Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Apple си връща трона: iPhone 17 изстрелва компанията на върха на световния пазар
2 млрд. лв. печалба в хазарта, 70 млн. за тотото: защо държавата търси концесия за 15 години
15-годишни австралийци атакуват в съда националната забрана на социалните мрежи
Ужасяващо: Извадиха от водата безжизненото тяло на млад футболист
Последна информация за състоянието на 7-годишното дете, което пострада при жестоката катастрофа край Пловдив
Мелания Тръмп посрещна елхата пред Белия дом в бяло палто
Почина бившият вицепремиер Кирил Цочев
