Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Три паркинга ще облекчат паркирането до Детската болница
Вижте дали вашата зодия е сред по-богатите през новата 2026
Ново кралско име в досиетата „Епстийн"
Без онлайн банкиране след Нова година
Метео Балканс: Рекордна гореща вълна ще бъде последвана от арктическо нахлуване
За първи път поколението Z свали правителство в Европа
Васил Тончев: Радев и Борисов оформят нов двуполюсен модел
Изтеглянето на танкера „Кайрос“ край Ахтопол върви по план, държавата отпуска 1,2 млн. лева
Рецепта за фолклорният герой на прехода Бахурът - ще се представи в Етнокухнята в Бургас
Кейт Уинслет осъжда пластичната хирургия в Холивуд и натиска върху младите и колеги
Италия е готова да посрещне 25-те Зимни олимпийски игри
