Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Обрат! ВиК операторите нямало да вдигат цената на водата, заради еврото
Днес е ден за смирение, подготвяме се за Светата вечер, не правете това, за да не си навлечете беди
Леля Стефка ми даде тази рецепта за пълнена пита "Хайдушки калпак", страхотна е
Рекордна сума: НСО дариха 26 000 лв. на "Българската Коледа"
311 000 винетки изтичат след дни, вижте цените в евро
Колекционери проявяват голям интерес към българския лев
АЕЖ с нов протест пред bTV заради Мария Цънцарова
Енрике Иглесиас и Анна Курникова посрещнаха четвъртото си дете
Лицата с прекъснати здравноосигурителни права могат да платят дължимите вноски на 30.12.2025
Министерски съвет с редовно заседание ден преди Бъдни вечер
9 дни до еврото: Как се преизчисляват цените
