Солени топчета със сусам и кашкавал - хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре
Няма как да не се влюбите в тях
Чудесна и доста бърза идея за празнично предястие или просто интересен обяд (а защо не и вечеря). Тези солени топчета със сусам и кашкавал са хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре, гарнирано с разтопен кашкавал – кой може да си мечтае за нещо по-добро? Знаем, че вече сте нетърпеливи, затова веднага минаваме към продуктите:
500 г варени картофи
200 г брашно
сол, черен пипер и сухи подправки на вкус
малко червен пипер на прах
100 г нискомаслено сирене или кашкавал за пълнеж
100 г сусам за овалване
Начин на pриготвяне:
Пасирайте пюрето и подправете на вкус.
Добавете 100 г брашно и разбъркайте.
След това добавете останалото брашно и сместа се заглажда.
Намажете дланите си с олио, гребвайте от сместа с лъжица, в средата сложете малко кубче нискомаслено сирене и оформете топчета.
Оваляйте топчетата в сусам и ги подредете в чиния.
Изпържете крокетите в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.
Извадете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Поднесете с подходящ сос и салата.
Почина голямо име в спорта в България
39-годишен българин се обеси
Вирусолози бият тревога за H3N2, мутирал е
Боровинките и черният чай забавят стареенето
Близо половин тон отпадъци събраха и изхвърлиха възпитаниците на бургаското Механо
Бивш играч на Ливърпул идва в България
Жената, задържана за обира в Лувъра, пусната под съдебен надзор
Извънземни си направиха военна база под водата?
Криминално проявен открадна домашно куче на морето
37 души загинаха при катастрофа с автобус в Южна Америка
Държавата публикува за обществено обсъждане актуализирания План за управление на Природен парк "Витоша"
Луксозна кола прекара 31 години под борови шишарки
