Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Ясна е диагнозата: Любослав Пенев е с рак на бъбрека
Община Несебър започна разпределението на дарението от „Керхер България“ за пострадалите в „Елените“
Прокуратурата разследва дипломата на президента на БФС
Атижа показа новата си руса коса, докато се натиска с Азис в тоалетната
Мъж заплаши с нож кондукторка във влак, крещял ѝ: Остави ме на мира, всичките ще ви заколя
Спипаха контрабандни над тон дизелово гориво и над 100 литра ракия при акция край Плевен
Елхата в Несебър грейва днес – коледната магия започва с крокодилче и писма до Дядо Коледа
СДВР затяга мерките за протеста-изграждат се КПП-та
Инсултът настъпва внезапно-как да се предпазиш
Ето защо Алисия не ходи по мачове
България се топи-населението в трудоспособна възраст е намаляло с 19,1%
