Италианска панакота с ягоди, десерт, който всеки обича
Ето какво ви е необходимо
Необходими продукти:
400 мл сметана 33%-38%
100 мл мляко
100 грама захар
1 пакетче ванилова захар (10 грама)
1 пакетче желатин (10 грама)
Допълнителено:
200 грама пресни или замразени ягоди
4 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Налейте 5 с. л. желатин. л. вода и оставете за 10 минути или за времето, посочено на опаковката. Сметаната заедно с прясното мляко се слага да заври, но не се вари. Изключете огъня. Добавете обикновена и ванилова захар към масата, разбъркайте всичко старателно.
Изпращаме желатина към сметановата смес, разбъркваме всичко, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине и разбъркайте всичко отново.
Изсипете кремообразната маса в чаши за сервиране, но не до върха.
Изпращаме го в хладилника за 2-3 часа, докато се втвърди напълно. След това смилайте в блендер ягодите (оставете няколко за украса) заедно със захарта, изсипете в чаши върху крема. Украсете с останалите ягоди. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар.
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино
Джип блъсна две деца на пешеходна пътека в Пазарджик
Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас
Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата?
Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле
Слави Трифонов отива на съд за клевета
Министър Иванов призова ръководството на ВиК холдинга да не допуска увеличение на водата
Зърнопроизводители от България на протест в Брюксел
Абсурден експеримент на инфлуенсър доведе до смъртта му
Две деца са пометени на пешеходна пътека в Пазарджик
