Солени топчета със сусам и кашкавал - хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре
Няма как да не се влюбите в тях
Чудесна и доста бърза идея за празнично предястие или просто интересен обяд (а защо не и вечеря). Тези солени топчета със сусам и кашкавал са хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре, гарнирано с разтопен кашкавал – кой може да си мечтае за нещо по-добро? Знаем, че вече сте нетърпеливи, затова веднага минаваме към продуктите:
500 г варени картофи
200 г брашно
сол, черен пипер и сухи подправки на вкус
малко червен пипер на прах
100 г нискомаслено сирене или кашкавал за пълнеж
100 г сусам за овалване
Начин на pриготвяне:
Пасирайте пюрето и подправете на вкус.
Добавете 100 г брашно и разбъркайте.
След това добавете останалото брашно и сместа се заглажда.
Намажете дланите си с олио, гребвайте от сместа с лъжица, в средата сложете малко кубче нискомаслено сирене и оформете топчета.
Оваляйте топчетата в сусам и ги подредете в чиния.
Изпържете крокетите в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.
Извадете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Поднесете с подходящ сос и салата.
Грешки, които допускаме с кърпите за баня
Ето защо Папи Ханс подари последната си песен на Деси Слава
Роклята – същата, а мъжът друг
Опасен е занаятът на българския карикатурист
Премахнете тези предмети от дома си за да не блокират спокойствието
Истината е някъде там — и покойният президент Джордж Буш явно я е знаел
