Топ готвач от соца ми разкри тайната на вкусното пиле с ориз
Има една съставка, която прави това любимо ястие толкова вкусно
Представяме ви една доста лесна рецепта, в която ще се влюбите. Сигурни сме, че не сте яли по-вкусно пиле с ориз по оригинална бабина рецепта.
Всъщност една тайна съставка прави тази гозба просто невероятна, а всеки у дома иска допълнителна порция. Всъщност разкри ми я топ готвач от соца. Време е да издам как и вие да го приготвите.
Необходими продукти за пиле с ориз:
200 г (1 ч. ч.) ориз
1 пиле (ако имате домашно, още по-добре)
1 глава кромид лук
3 с. л. олио
сол
смлян черен пипер
вода или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Пилето се измива много добре и подсушава. Нарязва се на порционни парчета, които се поставят в тенджерата. Заливат се с вода и се кипват. Пилето трябва да се вари 15 минути, след което се изважда. Бульонът се прецежда и се запазва.
Лукът и морковите се обелват и нарязват на дребни кубчета. В голям тиган се сгорещява олиото. Прибавят се лукът и морковите, които се задушават 4-5 минути до омекване.
След това се добавя оризът и се пържи 1-2 минути, като се разбърква непрекъснато. Сместа се прехвърля в огнеупорна тава. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се нареждат пилешките парчета.
Пилето с ориз се залива с 3 ч. ч. от запазения бульон (ако бульонът е по-малко, то се добавя вода).
Пече се около 50-60 минути, пишат от актуално.ком.
Да ви е сладко!/jenata.blitz.bg
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир
Търсят петима милионери, не си взели печалбите
Евгени Минчев разказа за срещата си с внучката на Людмила Живкова
Гърци превзеха Банско
Кои са тайните на Бачорски, които не знаем
Не подарявайте такива подаръци на близките си тази година, ще съсипете живота им
Лора Крумова не си замълча за Цънцарова
Лекари разкриха кой е най-добрият сутрешен навик за хора над 50 години
Евростат с данни за играчките и откъде идват
Ако искаш! 900 лева за смяна на гума по Коледа
Купуваме жилища като луди, ето какво расте
БНБ посочи: Домакинствата държат в банките депозити за над 100 млрд. лева

Добър апетит!