Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Мъжът на Петя Дикова трогна мрежата с послание за 5-ия рожден ден на сина си
Кога и как да ядете зеле, за да топите мазнини по време на сън
България е одобрена за членство в Европейския стабилизационен механизъм
4 зодии, които ще се издигнат над баналностите през 2026 г.
Тръмп ще изпрати в Европа представител за преговори за Украйна, ако има реален шанс за мир
Безсилни ли сме, ако онлайн продавачът изчезне
Постен и здравословен шоколадов мус от три съставки – копринено гладък и изненадващо вкусен
Как да почиваме 16 дни покрай празниците
Какво да очакваме от огледалната дата 12/12
Излезе книгата на Любо Пенев
Пътник се опита да отвори вратата на самолета по време на полет
Британски медии виждат в оставката на Желязков "хроничната политическа нестабилност"
