Този сиропиран кекс с кафе направо се топи в устата
Сочен и неустоимо вкусен
С тази рецепта за сочен сладкиш с невероятен вкус и аромат подходящ за сутрешното или следобедното кафе. Посрешни и изненадайте гостите си със сиропиран кекс с кафе, ще останат приятно изненадани.
Необходими продукти
4 яйца
250 г орехи
300 г захар
1 1/2 ч.ч. брашно
масло
1 ч.л. канела
бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1 к.ч. кафе
Начин на приготвяне
Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата. Разбиваме белтъците с 100 г захар. Сипваме получената смес при жълтъците и разбъркваме. Намазваме форма за кекс с олиото и я поръсваме с брашното. Сипваме в нея сместа и печем в предварително загрята на 170С фурна. Оставяме тенджера с 300 мл вода и малко захар да ври 5 мин на среден огън. Прибавяме кафето и сваляме от котлона. Оставяме сиропа да изстине и заливаме с него готовия кекс.
 
													 
													 
													 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
																																							
																								
													 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
												
											
																					
																								
																										 
													 
															 
															 
															 Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
													
																													 
															 
															 Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
												 
															 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										