Ако имате малко ябълки и овесени ядки, пробвайте тази рецепта за щрудел
Тестото е сочно и ронливо с деликатен орехов вкус
Днес ще ви покажем как да направите необичаен овесен пай с ябълки. Тестото се оказва сочно и ронливо с деликатен орехов вкус, а овесените ядки изобщо не се усещат.
Необходими продукти
100 г брашно
120 г масло
150 г овесени ядки
160 г захар
4 твърди ябълки
3 яйца
1 ч.ч канела
Шипка сол
1 ч.ч бакпулвер
1 лимон / портокал
Начин на приготвяне
Всички съставки трябва да са на стайна температура . Комбинирайте топлото масло със захар и сол и разбъркайте добре с миксер на средна скорост.
След като маслото е разбито и олекотено, можете да добавите едно яйце наведнъж и да разбивате за минута или две на висока скорост .
Комбинирайте пресятото брашно, овесените ядки, канелата и бакпулвера. Разбъркайте всичко добре до гладкост и разбъркайте с кремообразната маса.
Нарежете ябълките на малки кубчета и ги смесете с цитрусовия сок. А кората трябва да се настърга на ситно ренде и да се добави към тестото за вкус. След това трябва да смесите ябълките с тестото.
Намажете формата за печене с масло и разпределете равномерно пълнежа. Трябва да изпечете баницата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 45-50 минути до златисто кафяво.
Поръсете с пудра захар преди сервиране . И можете да го сервирате както топъл, така и студен! Сигурни сме, че всички парчета ще изчезнат мигновено, а рецептата ще стане една от любимите ви. Добър апетит!
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
