Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Пловдивчанин превъртя играта, иска близо 1 млн. лв. за това чудо!
Политик уби любовницата си, Закла я като пиле
Голям бой пред дискотека в Разград
Българинът е песимист по природа, смята психолог
Андреа след раздялата с Кубрат Пулев: Трудно функционирах и се излагах на сцена
Без бюджет за 2026: Държавата отива на автопилот, МВР и армията с гарантирани бонуси
15 км е опашката от камиони на границата с Турция, заплахата за блокади на гръцките фермери остава
Виктор Иванов след „Ергенът“: Сезирах полицията заради Дениз Хайрула
Учени разкриха реалните ползи и рискове на медицинския канабис
Михаела Маринова призна, че се е сгодила, но не разкри кой е щастливецът
Мъж отсече дърво, защото му прeчи
В Пловдив намериха цаката на джигитите, скрита камера ще ги дебне за нарушения
