×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светкавична реакция на кмета на Средец за заградения площад в с. Росеново


Светкавична реакция на кмета на Средец за заградения площад в с. Росеново
Инж. Иван Кичев внесе извънредна докладна записка за откупуване на терена, съветниците я подкрепиха, включително и екскметът Иван Жабов, който направи скандалната сделка
29 Май 2024, Сряда, 14:46 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Хората вече ще имат достъп до домовете си

Мрежите от заградения площад на средецкото село Росеново съвсем скоро ще бъдат премахнати, а хората отново ще имат достъп до единствената улица, която води до домовете им. Това стана възможно благодарение на светкавичната реакция на кмета на община Средец инж. Иван Кичев, който внесе извънредна докладна записка в Общинския съвет за откупуване на имота. Предложението му бе подкрепено единодушно – от всички съветници, включително и екскмета Иван Жабов, който направи скандалната сделка. 

За проблема в село Росеново пръв алармира Флагман.бг. Малко преди повече от 10 дни центърът на населеното място осъмна с поставена мрежа, която буквално отряза главния път към домовете на хората. С имота се придобива Светла Палова през 2022 година след търг с тайно наддаване, в който е единствен кандидат. Докладната за продажбата е входирана от тогавашния кмет Иван Жабов и подкрепен от местния парламент. 

Пълен абсурд! Как Иван Жабов продаде улица и остави цяло село на произвола

Хората излязоха и на протест с настояване да се намери решение на проблема. Те бяха категорични, че обходен път не е решение, тъй като теренът под заградения частен имот е мочурлив и не е подходящ. На протеста присъства и кметът инж. Иван Кичев, който пое ангажимент пред жителите на Росеново, че ще направи всичко по силите си да върне площада на хората. 

Вчера той е провел разговор със Светла Палова. На срещата двамата се договорили Общината да откупи имота. 

„Затова вчера следобед, в последния момент, внесох докладна записка с искане разрешение от Общинския съвет Община Средец да закупи имота от собственичката. Но аз бях подготвил общинските съветници с предложението, така че те бяха запознати. В крайна сметка решаваме проблема на хората. Имотът ще бъде закупен за 10 хиляди лева общо. Общината ще осигури половината разходи, а другата половина - самите жители на село Росеново пожелаха да дарят 5 хиляди лева целево на Общината. Няма да има замянка с друг имот, а закупуваме мястото обратно. Собственичката има ангажимента да премахне мрежите и коловете и да разчисти терена“, обясни инж. Кичев. 

Той е категоричен, че недоволството на хората е основателно. Кметът е разпоредил и проверки, тъй като по думите му има мистерии около случая. „Естествено, че има нарушения. Да не говорим, че преди актуването през 2014 година теренът се води предназначен за публично ползване, а е актуван като частна общинска собственост. Но не това е важно в момента. Радвам се, че успяхме да решим казуса“, добави още той.

На сесията присъстваше и кметският наместник Андрияна Маврулкова. Тя е изключително щастлива, че ще се върне в с. Росеново с добри новини. 

„Много сме доволни. Благодарим на инж. Кичев за бързата реакция, спази си ангажимента, на вас, медиите, също. Ние още преди протеста бяхме предложили на собственичката да закупим имота, но тя тогава поиска 20 хиляди лева – непосилна за нас сума. А сега цената е по-реална, а половината ще се поеме от Общината“, каза Маврулкова. 
 




Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
14
Коментара по темата
14.
Мда
03.06.2024 17:42:08
1
0
Тая купувачката тарикатка с горницата от 7000лева цветя и дърета ли ще купува за семейството!?
13.
Темида
30.05.2024 19:26:22
1
4
Г-н градоначалник моите поздравления към Вас,работниците от ОБЧ въздъхнаха с обликчение краино време беше.Има още какво да се желае но сте на прав път и дано да е за добро.
12.
Димитър
30.05.2024 08:11:51
1
5
И за росеново и за волтажите отговорни са бившите. Половината от тях и сега са в съвета и решават. Защо не ги питате. Жабов,Цъцъра, Мафиотката, Стоянка Кисьова, Краса бистрия извор. И други.Гласували и виновни наред със Жабата. Нищо не се е променило. Администрацията преводно работи и лиже .
11.
БЕЛ
29.05.2024 22:54:31
0
1
Г-ца Махмуд да се върне в училище, за да си доучи словореда и граматиката по български език. С това ниво е срамно да си журналист. Нелогични изречения, пълни с грешки. Един пример: "Малко преди повече от 10 дни центърът на населеното място осъмна с поставена мрежа, която буквално отряза главния път към домовете на хората. С имота се придобива Светла Палова през 2022 година след търг с тайно наддаване, в който е единствен кандидат. Докладната за продажбата е входирана от тогавашния кмет Иван Жабов и подкрепен от местния парламент. " Редактирам тази неразбория по следния начин : " Преди малко повече от 10 дни, центърът на населеното място осъмна с поставена мрежа, която буквално отряза главния път към домовете на хората. След търг с тайно наддаване през 2022 година и единствен кандидат с имота се сдобива Светла Палова .Докладната за продажбата е входирана от тогавашния кмет Иван Жабов и подкрепенА от местния парламент. "
10.
Темида
29.05.2024 21:03:24
0
9
До колкото съм запознат дълговете към общината са над милион да видим колко човека ще подведеш под отговорнос или те е страх защото и ти беше от другата страна до скоро кажи и за пералната в Дебелт която работи на загуба втора година при горантирани 100 хиляди печалба на година стига вече бе човек до кога време е да се сложи края на това безумие.
9.
Темида
29.05.2024 20:29:08
0
13
Кмете,покажи доклада за проверката на одита на хората да се запознаят да разберат за какво иде реч,кажи за глобалните проблеми за огромните дългове към общината за купищата нарушения в общината и прдприятията към общината това покажи информираи хората до кога ще държиш виновните директори за злоупотребите къде са структорните промени чакаме.
8.
-
29.05.2024 18:59:55
2
7
Светкавична реакция Браво на лалето За малката сума около 3000 лева А за милионната за фотоволтаиците малчи като за--ик
7.
бургазлия
29.05.2024 18:35:36
0
22
добре де, това действие на Жабов не е ли за Прокуратурата. Защо не пуснат жалба и да го поеме съдебната система.
6.
И още
29.05.2024 17:49:30
0
17
Майката НИНА и тя работи във данъчното ,Бащата Георги и той работи като охранител ,и сестрата работи във Общината.цялото семейство е уредено .Във село всичко се знае. Еми ще купи Светла ,не е случайно
5.
Петко Желев Минчев
29.05.2024 16:59:30
6
13
Добре КМЕТЪТ -БОГ,реши проблема ,ама той ли плати???само питам...
4.
С
29.05.2024 16:37:00
4
20
Община Средец-рай за пенсионерите на двойна ясла,хем пенсия,хем заплата-те са незаменими,без тях ще свърши света.
3.
!!!
29.05.2024 15:43:35
2
22
Де да беше толкова светкавична реакцията на кмета и за фотоволтаиците и ние щеше да благодарим.Ясно е ,че каквото им каже кмета това гласуват.
2.
Запознат
29.05.2024 15:37:57
2
33
Сестрата на Светла Павлова работи в общината. А колко още схеми имат.
1.
Сарая
29.05.2024 15:09:59
3
28
Схемичка !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори