×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В МЕТРО продават фалшиви тостери Тефал?


В МЕТРО продават фалшиви тостери Тефал?
Ето го един от трите фалшиви тостера, закупен от фирма „Зика-М”. Дръжката им се чупи на едно и също място в ръцете на служителката след няколко дни експлоатация
08 Март 2012, Четвъртък, 11:16 ч.
Автор: Бесове.бг

Фирма закупи три тостера, и  трите се счупиха на едно и също място за по-малко от месец

Прехвалените ел.уреди с престижната френска марка Tefal явно са занемарили качеството последните си продукти, поне ако съдим по чупливите им тостери. Три тостера на един собственик успяха да се счупят на едно и също място в рамките на месец и половина. Каръкът в случая е бургаската фирма „Зика-М”, която държи спортния бар JAMIE`S  до Общината. През ноември те са закупили ел. уредите от хипермаркет МЕТРО.  Само за дни дръжките, с които се затварят и притискат филиите хляб, са разцепели на две.

Въпросният тостер струвал 50 лева, не е бил по време на покупката на промоция. Уредите Tefal се продават  с гаранция, с която се обещават безплатен сервиз или подмяна. След като и третият тостер обаче каталясал в началото на януари, собственикът на бара  Закарян решил да ги върне. Все пак уредите били в гаранция. Да, но не съвсем. Служителите любезно му обяснили, че повредата е механична, а това не влиза в гаранцията. Те обаче предложили сервиз за поправката, който се заплаща. Оказало се, че въпросната дръжка на Tefal струвала 63 лева, с 13 лева била по-скъпа от целия уред. За услугата по поставянето им работниците искали 15 лева.


В категории: Бизнес


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 2
10
Коментара по темата
10.
опарен
19.06.2012 11:15:03
0
0
Има ли шанс ако пусна жалба в съда за рекламация на закупен уред от "Метро" който на 23 ден след покупката се развали
9.
реалист
10.03.2012 23:28:58
0
0
Ти треа си ебати капута че да си купиш електроника от метро
8.
фалшив тостер
10.03.2012 15:41:06
1
1
Добре,добре,ама утре като попаднеш на калпава стока,друга песен ще пееш! На българина т'ва му е манталитета-той има заведение-значи има пари=>да си е купил скъп тостер (нищо че Тефал дори за домашна употреба,би трябвало да са качествена стока-не ЕДНОДНЕВКА, а като съдя по цената-той един тиган Тефал срува толкова,спорно е изобщо стоките в метро с какво производство са (Китай), което следователно важи и за професионалните уреди.Но след като си позволяват да продават фалшиви (или дефектни) стоки (знам каква е разликата,тук става въпрос за фалшив тостер,понеже ако беше ДЕФЕКТЕН щеше единият само да сгъне,а не и трите), да не си измиват ръцете с "това не влиза в гаранцията"!!! ИЗВОДА който си направих-в Метро не се знае изобщо какво се продава...уреди,които се правят в задния двор,носят френското име ТЕФАЛ и не 50 лв. им е цаната, а 5 лв на едро,така че какво да се очаква от качеството, а и няма кой да им покрие гаранцията при повреда!!! Довиждане!!!
7.
До фалшив тостер
10.03.2012 11:01:22
0
0
Едно си баба знае, едно си баба бае.Гаранцията е това което е описано в гаранционната карта!!!
На 90% от уредите е отбелязано в картата ,че са само за домашна употреба и гаранцията не важи ако са употребяване неправилно.Та за това господина да си прочете внимателно гаранцията и да се съобрази с написаното в нея.И моля те,започни да правиш разлика между фалшива и дефектна стока.
6.
фалшив тостер
09.03.2012 19:23:48
0
1
гаранцията си е гаранция...и не казвам, че Метро има вина,но и човека няма-за един месец да се счупят и трите...а това с мобилния телефон изобщо не е подходящо сравнение,защото в техните гаранции ИЗРИЧНО е опоменато,че не се покриват щети при удар,намокряне и т.н. все пак мобилният телефон е вещ ,която се РАЗНАСЯ напред назад и не може да се отговаря,кой как го стопанисва.Но аз имах случай,в който панела на чисто нов телефон се лющеше от самосебе си и гаранцията го покри това нещо след около няколко месечна употребе-личеше си че не е изтърван и не е надраскан!!! така че,до въпросните фалшиви стоки,които продават на пазара-това е най-доброто извинение на фирмата производител!че аз и за вкъщи да си го взема,може все пак да искам да го ползвам повечко,може ли такова нещо и един месец да не изкара, все пак е ужТефал ,или трябва да ми седи за украса...не се съгласям с нито едно от вашите мнения,но не сме и ние хората,които да решат този проблем.има агенция за защита на потребителя,да вземат и те да си свършат работата.
5.
До 3
08.03.2012 23:39:35
1
4
Правиш ли разлика между фалшива,дефектна и неправилно употребявана стока???Утре ако си изпуснеш мобилният на земята и се счупи ,дали ще ти признаят гаранцията?Има си техника за битови нужди има и техника за професионални нужди.Профи техниката е разчетена за по натоварена експлоатация и съответно е с по качествени материали и по висока цена.Нали не очакваш заведение да си пържи картофките в фритюрник за 50 лв от хипермаркет.А господина да не се прави на ощипана мома ,а да си закупи техника подходяща за неговите нужди.Хората са го казали "С трици маймуни не се ловят".И странно някак си ,хем сандвичте не вървят,па си купил 3 тостера?Дамо поне кафемашина да си е купил каквато трябва.
4.
до 3
08.03.2012 23:03:24
6
1
ако сандвичите са само за асортимент,странно как за един месец и трите тостера ще дадат дефект от очакване за два три пъти на ден използване
3.
фалшив тостер
08.03.2012 19:51:55
2
2
ай,стига глупости,за един месец колко си мислите,че ще са ползвани трите тостера заедно???? Още повече на това нямане на работа,като се има в предвид,че това там не е закусвалня за сандвичи а БАР и се ходи предимно да се пие,не да се яде,храната е просто асортимент.... А колкото и да са ползвани-в гаранцията пише ЕДНА или ДВЕ години!!!! а от там нататък,кой където си иска,там си ги ползва!!!!!!! Гаранцията си е гаранция,ами ако си купя нещо професионално за вкъщи и се развали??какво ще ми кажат по тази логика-Това е за масова експлоатация,вие много малко сте го ползвали ВКЪЩИ,затова се е развалило-да сте го ползвали повече-сега гаранцията НЕ ВАЖИ!!! брей,брей
2.
koko
08.03.2012 12:49:54
2
5
Професионалните тостери струват от 300-400 лева и нагоре. Не може да купиш нещо за домашна употреба и после да се оплакваш, че е фалишиво!!! Сега ще си купят професионални тостери (турските са най-евнини) и това ще им е за урок!!!
1.
........
08.03.2012 12:21:11
2
7
Господина прочел ли е в гаранцията дали уредите са само за домашна употреба?Голяма част от уредите имат само домашно предназначение и при ползване както в неговият случай гаранцията отпада.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Вечерта в театър "Българска армия" ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" Професори и доценти на символичен протест Професори и доценти на символичен протест Въпреки че правителството отпусна първия транш от обещаните близо 80 милиона лева за заплати, университетските преподаватели ще протестират Превърнаха стара каравана в библиотека Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип
Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори