Мързелива торта "Баунти" - без миксер, без фурна, а се получава нещо вълшебно
С този десерт ще конкурирате и най-изисканите сладкарници
Това е един вид торта „Баунти“, която се приготвя много лесно. Със страхотен вкус за всички любители на кокоса и шоколада! Нямате нужда от миксер или фурна, за да получите вкусен и сочен сладкиш.
Необходими съставки за шоколадовата част:
250-300 гр. смлени бисквити
200 мл мляко
100 гр. шоколад
100 гр. маргарин/масло
За кокосовата част:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
100 г бял шоколад (може да използвате и 3-4 супени лъжици мляко на прах)
5 супени лъжици пшеничен грис
100 г кокос
За глазурата:
150 гр. шоколад
200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Сварете млякото с шоколада и маслото, след което го оставете да изстине. След 5 минути се добавят натрошените бисквити. Разбъркайте добре, след което изсипете сместа в по-малка форма с размери 25 х 20 см или 20 х 20. Заравнете.
За втората част: млякото, захарта и белия шоколад се сваряват. След като шоколадът се разтопи, намалете котлона (или оставете купата настрана).
Добавете гриса и гответе 5 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете кокоса. Докато е гореща, със сместа се залива шоколадовата основа.
Направете глазурата: На много слаб котлон загрейте течната сметана и начупения на кубчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси.
Веднага излейте и нанесете върху тортата. Оставете да изстине, след което я приберете в хладилника да стегне. Нарежете на кубчета или барчета.
Нов световен трансферен футболен рекорд?
Известна като "кукла Барби" почина при много мистериозни обстоятелства
Шофьор на ученически автобус почина зад волана
Русия предизвика драмата на дербито Локо - Ботев
Анджелина Джоли посети Украйна с бронирана жилетка
Лео Меси ще играе на километри от България?
Бургаският държавен университет изпраща студентите си директно на практика в бизнеса
