Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Султан сарма е любимият ми турски десерт, а рецептата е толкова лесна
3 неща в спалнята, които може да са по-вредни, отколкото си мислите
Ана Шермин разкри дали са били интимни с Краси в "Ергенът"
Нидерландци изкупват къщи в обезлюдяло наше село, превръщат го в културно и социално средище
Центърът за професионално обучение към БДУ стартира петия курс за обучение на парамедици
Задържаха 18-годишен младеж за онлайн измама в социалните мрежи
Нови строги правила за салоните за красота, фризьорките ще правят тест за алергия преди боядисване
Ученици влязоха в ролята на екскурзоводи, гответе се за нов тур през май
Ще има ли сняг за Коледа
Димитър Николов: Студентските години са годините на младостта, на откривателството и новите хоризонти
Шоколадова торта в чаша – бърз здравословен десерт за 5 минути
