Леля Гиче каза, че това е най-точната рецепта за мариновани краставички
Хрупкави и освежаващи, желана добавка към много ястия
Необходими продукти:
1 кг краставички;
1 л вода;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 ч.л. черен пипер;
1 ч.л. семена кориандър;
1 ч.л. семена синап;
1 ч.л. семена кимион;
1 ч.л. смлян чесън;
1 ч.л. смлянo чили.
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставичките и ги нарежете на тънки резенчета или нарязани на половинки, в зависимост от предпочитанията ви.
2. В голяма купа смесете водата, солта и захарта, докато се разтворят напълно.
3. Добавете черния пипер, семената на кориандър, синапа, кимиона, чесъна и чили и разбъркайте добре.
4. Поставете краставичките в буркан и налейте сместа от водата и подправките.
5. Затворете съда и оставете краставичките да се мариноват в хладилника за поне 24 часа, за да се развият вкусовете.
След като киселите краставички са готови, можете да ги сервирате като предястие, добавка към сандвичи или като гарнитура към основни ястия, пише dariknews.bg.
Мистерията с бетонираните тела, изплували от Дунав, свързана с изчезналите милиони от Белград
Шамани се опитаха да предскажат победителя в изборите в Чили, но духовете мълчат
Явор Божанков: Арогантността на властта събори правителството, не бюджетът
Крал Чарлз III с обнадеждаваща новина за битката си с рака
Деца от Константиново написаха най-дългото писмо до Дядо Коледа – с мечти за мир, здраве и дом за всички
Турски ферибот горя след руска атака в Одеса – има ранен
50 години Детска градина – Руен
Ще се сбъдне ли пророчеството на Ванга за извънземни на световното по дартс в Лондон
Блокадата на Кулата продължава: Гръцките фермери не отстъпват, България иска намеса от ЕК
Вълна от протести разтърси Румъния: Народът иска край на корупцията и справедливо правосъдие
Почина звездата от „Криминале“ и „Маската“ Питър Грийн
Гняв срещу Станислав Балабанов: Замерваха колата му с яйца
