Солени топчета със сусам и кашкавал - хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре
Няма как да не се влюбите в тях
Чудесна и доста бърза идея за празнично предястие или просто интересен обяд (а защо не и вечеря). Тези солени топчета със сусам и кашкавал са хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре, гарнирано с разтопен кашкавал – кой може да си мечтае за нещо по-добро? Знаем, че вече сте нетърпеливи, затова веднага минаваме към продуктите:
500 г варени картофи
200 г брашно
сол, черен пипер и сухи подправки на вкус
малко червен пипер на прах
100 г нискомаслено сирене или кашкавал за пълнеж
100 г сусам за овалване
Начин на pриготвяне:
Пасирайте пюрето и подправете на вкус.
Добавете 100 г брашно и разбъркайте.
След това добавете останалото брашно и сместа се заглажда.
Намажете дланите си с олио, гребвайте от сместа с лъжица, в средата сложете малко кубче нискомаслено сирене и оформете топчета.
Оваляйте топчетата в сусам и ги подредете в чиния.
Изпържете крокетите в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.
Извадете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Поднесете с подходящ сос и салата.
Как да си приготвим сок от орехи и защо е полезен
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
След кошмара в Истанбул: Още 25 човека се натровиха от храна в заведение
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
Бойко Борисов: Планът на САЩ за Украйна е добра основа за мир
1 млрд. лв. харчат българите за почивка на море, половината - за храна
Вместо маркови обувки жена получи парче дърво от онлайн магазин
