Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Какво време ни очаква в седмицата от 8-ми до 14-ти декември, ще завали ли сняг в страната
Даниел Митов отговори дали се опасява от гражданска война
Осъдиха мнима хазяйка, ужилила студенти
Какво най-много се е търсило в Wikipedia през 2025 г.
Мощна подкрепа за Любо Пенев във Валенсия
Ландо Норис ликува в инфарктен сезон на Формула 1
България няма шанца, но има Зографски - нашенецът отново впечатли за СК
Ивайло Мирчев: Този бюджет е по-лош
Фатална катастрофа на пътя Севлиево-Габрово
