Леля Гиче каза, че това е най-точната рецепта за мариновани краставички
Хрупкави и освежаващи, желана добавка към много ястия
Необходими продукти:
1 кг краставички;
1 л вода;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 ч.л. черен пипер;
1 ч.л. семена кориандър;
1 ч.л. семена синап;
1 ч.л. семена кимион;
1 ч.л. смлян чесън;
1 ч.л. смлянo чили.
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставичките и ги нарежете на тънки резенчета или нарязани на половинки, в зависимост от предпочитанията ви.
2. В голяма купа смесете водата, солта и захарта, докато се разтворят напълно.
3. Добавете черния пипер, семената на кориандър, синапа, кимиона, чесъна и чили и разбъркайте добре.
4. Поставете краставичките в буркан и налейте сместа от водата и подправките.
5. Затворете съда и оставете краставичките да се мариноват в хладилника за поне 24 часа, за да се развият вкусовете.
След като киселите краставички са готови, можете да ги сервирате като предястие, добавка към сандвичи или като гарнитура към основни ястия, пише dariknews.bg.
Никола Цолов завърши годината в средата на колоната във Ф2
Извънредно заседание на НОИ: Какво се променя за пенсиите и осигуровките
20 коли спукаха гуми за броени часове на натоварен път в страната
Какво ще се случи, ако не влизате в социалните мрежи няколко дни
Как да украсим празнично с минимален бюджет и максимално настроение
Битка за столицата на Румъния: Букурещ избира своя нов кмет
Фатално денонощие в България – пожар в Ямбол отне човешки живот, мъж пострада в София
Макс Верстапен си осигури полпозишън в Абу Даби след драматична квалификация
Япония в битка с деменцията: Как технологиите се превръщат в последна надежда
Как "човекът на Тръмп" в НАСА ще изправари Китай в космоса?
8 декември в Банско: Цените леко растат, но купонът си остава гарантиран
