Леля Гиче каза, че това е най-точната рецепта за мариновани краставички
Хрупкави и освежаващи, желана добавка към много ястия
Необходими продукти:
1 кг краставички;
1 л вода;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 ч.л. черен пипер;
1 ч.л. семена кориандър;
1 ч.л. семена синап;
1 ч.л. семена кимион;
1 ч.л. смлян чесън;
1 ч.л. смлянo чили.
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставичките и ги нарежете на тънки резенчета или нарязани на половинки, в зависимост от предпочитанията ви.
2. В голяма купа смесете водата, солта и захарта, докато се разтворят напълно.
3. Добавете черния пипер, семената на кориандър, синапа, кимиона, чесъна и чили и разбъркайте добре.
4. Поставете краставичките в буркан и налейте сместа от водата и подправките.
5. Затворете съда и оставете краставичките да се мариноват в хладилника за поне 24 часа, за да се развият вкусовете.
След като киселите краставички са готови, можете да ги сервирате като предястие, добавка към сандвичи или като гарнитура към основни ястия, пише dariknews.bg.
215 разрушени гроба в София: Вандал с криминално досие е задържан
Могат ли протестите да свалят и главния прокурор
Кола се удари в огражденията на бул. "Цар Борис III" в София
Турист е починал на Витоша, друг е пострадал при подхлъзване
Празнува емблема в хип-хопа и не само
Стоичков и Златната топка: Българският триумф, който покори света на футбола
8-часова блокада на ГКПП „Илинден-Ексохи“ заради протести
ЦСКА ще плати 800 000 евро за крилото Лео Перейра
Трагедия в Благоевград: 24-годишно момиче издъхна по време на младежки купон
Бившият шеф на НСО ген. Миланов: Сигурност не се гради с емоции и популизъм
Актьорите във Великобритания се надигат срещу ИИ по модела на Холивуд
Орбан: Спряхме Европа на ръба на война с Русия
