Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
215 разрушени гроба в София: Вандал с криминално досие е задържан
Могат ли протестите да свалят и главния прокурор
Кола се удари в огражденията на бул. "Цар Борис III" в София
Турист е починал на Витоша, друг е пострадал при подхлъзване
Празнува емблема в хип-хопа и не само
Стоичков и Златната топка: Българският триумф, който покори света на футбола
8-часова блокада на ГКПП „Илинден-Ексохи“ заради протести
ЦСКА ще плати 800 000 евро за крилото Лео Перейра
Трагедия в Благоевград: 24-годишно момиче издъхна по време на младежки купон
Бившият шеф на НСО ген. Миланов: Сигурност не се гради с емоции и популизъм
Актьорите във Великобритания се надигат срещу ИИ по модела на Холивуд
Орбан: Спряхме Европа на ръба на война с Русия
