2000 лева глоба за ресторантите край морето, ако нямат термометри в хладилниците?
Проверките започнаха от Созопол. Инспекторите следят каква храна се предлага на туристите и как се съхраняват продуктите
Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас започнаха проверки по заведенията край морето. Пред бТВ инж. Мария Христова коментира, че в първият ресторант в Созопол, където тази сутрин бяха, не са разкрити нарушения.
„Продуктите се съхраняват правилно. Персоналът е с чисто работно облекло. Има във всяко хладилно помещение термометри и се спазват изискванията на фирмата производител“, добави тя.
„Най-честите нарушения в обектите за хранене са свързани със сградния фонд и оборудването. Ние пишем предписания. След като не е изпълнено, преминаваме към следващата административна мярка“, заяви инж. Христова.
Нейна колежка от агенцията пък изтъкна, че от 2000 лева започват глобите. Те са в зависимост от нарушението, което сме установили, добави тя.
Управителската на ресторанта Гергана Йовчева от своя страна каза, че в заведението не остава никаква храна от предния ден. Правим си добре разчета, добави тя.
В 12 без 5 от мандата си Мариан Бачев обяви ударно конкурси за нови директори на театри и опери
Григор Димитров започва новия сезон с нов треньор - белгиеца Ксавие Малис
Удължителен или редовен бюджет - какво печели и губи държавата
Социалните мрежи влошават концентрацията при децата
Какви са условията за туризъм в планините
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
„Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО)
Защо Япония ще остане без панди за първи път от половин век
След оставката на кабинета "Желязков": Започват консултациите при президента Радев
