Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Нападение с нож и белина в японски завод: Осем ранени, петима в тежко състояние
Почина един от основателите на СДС - човек, който никога не се поблазни от политическото търгашество
Google разкри най-търсените теми за 2025 година
Появи се нова държава, Израел иска да изсели всички палестинци от Газа там?
Почина съоснователят на СДС Деян Кюранов
Котка, изчезнала преди 5 години, се върна при семейството си
Банкоматите блокираха - вижте всичко, което трябва да знаете, ако внасяте пари
Почина китаристът Пери Бамонте
Топ 10 на най-големите януарски трансфери, които могат да взривят Висшата лига през 2026 г.
Полицаи спасиха живота на шофьор
Събориха култовото заведение "Занзибар"
Почина известна народна певица
