Топ готвач от соца ми разкри тайната на вкусното пиле с ориз
Има една съставка, която прави това любимо ястие толкова вкусно
Представяме ви една доста лесна рецепта, в която ще се влюбите. Сигурни сме, че не сте яли по-вкусно пиле с ориз по оригинална бабина рецепта.
Всъщност една тайна съставка прави тази гозба просто невероятна, а всеки у дома иска допълнителна порция. Всъщност разкри ми я топ готвач от соца. Време е да издам как и вие да го приготвите.
Необходими продукти за пиле с ориз:
200 г (1 ч. ч.) ориз
1 пиле (ако имате домашно, още по-добре)
1 глава кромид лук
3 с. л. олио
сол
смлян черен пипер
вода или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Пилето се измива много добре и подсушава. Нарязва се на порционни парчета, които се поставят в тенджерата. Заливат се с вода и се кипват. Пилето трябва да се вари 15 минути, след което се изважда. Бульонът се прецежда и се запазва.
Лукът и морковите се обелват и нарязват на дребни кубчета. В голям тиган се сгорещява олиото. Прибавят се лукът и морковите, които се задушават 4-5 минути до омекване.
След това се добавя оризът и се пържи 1-2 минути, като се разбърква непрекъснато. Сместа се прехвърля в огнеупорна тава. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се нареждат пилешките парчета.
Пилето с ориз се залива с 3 ч. ч. от запазения бульон (ако бульонът е по-малко, то се добавя вода).
Пече се около 50-60 минути, пишат от актуално.ком.
Да ви е сладко!/jenata.blitz.bg
За тези 3 зодии 2026 ще бъде година на сбъднатите „да“
Не слагайте тези храни в пластмасови кутии
Наследих от баба тази стогодишна рецепта за кисело зеле за Коледа
Дори старият гардероб няма да мирише на мухъл с този трик
Ето я Светлана Василева без филтри и грим
Руснак и съпругата му са залети с бетон и "погребани" в пустинята
Седем слона загинаха, блъснати от пътнически влак в Индия
САЩ одобряват прехвърлянето на 420 балистични ракети край бреговете на Китай
В Берковица мъж набил майка си и я заплашил с убийство
Откриха втори свален дрон в поле в Турция
Очакват се две пълни слънчеви затъмнения през 2026 г.

Добър апетит!