Ако сте фен на бързите рецепти, тази е за вас! Разбъркваш всичко и печеш, а резултатът - мек като памук сладкиш
Със сигурност ще искате да го правите всеки ден
Ако харесвате бързи рецепти, които са практични, много лесни и трябва да изцапате само един съд, запазете тази рецепта, защото ще ви хареса. Приготвя се от продукти, които вече имате в кухнята и има неустоим аромат, мек е като памук и дори има сочна нотка, която улеснява изяждането.
Със сигурност ще правите този сладкиш за всеки ден наистина всеки ден. Можете да го използвате и като основа за торта в комбинация с лек, освежаващ крем или просто да поръсите кокос отгоре и да сервирате с кафето. Ето какво ви трябва, за да си приготвите лесния и бърз сладкиш :
Сладкиш за всеки ден
Необходими pродукти:
3 големи яйца
150 гр. захар
1 щипка сол (четвърт чаена лъжичка)
120 мл олио
150 мл портокалов сок (може прясно изцеден или от кутия)
ситно настъргана портокалова кора
230 гр.брашно
15 г бакпулвер
малко сладко за намазване
малко кокосово брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте добре портокала и го оставете да престои в солена вода или във вода със супена лъжица сода за хляб. След 30-40 минути обтрийте добре кората на портокала и изплакнете със студена вода. След това избършете портокала и настържете повърхностната портокалова кора на ситно ренде.
Изстискайте сока от портокала. Трябва да вземете 150 мл пресен портокалов сок, но можете да използвате и сок от кутия. В по-дълбока купа се счупват три големи яйца, които предварително са престояли един час на стайна температура.
Добавете щипка сол и разбийте с кухненска тел до разбиване на яйцата. След това добавете 150 г захар и продължете да разбивате, докато захарта се разтвори. Добавете 120 мл олио и 150 мл портокалов сок и разбъркайте.
След като мокрите съставки се смесят добре, към сместа постепенно се добавя пресятото брашно. Добавя се на два-три пъти или малко по малко, за да се бърка по-лесно и да не остават бучки в сместа.
Когато брашното се смеси напълно, добавете ситно настърганата портокалова кора, разбъркайте и накрая добавете пакетче и половина бакпулвер (15 г), пресят, след което отново разбъркайте, за да се смесят. Трябва да се получи хомогенна, гъста и полутечна смес.
Постелете по-малка форма с размери 18×27 см или приблизително (за предпочитане с гъвкав ръб) с хартия за печене или намаслете и поръсете с брашно. Изсипете сместа, разпределете равномерно и потупайте няколко пъти във формата, за да се отделят балончета.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което извадете от формата, намажете го с тънък пласт със сладко от кайсии (ако имате може и с течен мед), поръсете с кокосово брашно и сервирайте.
Българин с победа в митичната "Медисън Скуеър Гардън"
Компании от Украйна и Чехия съвместно ще разработват дронове
Благомир Мастагарков бе на косъм от жестока контузия
Реал М посочи вратата на голяма звезда
18/11/2025, Вторник 21:01
0
Шер глези 40 години по-младото си гадже
Усик освободи една от титлите
Делян Пеевски поиска от държавата по 110 лева за пенсионерите, депутатите му даряват заплатите си
Лесен трик за сушене на чаршафи през зимата
Жена е блъсната на пешеходна пътека в София
Тотално безобразие - шофьор подкара камион с 4,85 промила алкохол на морето
