Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
ОУ „Г.С.Раковски“ - Оризаре отбелязва Световния ден за борба със СПИН
Стартира вторият етап на проекта MIRACle – наука и бизнес в синхрон за иновации, в който участва БДУ
Вълшебен декември ни очаква в Община Несебър
Задържаният за катастрофата с три жертви край Пловдив - с десетки нарушения на пътя
Скандал в парламента: Асен Василев заплашва Борисов пред десетки свидетели
Засекли са шофьор с рекордните 248 км/ч с тол камери
Мутиращ птичи грип е възможно да предизвика тежка пандемия
Взеха лъскавия „Мерцедес“ на Светлана Гущерова
Нетипичен контрабанден трафик заловиха на Капитан Андреево
Изследвай се безплатно и анонимно за ХИВ в Бургас
