В сезона на тиквата: Рецепта за най-вкусния и нежен десерт
Млечният крем направо се топи в устата
Лесен за приготвяне и със съставки, които са познати на всички, този десерт ще ви помогне лесно и вкусно да разнообразите есенния си хранителен режим. Ето необходимите продукти за нашия Есенен деликатес с тиква и млечен крем:
Необходими съставки:
мляко – 500 ml;
кондензирано мляко – 150 ml;
тиква – 500 гр;
портокал – 1 брой;
екстракт от ванилия – 0,5 ч.л.;
царевично нишесте – 60 g;
захар – на вкус;
агар-агар – 25 гр.
Начин на приготвяне:
За млечния слой:
В тенджера с дебело дъно смесете мляко, кондензирано мляко и ванилов екстракт. Добавете царевично нишесте и разбъркайте добре съставките, докато не останат бучки. Загрейте млечната смес на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Прехвърлете готовия пудинг в стъклен съд, загладете повърхността и оставете докато изстине напълно.
Тиквен слой:
За да приготвите тиквения слой, сварете тиквата за 10 минути. Отцедете водата, добавете сока от един портокал към тиквата и пригответе тиквеното пюре с помощта на пасатор.
По желание към тиквеното пюре може да добавите захар на вкус.
Добавете агар-агар и разбъркайте добре всички съставки. Вместо агар-агар може да използвате и обикновен желатин, като съобразите количеството с това на течността, която трябва да се желира.
Загрейте тиквеното пюре на среден огън за 5 минути при непрекъснато бъркане.
Сглобяване на десерта:
Изсипете млечния крем в подходяща форма, отгоре нанесете тиквения слой, изравнете повърхността и поставете десерта в хладилник за поне 5 часа, докато стегне напълно.
По желание десертът може да се допълни с карамел и ядки.
Ден на вярата: Почитаме 20 000 мъченици, изгорени за Христос в Никомидия
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката

За Тиквата лесно. Отиваш за нея в Банкя, но останалите продукти ?