×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път


02 Юни 2024, Неделя, 07:03 ч.
Автор: Флагман.бг

"Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0

Отборът на Реал Мадрид за рекорден 15-и път е носител на трофея в Шампионската лига! “Кралския клуб” триумфира в тазгодишното издание на турнира, след като спечели с 2:0 срещу Борусия (Дортмунд) на финала на “Уембли” в Лондон. Даниел Карвахал и Винисиус Жуниор (74', 83') отбелязаха попаденията, които отново направиха “лос бланкос” властелини на Стария континент.

Двубоят започна неочаквано, като с началото на мача фен влезе на терена, като не бе спрян първоначално и отне две минути играта да бъде подновена и срещата реално да стартира. В 12-а минута дойде първият по-опасен удар в двубоя, като Федерико Валверде видя празно пространство и опита късмета си от разстояние, но не успя да уцели целта. Малко след това Юлиан Бранд получи страхотен пас в наказателното поле и шутира по диагонала, но не бе прецизен със завършващия удар.

В 21-а минута Карим Адейеми бе в страхотна позиция, като бе изведен сам срещу вратаря, а нападателят го преодоля, но сякаш не взе най-доброто решение, като затвори ъгъла си и в крайна сметка ударът му бе блокиран. Само две минути по-късно Фюлкруг също имаше чудесен шанс да отбележи, като преодоля Тибо Куртоа с хубав изстрел, който обаче срещна левия страничен стълб на Реал Мадрид.

В 28-а минута Борусия Дормунд организира превъзходна контраатака, а Адейеми демонстрира великолепната си скорост, след което опита с удар по земята да преодолее стража на испанския тим, но белгийският национал отрази със страхотна реакция. Малко след това Винисиус Жуниор извърши грубо нарушение срещу вратаря Кобел и получи жълт картон.

В 40-а минута Винисиус определено симулираше, но съдията се хвана и показа жълт картон на Нико Шлотерберк за неговата намеса. Веднага след това Марсел Забитцер видя празното пространство и не се поколеба да стреля от границата на наказателното поле, но Куртоа внимаваше и изби в корнер. В 43-а минута Марсел Забитцер изпусна нервите си и бе декориран в жълто.

В 49-а минута дойде най-доброто положение за Реал Мадрид, след като Тони Кроос опита изстрел от пряк свободен удар, но Кобел блесна със спасяване, избивайки в корнер. От последвалия ъглов удар именно германският национал центрира, а Дани Карвахал засече на първа греда, но топката прелетя над напречната греда.

Реал Мадрид отново имаше чудесна възможност, като в 57-а минута Дани Карвахал бе намерен в противниковото наказателно поле и опита труден изстрел от въздуха, но Кобел и Маатсен с дружни усилия успяха да се справят с опасността.

В 63-а минута Фюлкруг изскочи от задна позиция и атакува наказателното поле по диагонал и засече центриране, нанясайки превъзходен удар с глава, но Куртоа отново внимаваше и съумя да спаси. Десетина минути по-късно Марко Ройс замени Карим Адейеми.

В 74-а минута Тони Кроос изпълни пореден корнер, а планът на Карло Анчелоти изглеждаше ясен, като този път Дани Карвахал на първа греда засече страхотно, изпращайки топката в далечния ъгъл, като не остави шанс на Кобел да реагира - 1:0 за Реал Мадрид.

В 77-а минута "белия балет" имаше нов шанс да отбележи, след като Джуд Белингам получи великолепна топка в наказателното поле и опита удар с десния крак, но в последния момент бе блокиран, за да бъде предотвратен голът. Само три минути по-късно Матс Хумелс извърши нарушение, за което получи жълт картон. Зад топката застана Тони Кроос, който шутира директно към вратата, но Кобел спаси с две ръце.

Юлиан Бранд напусна за сметка на Себастиан Алер, а Емре Джан отстъпи мястото си на Дониел Мален. Секунди след това Едуардо Камавинга не се поколеба да отправи топовен изстрел от разстояние, но Кобел блесна с най-добрата си намеса от началото на мача, успявайки със сетни сили да избие в корнер. От последвалия ъглов удар Тони Кроос изпълни по същия начин, като Начо засече на първа греда, но стражът на Борусия Дортмунд спаси великолепно с една ръка.

В 83-а минута съпротивата на германския тим рухна. Борусия Дортмунд допусна сериозна грешка при изнасянето на топката, а Джуд Белинжам овладя и пусна пас по конец към Винисеус Жуниор, който запази самообладание и преодоля противниковия вратар, за да удвои резултата - 2:0 за Реал Мадрид.

Веднага след този гол Джуд Белингам отстъпи мястото си на Хоселу, а Лука Модрич замени Тони Кроос. В 87-а минута Никлас Фюлкург бе намерен с чудесно центриране в наказателното поле, а нападателят стреля с глава, като успя да преодолее Куртоа и топката се озова в мрежата. Попадението обаче бе отменено поради засада.


В категории: Спорт


1
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
1
Коментара по темата
1.
1
02.06.2024 07:49:52
1
1
ВАМОС КАМПЕОНЕС БЛАНКОС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори