×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея


Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея
Михаил Миков отиде при партиите на Румен Петков и Татяна Дончева
19 Април 2024, Петък, 14:02 ч.
Автор: Флагман

Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков

Съревнованието между БСП и коалиция „Левицата“ продължава. Припомняме, че от соцпартията отказаха общи действия с конкурентите си за изборите на 9 юни.

От „Левицата“ обаче привлякоха към себе си бивш шеф на БСП. Това се разбира от прессъобщение от коалицията.

Към „ЛЕВИЦАТА!“ се присъедини и Михаил Миков – председател на 42-ото Народно събрание и бивш председател на БСП. „Защото смятам, че „ЛЕВИЦАТА!“ се стабилизира и увеличава като присъствие. Фактът, че подписите са повече, отколкото предишния път, показва, че необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече политически субекти в България. Процесите в БСП не дават перспектива и алтернатива. Тук очевидно има такъв стремеж и аз ще участвам в това. Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси. Кризата на политическия живот и лявото представителство трябва да намерят изход и алтернативата е тук“, заяви Миков.

Татяна Дончева подчерта важността на наличието на личности с голям политически опит в „ЛЕВИЦАТА!“, тъй като той гарантира по-ясна преценка за настоящия исторически момент и в национален, и в световен мащаб. „Имаме нужда от ясна и твърда оценка и гъвкавост и ясно осъзнаване на интересите на българското общество и българската държава. Призванието на „ЛЕВИЦАТА!“ днес е да създаде остров на стабилност в политическия живот на България, където няма случайници, с хора с конструктивна мисъл и с ясното съзнание, че никой не е достатъчен сам по себе си“.

Седем нови формации подписаха Споразумение за общо явяване на предстоящите европейски и парламентарни избори в коалиционен формат „ЛЕВИЦАТА!“. Представителите на формациите споделиха общото си разбиране за необходимостта от обединение на левите сили в България, като път за дълбока и принципна промяна в управлението на държавата, водени от общи ценности за свобода, мир, равенство, справедливост и солидарност.

Днес създаваме коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за изборите за 50-то Народно събрание и Европейски парламент с волята да покажем друг политически стил и друга политическа перспектива за българската държава, заяви представляващият коалицията Валери Жаблянов.

„Това, което демонстрираме днес, е равноправно сътрудничество на партии и граждански организации вляво, един друг модел на партийни политически отношения, на демократичност и равноправие“, каза Жаблянов и подчерта, че консолидацията на левите политически сили в България е без алтернатива.

Формациите споделят общи разбирания за политическата ситуация, общи оценки за кризата, обхванала българската държавност, за заплахата, надвиснала над парламентарната демокрация и конституционния ред и общата воля за друг път за развитие на България и българското общество.

Румен Петков отбеляза, че сме изправени пред трудна кампания в резултат на тежка морална, институционална и нормативна кризи. В кампанията на „ЛЕВИЦАТА!“ се включват авторитети в различни сектори, като Йордан Малджански - в земеделието и хранителната промишленост, проф. Янко Янев – едно от най-големите имена в ядрената енергетика в световен мащаб, полк. Славчо Велков, проф. Боян Дуранкев и други известни политици, държавници и общественици.

Партиите и неправителствените организации декларираха желанието си да се явят с обща платформа за двата вида избори, споделяйки общи ценности. На 9 юни във формат „ЛЕВИЦАТА!“ ще се явят още: ПП „Зелена партия“, ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ПП „Национално движение за спасение на отечеството“, ПП „Политическо Движение Социалдемократи“, Сдружение „Ляв поглед“, Български общонароден съюз "Бойна дружба", "Национално движение Единение", се посочва още в прессъобщението.

Партията на Мая Манолова "Изправи се, България" обаче, изглежда, е напуснала коалицията. Това стана ясно в последните часове след съобщение във фейсбук на психиатърката Цветеслава Гълъбова. 

Манолова отсъства от разпространените днес от "Левицата" снимки. 

Цветеслава Гълъбова вчера написа: "По повод информацията, че Ваня Григорова и Мая Манолова ще се явят заедно на избори и многото въпроси, които получих, обяснявам: Г-жа Григорова, издигната за кмет на София от БСП и Левицата, отказа нашето предложение за включване в листите. При никакви условия не е съгласна. Г-жа Манолова, която беше част от Левицата, сама е избрала да ни напусне. Беше добре и да ни го заяви в очите. Все пак всички работихме за нейния кандидат, който стана съветник."

Партията на Манолова бе в "Левицата" на вота за Народно събрание и на общинските избори през 2023 г.

 


В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Диян Георгиев
19.04.2024 18:05:50
0
1
От тия всички изброени единствено Чанко Мирчев става за депутат.
Аз лично бих го подкрепил с преференции въпреки, че не харесвам БСП и Курнела.
1.
Йокин
19.04.2024 16:04:55
0
6
Освен собствени интереси,За други не се сещам,да са ОТСТОЯВАНИ!!!От44г.месец девети,ГИ ОТСТОЯВАТ,НО В ПОСЛЕДНИТЕ години,ИЗДИШАТ.ЯКО!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори