Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Падналият на покрив в Молдова дрон е "Гербер"
Разкошни млади певци и актьори в Поморие за шоу, вдъхновено от поезията на Христо Фотев
Владимир Зографски със страхотен резултат в ски скоковете
БФС със съобщение за Боби Михайлов
Почина младежът, намушкан с нож в "Студентски град"
Дженифър Лопес пя на сватба, взе 2 милиона долара хонорар
Почина легендарен вратар
Венци Стефанов за състоянието на Боби Михайлов: Приказките в подобни моменти са излишни
Нова фатална катастрофа в България
Имотният балон в Румъния се спука, предстои ли и у нас?
Приятелка от Япония ми сподели тайната си за естествен колаген
