq 4obavnov go razbraha kakuv e...
1.
blitz
10.04.2012 12:50:15
2
5
w blitz statiata e o6te po ob6irna...radvam se,4e toq 4obavnov go razbraha kakuv e...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори