Ако имате малко ябълки и овесени ядки, пробвайте тази рецепта за щрудел
Тестото е сочно и ронливо с деликатен орехов вкус
Днес ще ви покажем как да направите необичаен овесен пай с ябълки. Тестото се оказва сочно и ронливо с деликатен орехов вкус, а овесените ядки изобщо не се усещат.
Необходими продукти
100 г брашно
120 г масло
150 г овесени ядки
160 г захар
4 твърди ябълки
3 яйца
1 ч.ч канела
Шипка сол
1 ч.ч бакпулвер
1 лимон / портокал
Начин на приготвяне
Всички съставки трябва да са на стайна температура . Комбинирайте топлото масло със захар и сол и разбъркайте добре с миксер на средна скорост.
След като маслото е разбито и олекотено, можете да добавите едно яйце наведнъж и да разбивате за минута или две на висока скорост .
Комбинирайте пресятото брашно, овесените ядки, канелата и бакпулвера. Разбъркайте всичко добре до гладкост и разбъркайте с кремообразната маса.
Нарежете ябълките на малки кубчета и ги смесете с цитрусовия сок. А кората трябва да се настърга на ситно ренде и да се добави към тестото за вкус. След това трябва да смесите ябълките с тестото.
Намажете формата за печене с масло и разпределете равномерно пълнежа. Трябва да изпечете баницата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 45-50 минути до златисто кафяво.
Поръсете с пудра захар преди сервиране . И можете да го сервирате както топъл, така и студен! Сигурни сме, че всички парчета ще изчезнат мигновено, а рецептата ще стане една от любимите ви. Добър апетит!
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
