Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Ще има ли сняг за Коледа
Димитър Николов: Студентските години са годините на младостта, на откривателството и новите хоризонти
Шоколадова торта в чаша – бърз здравословен десерт за 5 минути
Само 3 банки ще приемат левове след 1 януари през банкомат
682 хил. годишни винетки изтичат в първите месеци на 2026 г., но цените остават без промяна
Чехия легализира употребата на халюцноигенни гъби за медицински цели
Оксана Чусовитина на 50 продължава и на квалификациите за Олимпиада 2028
Бивш съветник на Тръмп: САЩ нямат капацитета да изпълнят мирния си план за Украйна
Турската армия нахлу в Сирия
Фен запали снимка на Асен Митков, Левски защити халфа
Криминално проявена жена обра пенсионерка в Сливен
Плевнелиев: България влиза в еврозоната през 2026 г. благодарение на Царя, Борисов и Горанов
