Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Българският кечист Русев взе отношение относно протестите
Украйна заяви, че боевете в Покровск продължават
Серина Уилямс "взривява" тениса?
Има задържан за обира в Банско
Владимир Путин: Ако Европа иска да воюва с Русия, готови сме веднага
Трагедия с шофьор в центъра на София
Непобеденият Усик с впечатляващ ход
Много мъже се тресат от страх: Разгневен дух отмъщава за насилие над жени
Как черното да остане черно – 4 трика при пране
Спортисти от Русия и Беларус спечелиха знаково дело в съда
Саботаж ли е спирането на тока в София? Тормозят хората, излъчвали протеста на живо
Ултрасите на Левски с остра реакция след погромите в София
