Ябълковият сладкиш, който домакините не спират да обсъждат
Хитова рецепта
Време е да ви издадем рецептата за един уникално вкусен ябълков сладкиш, който можете да похапвате през цялата година, защото откриването на ябълки е лесна задача.
Ето как да приготвим най-вкусния и сочен ябълков сладкиш
брашно – 240 г
бакпулвер – 1 бр.
яйца – 6 бр.
ванилия – 2 бр. /4 г/
прясно мляко – 300 мл топло
захар – 350 г
олио – 200 мл
Плънка:
ябълки – 1 кг
канела – 1 с.л.
Начин на Приготвяне:
Първо започнете с почистването и обелването на ябълките. След това трябва да ги настържете и когато сте готови, ги поръсете с канела.
Идва ред на яйцата. От вас се изисква да отделите белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със захарта и започнете да добавяте жълтъците, един след друг. Към сместа прибавете прясното мляко, ванилията, олиото и смесените предварително брашно и бакпулвер.
Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. В нея изсипете половината от сместа и вкарайте във фурната да се пече за 10 минути. След това извадете, поръсете с ябълки и канела и изсипете останалата част от сместа.
Сладкишът се пече до готовност.
Когато е охладен, го поръсете обилно с пудра захар.
Това е най-вкусният ябълков сладкиш, който някога сте опитвали. Пробвайте тази рецепта, ще останете безкрайно доволни от резултата.
Да ви е сладко!
Внук преби жестоко 75-годишната си баба в Стара Загора
Кръчмата поскъпва, а порциите стават по-малки
ЕС премахва безвизовия режим с държави, които не прилагат правилата
Торта „Мравуняк“ от бисквитки, новият хит сред домакините
България е на десето място в света по най-натоварени пътища
Арестуваха младата поп фолк певица Мирела след бурен скандал
Над 6000 "малки герои" се раждат преждевременно у нас всяка година
Очаква ни пикът на метеоритният поток Леониди - през тази нощ
Полският премиер предполага, че Русия провежда „кампания за саботаж"
Oтпускат средства за зарядни станции за електромобили в България
Историческо споразумение: Украйна ще поръча от Франция 100 изтребителя "Рафал"
