Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
11 души загинаха при зловеща железопътна катастрофа в чужбина
Синът на известен бизнесмен е убит, роден град гъмжи от полиция
Папа Лъв XIV пристигна в Турция
Убиха двама членове на Националната гвардия на САЩ
След трагедията в Пловдив: Засилват полицейския контрол на Околовръстното шосе
Депутатите решават за въвеждане на служител по почтеността в публичните предприятия
В Бургас е топло, в Западна България - не
Култово: Софиянци "решиха" проблема с боклука, полицай се прави на гущер
Тайните на индийките за трайно отслабване
Най-дългият директен полет ще свързва Китай с Аржентина
28-годишен футболист загина при мистериозни обстоятелства
Кейт Уинслет: Жените стават по-секси с възрастта
