Приказна рецепта за домашен кашкавал, става за 2 дни и е много полезен
На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба цени
По–хубаво от домашното няма, затова ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо да сте под угроза да купувате продукти пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба на повечето граждани цени.
Необходими продукти за домашен кашкавал:
– прясно мляко - 4 л
– сол - 4 с.л.
– мая - 15 капки за сирене
– лимонена киселина - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Да хвърляш пари не е смелост: Икономист разкритикува Мерц за бездействие
Грък ще спасява елитен тим от изпадане
Гала се появи по халат в ефир - вижте лукса, в който се лекува водещата
Дръжте прозорците си затворени: Голям пожар в Букурещ, гасят го роботи заради опасност от срутване
Изкуственият интелект посяга към туризма: Ще останат ли без работа туроператорите?
Пациентка осъди пластичен хирург за парализирана ръка след операция без информирано съгласие
Още едно бебе е на път в семейството на Башар Рахал?
Заплашват с убийство бащата на Сияна
4 дни до еврото: Как ще се плащат данъците
Софи Маринова изригна: Замесиха името ми в нагла измама с хапчета
Как да намалите щетите от алкохола с правилна храна
Малко известни трикове: Как да върнете сладостта на кисели мандарини
