×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Овчаров „опипа“ тайно определени хора от БСП-Бургас


Румен Овчаров „опипа“ тайно определени хора от БСП-Бургас
Евгений Узунов и Румен Овчаров опитаха да се скрият в противоположната част на коридора, в стаята на БСМ, но докато им отключат, фотоапаратът щракна и затова се запрегръщаха театрално
02 Април 2012, Понеделник, 19:06 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

От изпълнителното бюро на местната организация на срещата бяха само трима, обсъждаха местната политика спрямо ГЕРБ и конгреса

Председателят на софийската червена организация Румен Овчаров и секретарят на Изпълнителното бюро на НС на БСП Евгений Узунов навестиха тайно днес бургаската структура, за да се срещнат с точно подбрани хора.  В общинската централа на БСП на ул.“Фердинандова“ 60 те поканиха в 16,30 часа следните активисти: депутата Пенко Атанасов, Георги Киров, Стойко Танков, Радостин Димитров,  Петър Петров, Николай Тишев, Тинка Желязкова, Любен Чардаков, Аргир Бояджиев, Димитър Стоянов, областния лидер Атанас Зафиров и общинския лидер Павел Маринов. Само трима от присъстващите – Георги Киров, Николай Тишев и Тинка Желязкова са членове на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП. Защо и на какъв принцип присъстваха останалите „мъдреци“, не стана ясно.

Срещата продължи два часа, репортер на Бесове.бг бе изведен от преддверието на залата, за да не чуе каква е темата.

„За хубави неща си говорихме - за бъдещето на партията“, каза  Пенко Атанасов на излизане. Той пръв се отправи към автомобила си,  някои от останалите  присъстващи бургазлии дори забраниха да бъдат снимани. 

Общинският лидер на БСП Павел Маринов бе поставен в неловко положение да отмени заседание на ИБ, за да свика точно определени хора 

В Бургас Румен Овчаров идва само когато предстои тежък избор или е извършен гаф, който трябва да се „замазва“ на централно ниво. Последното му такова тайно посещение бе през юли 2007 г., когато „Позитано“20 го прати в кабинета на Йоан Костадинов, за да го убеди да не се кандидатира за кмет и да не пречи на Павел Маринов в предстоящите същата есен избори.

Вместо Овчаров, на когото накрая зададохме няколко въпроса, отговори Евгений Узунов: напр. дали има нагласа на предстоящата конференция на 28 април тук да се анулира като кандидат за национален лидер Георги Първанов, предвид прекъснатия му партиен стаж, докато бе президент. Има ли натиск как да се подберат делегатите за конгреса, тъй че да гласуват на Сергей Станишев и др. Узунов отговори, че обиколката им включвала освен Бургас, още Сливен и Ямбол.

„Ще навестим ямболии, защото другаря Овчаров има там роднини“, смееше се Узунов и преглъщаше своя съратник в края на един дълъг коридор, където буквално бяха сприщени от екипа ни в опита им да се скрият в стаята на БСМ и да избегнат снимките.

Според присъствали в залата, която бе в противоположния край на втория етаж, като цяло Узунов и Овчаров били внимателни и не са налагали смоите тези. Самият общински лидер Павел Маринов отказа коментар.

Докато нашият репортер обаче чакаше тайната сбирка да свърши, се разбра, че тази вечер трябвало по график да има заседание на Изпълнителното бюро, което обаче било отменено по телефона в последния момент без да се дава обяснение.

„От вас научавам, че Овчаров и Узунов са тук, мен не са ме канили и не знам по какви критерии са подбирани участниците в тази среща. За съжаление, явно в партията продължава управлението на комсомолско-масонски принцип. Аз и колегите ми в ОбС водим открита и реална политика срещу ГЕРБ и заставаме с имената си в нашето опозиционно поведение“, каза общинският съветник Евгений Мосинов, който е член на Изпълнителното бюро и когото наш екип срещна пред адвокатската му кантора тази вечер.

Според една от версиите, двамата столичани били тук, за да опипат какви са настроенията преди гостуването на Станишев в Бургас на 5 април – дали няма да го посрещнат на нож и дали ще му бъде декларирана безусловна подкрепа. Според друга версия обаче в местния парламент на Бургас, доминиран от ГЕРБ, се подготвяла подписка на опозиционните сили за отстраняването на Снежина Маджарова от поста председател и било много важно какво ще е поведението на шестимата съветници на БСП.

От София дошли да притискат местните представители на БСП в Общинския съвет на Бургас да не се присъединяват към искането за оставката й, което щяло да бъде входирано в канцеларията от групата на НФСБ.

„Ако трябва в Бургас и за кмет ще правим сделка, а дали в БСП ще си изберем Първанов, Живков – ще видим, важното е да се разберем“, засякохме глас от залата, преди екипът ни да бъде отстранен от преддверието.


В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 2
12
Коментара по темата
12.
Мнение
10.06.2012 17:56:22
1
0
Това положение е логичният край на партия, движена от лични интереси, на хора, които тъпчат на едно място.
Много роднини, много ченгета, много ...
Колкото за Мосинов-не уважавам прелетни птици от партия в партия. Престоят на едни и същи хора повече от 20 години в ръководството не е довело до излъчване години на ред един достоен човек за кандидат кмет на Бургас. Както общинският съвет, така и листата за съветници, повече приличат на родословно дърво. Няма идея, няма резултат. Ако беше обратно, нямаше да сме в ситуация на непрекъснат и убедителен спад в резултатите на изборите. Гражданите нямат доверие повече и търпение за едни и същи, безплодни и безрезултатни хора.
11.
зорница
05.04.2012 04:29:11
5
8
прави са пишештите по долу за апаратните игрички.примерно в к-с зорница ,трябваше да има събрание за смяна на председателя на района на 04.04. и изведнъж общинското ръководство по думите на сегашния председател на 03.04 следобед се е сетило, че трябва да смени датата. лато се има предвид , че на 03.04. ното е имало събиране на общинския съвет на бсп, нито на бюрото на бсп. това са органите които спускат такива решения надолу. някой хора са се вкопчоли във власта,= със всички средства, но ние ще разчистим авгиевите обори.
10.
Мастиков
03.04.2012 15:04:09
3
4
А, наздраве. Сега този същия е сред ликвидаторите на партията си.
9.
Созополис
03.04.2012 15:02:17
3
3
Другарчето от снимката не беше ли ЛИКВИДАТОР на Търговията в СОЗОПОЛ????
8.
До другарите
03.04.2012 12:11:23
4
7
Другари и другарки истинска политика така не се прави.Тези партизански събрания само ще капсулират БСП.
За да е модерна левицата, тя трябва да излезе между хората, чуй техните проблеми и прави социални политики. А вие какво правите ?
Павел Маринов уж е лидер на БСП, а на колко събрания на първичните структури ходи ? Действа задкулисно и с апаратни игрички се опитва да си спечели конференцията.Добре ще я спечели, но какво от това - става генерал без армия.Истината е, че БСП е изпаднала в тотална изолация, от която много, ама много трудно ще може да излезе и продължава ли така ще затвърди още повече позициите на ГЕРБ в Бургас.
7.
niro
03.04.2012 12:11:16
7
1
Mosinov si e advokat choveka, i ne razbiram zashto vsichki s nego se hapqt sled kato ot kilometri lichi che toi qvno nai-dobre ot vsichki savetnici v tova chislo i ot gerb nai-mnogo razbira ot naredbi i t.n.Mai ot bsp jestoko mu zavijdat- raboti si, vadi si parichki,razhojda si hubavata priqtelka i ne si popluva,a si izkazva mnenieto na glas. Ima za kakvo da mu se zavizda na choveka.
6.
WH
03.04.2012 09:31:57
3
4
РОДНИНА- МИЛИЦИОНЕР
5.
BUBA
03.04.2012 07:50:15
3
6
BRAVO NA WARLAAM !!!!!!!
4.
K
03.04.2012 05:38:08
2
10
Троянския кон Мосинов ли ?
Я не говорете глупости...
Този човек е глътката въздух за БСП Бургас и ако още си стискате мозъците и не го проумеете ще загубите. Евгений Мосинов е качествен професионалист и защо не лидер,много млади хора ще привлече особата му. Не плюйте по момчето.
3.
Люлина
02.04.2012 20:30:58
4
6
САМО Г-Н МОСИНОВ ЩЕ ГИ ОПРАВИ ТЕЗИ ХОРИЦА!
2.
ВАРЛААМ
02.04.2012 20:28:29
3
16
Пенко Атанасов, Георги Киров, Стойко Танков, Радостин Димитров, Петър Петров, Николай Тишев, Тинка Желязкова, Любен Чардаков, Аргир Бояджиев, Димитър Стоянов, областния лидер Атанас Зафиров и общинския лидер Павел Маринов - ВРЕМЕ Е ЗА ОСТАВКА ПРИЯТЕЛИ!!!
1.
бургазлия
02.04.2012 19:31:07
4
10
Всички проблеми в БСП май идват от Мосинов- интриги,болни амбиции. Четохме негово интервю в бургаски сайт, в което открито плюе цялото им ръководство в Бургас.Май е време да се отървете от него-троянския ви кон.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори