×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха


Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха
У нас тази криминална история просто ще заеме мястото си до всичките изнесени данни за злоупотреби, до разкритията за участието на политици в различни измами и схеми
16 Април 2024, Вторник, 13:40 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие

Когато през октомври тогавашният министър на електронното управление Александър Йоловски заяви пред Председателския съвет на Народното събрание, че Кирил Петков го е пристискал да разпредели 600 милиона лева по обществени поръчки на фирми, приближени на ПП-ДБ, заплашвал е него и членове на семейството му, включително сина му, тази бомба (защото това не беше просто новина, а истинска бомба) беше заметена под килима, почти никоя медия не я отрази или поне попита Петков и Божидар Божанов (за когото също стана ясно, че е заплашвал Йоловски) вярно ли е това. Не се самосезира и прокуратурата, никой не беше скандализиран, новината мина сякаш да заплашваш детето на някого, особено член на кабинета, издигнат от твоята партия, включително и при предишното правителство, оглавявано именно от Петков, е най-естественото нещо на света.

И ако повечето ще кажат, че причината е, че никой не повярва на Йоловски, по-скандалното е, че хората нямаха възможност да разберат детайли. ПП и ДБ не се почувстваха длъжни дори да дадат обяснение какво се случва, Денков също мълчеше, журналистите от обслужващите ПП и ДБ медии също спазваха омертата и потопиха скандала, който ако се беше случил в друга европейска или просто нормална страна, моментално щеше да доведе до призоваването на Петков и Божанов в прокуратурата и до редица оставки. Но нищо такова не се случи, а думите на Йоловски бяха принизени до най-обикновена злободневна информация.

Историята не свършва дотук

Макар да стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство оказван ли е натиск от депутати върху Йоловски да сключва договори с определени фирми, както стана ясно по-късно, разпитван е бил само той.  А на въпроса лъгал е или не, е достатъчно да припомним, че му бе назначена охрана от Главната дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, което само по себе си означава, че неговите думи и показанията, които е дал, са били достатъчно убедителни и подплатени с доказателства.

Но през следващите дни и седмици този скандал беше тотално потопен от далеч по-незначителни боричкания, обвинения кой крив, кой прав, и т.н. Йоловски тотално изчезна от полезрението на всички. И така, докато преди няколко дни в медиите изтече протоколът от разпита му, който хвърли повече светлина върху случилото се през октомври миналата година. Стана ясно, че не само Петков и Божанов са го заплашвали, а и Васил Величков, приближен до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Става ясно и че на срещата му със съпредседателя на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков и депутата Божидар Божанов, която се е провела на 2 октомври, освен заплахите, е бил предупреден, че няма право да уволнява хора, които са били назначени от Божанов и ако иска да има подкрепата на парламентарната група на двете партии - ПП и ДБ, трябва задължително да съгласува с него всичко, което прави като министър, включително важните стратегически въпроси, провеждането на обществени поръчки и всякакви процедури. По думите на самия Йоловски, ако слуша и изпълнява, му е било обещано, че след като престане да бъде министър, ще получи високоплатена работа в международна компания, а ако не изпълнява нарежданията им, ще има негативни последици в служебен и личен план, включително и върху семейството му.

Този сюжет ни е добре познат от който и да е мафиотски филм, с тази разлика, че този път това се случва по върховете на управлението ни, и то, с главни действащи лица „носителите на новия морал”.

Следващата порция разкрития от Йоловски

Малко след изтеклия по медиите протокол от разпита му, той, за пръв път от октомври, се появи отново в полезрението на медиите, като гостува в БНТ, където станаха ясни няколко неща – Йоловски беше придружаван от служител на Национална служба за охрана (НСО), която служба вече 6 месеца пази него и семейството му. И ако октомври беше министър и такава охрана по принцип му се полагаше, към момента, за да продължава, означава, че службите са преценили, че има реална опасност за неговата и на семейството му сигурност.

Разбра се и че Божидар Божанов и Кирил Петков още не са разпитани. По думите на Йоловски, има паралелна структура на власт, която упражнява власт извън Министерски съвет. Чухме и за срещи, организирани на места, до които достъпът е строго ограничен и се осъществява единствено посредством ключ с таен номер и т.н. Съвсем като на филм...

Стана ясно и че Министерство на финансите харчи по-голям ресурс, отколкото националния системен интегратор, че купува лаптопите и настолните компютри с 15% по-скъпо, че реално малцина са тези, които знаят колко и за какво харчи държавата.

Разбира се, Йоловски не даде подробности, касаещи протоколите и дали изтеклите показания са истински, но думите му, че макар да иска да говори, но следствената тайна не му позволява, бяха достатъчно красноречиви.

Предизборно ли е активиран Йоловски?

Това е едно от обвиненията срещу него, което през последните дни се тиражира от ПП и ДБ. Той бил обслужвал интересите на ГЕРБ (и ДПС).

В момента, в който се разбра, че Йоловски към момента е съветник на служебния министър на електронното управление, беше повторно обвинен, че с изричането на „твърдения, които рязко се разминават с действителността”, е влетял в предизборната кампания. Тоест – лъже и играе срещу ПП и ДБ, а лидерът на ДБ даже го обвини, че ходи с охрана от НСО, за да си придава тежест.

Хубаво, обаче реално Министърът на електронното управление винаги е бил човек именно на ПП, издигнат от тях и предложен лично от Николай Денков, който държал той да влезе в кабинета му защото имал отлични впечатления от предходната му работа като заместник-министър на електронното управление в правителството "Петков", където беше заместник на Божанов.

Нещо повече, когато миналата година стана ясно, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е записал с телефона си цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, след което си го е свалил на флашка, която е взел със себе си, именно Йоловски го защити, като на извънреден брифинг, обяви, че кодът нямал влияние върху изборния процес и лично е упълномощил зам.-министър Стойнев да изпълнява функциите, свързани с машинното гласуване. Тоест, Йоловски, преди заплахите срещу него и семейството му, винаги е следвал плътно партийната линия и е работил за интересите на ПП(ДБ). 

А и въобще какви причини можел да е имал Йоловски да си развали сам удобството, което министерското кресло му е предоставяло, като измисля скандалната история със заплахите. Той не е бил заплашван с уволнение, напротив. Той не е бил кадър на ГЕРБ, именно обратното – на ПП е, а през годините е спряган като близък и до ДБ. Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история, след която се оказваш с охрана и вече си нарочен като пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие.

Да не забравяме основното – доказването на паралелна структура за управление на държавата е невероятно трудно, да не кажем невъзможно. Това означава независима прокуратура, независим съд, поне няколко независими политици и/или партии, независими и обективни медии. Не само едното, а всичко изброено, но у нас отсъства дори и един от посочените фактори.

Думите на Йоловски, изречени още през октомври: „Беше ми наредено да правя каквото и както ми кажат, включително да ми подават фирмите, които да печелят поръчки от министерството, в противен случай съществува риск за моята и на семейството ми сигурност”, са предостатъчни да се рестартира цялата система, цялата държава дори. Всяка друга, но не и България. У нас тази криминална история просто ще заеме мястото си до всичките изнесени данни за злоупотреби, до разкритията за участието на политици в различни измами и схеми, до всичко, за което научихме за управляващите. Абсурдландия...


В категории: Политика


Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
17
Коментара по темата
17.
Б Т
18.04.2024 18:19:31
0
1
Божанов започна да изгрява първо като стана съветник на Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Така че всички бъркат в една паница, борбата е само за по-голяма лъжица
16.
този
16.04.2024 19:35:21
6
4
Този Йоловски май е като бай Тошо крие се но никой не го търси.
15.
Киро простото
16.04.2024 19:34:51
0
3
Аз не съм го заплашвал. Само му казах че от червата на децата му ще си направя връзки за новите си маратонки.
14.
Аман от тикви
16.04.2024 19:18:30
0
5
Само един човек направи изявление, за което тихо си мълчат медиите, иначе искат отчетност по някви слухове... а да и официалното изявление беше на главен прокурор на България
13.
до 7
16.04.2024 18:28:22
6
5
абе герберски тъпоъгълник, откакто са се появили ПП, герберите не спират да плюят и да си измислят. Даже и докато управляваха заедно. ама ти и кристали нямаш в главата, как да го знаеш това.
12.
Бургазлията
16.04.2024 17:19:06
9
5
Тая статия е пълна с фалшиви внушения и абсолютни измишльотини.
Кирил Петков ще заплашва жени и деца с бомби и убийства .... Той кадрува във прокуратура,мвр,данс,армията...аве бахти смешките.
11.
Викинце
16.04.2024 16:48:45
3
5
Тая статия Севдето ли ти я прати?
10.
Флегми на Гойко
16.04.2024 16:23:03
7
10
При прасето от Банкя и прасето от ДПС Абсурдистанска държава беше в пика си - то не бяха държавни бензиностанции, не бяха милиони теглени със саковете от банки и изнесени без да има магистрала построена срещу тях, не беше златен гьол и златна лаборатория и тн.
9.
Стенли
16.04.2024 15:54:29
5
18
Да еб@ тия кирт@ци надминаха и тикв@та по наглост
8.
Въпрос
16.04.2024 15:36:49
5
9
Виктория наистина пише найдобрите статии тук, за сметка на другите. Ака казвате, че никоя медия не е го попитала защо!.
Извинявайте ама и вие сте медия и имате в София един ваш колега Лисичков на който му се плаща. Той да нямаше сливи в устата, че не попита.
7.
До 5
16.04.2024 15:28:27
11
14
За пореден път ПП троловете се излагате... Прочетете нещо отгоре отгоре и почвате да нижете идиотизмите... То само с кристали не става, трябва и акъл...
Иначе сигналът е подаден още през октомври миналата година. Това е и смисълът на статията - че нищо не се е случило половин година.
А ти си пиши кой на какви кьорфишеци се хваща...
6.
като са го притискали
16.04.2024 15:00:43
4
9
да беше си подал оставката.Винаги се намира някой,който е съгласен и без да го притискат.
5.
бургазлия
16.04.2024 14:59:33
11
11
не му вярвам на кирето, но сега преди изборите такива бомби са си чиста мръсотия. Защо не ги извадиха досега, ами чакаха. айде, знаем ги такива. само феновете герберски могат да се хванат на това.
4.
*********
16.04.2024 14:42:40
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Принуден ли е Йоловски да клевети ?
16.04.2024 14:34:49
5
13
Ако да,от КОЙ ?
В чий мръсни ръце се гърчи сега този човек ?
Предизборен фойверк или го държат с нещо ?
Това е въпросът !
2.
Гошо
16.04.2024 14:23:17
2
24
Само като видях заглавието и бях сигурен кой го е писал :-) Викиииии - машинааа!!! Найо Тицин не може да ти обърше чехлите даже!
1.
А БОЙКО ?!
16.04.2024 14:00:11
16
33
А за ББ какво да кажем?! Нещо хубаво ли !? Ми то няма. Раздават се пари на калпак за изборите, но кой и защо би гласувал за най-големият престъпник в историята? Освен ако не е за 80-100 лв... друго няма за какво. ПОДИГРАВКА!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори