Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Отиде си легендарна наша треньорка
Трафиканти примамват мигранти с видеа на млади британски момичета
Той й спаси живота, а тя избра друг! Натали ще е вечно благодарна на Тихомир за това
От ПСС с предупреждение към тези, тръгнали към планините
Нова наредба разрешават барове на плажа само до 2% от площта му
Голям успех за несебърски млад лекоатлет
Тръмп не взе Нобеловата награда за мир, но е №1 по влияние за Европа 2026
Две жалби срещу приемането на еврото в България са подадени в Съда на ЕС
БНБ работи извънредно заради големия интерес към стартовите комплекти с евромонети
Онлайн банкирането спира за няколко дни при въвеждането на еврото
3 зодии чакат коледно чудо
Шер ще се омъжва 50 години след предишния си брак
