Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Главен прокурор подаде оставка
Тежък разговор между Винисиус и боса на Реал
Баща и син, обвиняеми за трафик на жени, остават в ареста
Реал Мадрид се извини за огромен гаф
Почина член на легендарната група АББА
Млади лекари отново на протест
Преизбраха Петър Кънев за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество
Граждански арест в голям роден град
Китай с позиция относно войната, Си говори с Тръмп
42-годишен удари полицаи
19-годишна българка опита да се самоубие
Бербатов предизвиква възхищение в Леверкузен
