×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха


Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха
У нас тази криминална история просто ще заеме мястото си до всичките изнесени данни за злоупотреби, до разкритията за участието на политици в различни измами и схеми
16 Април 2024, Вторник, 13:40 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие

Когато през октомври тогавашният министър на електронното управление Александър Йоловски заяви пред Председателския съвет на Народното събрание, че Кирил Петков го е пристискал да разпредели 600 милиона лева по обществени поръчки на фирми, приближени на ПП-ДБ, заплашвал е него и членове на семейството му, включително сина му, тази бомба (защото това не беше просто новина, а истинска бомба) беше заметена под килима, почти никоя медия не я отрази или поне попита Петков и Божидар Божанов (за когото също стана ясно, че е заплашвал Йоловски) вярно ли е това. Не се самосезира и прокуратурата, никой не беше скандализиран, новината мина сякаш да заплашваш детето на някого, особено член на кабинета, издигнат от твоята партия, включително и при предишното правителство, оглавявано именно от Петков, е най-естественото нещо на света.

И ако повечето ще кажат, че причината е, че никой не повярва на Йоловски, по-скандалното е, че хората нямаха възможност да разберат детайли. ПП и ДБ не се почувстваха длъжни дори да дадат обяснение какво се случва, Денков също мълчеше, журналистите от обслужващите ПП и ДБ медии също спазваха омертата и потопиха скандала, който ако се беше случил в друга европейска или просто нормална страна, моментално щеше да доведе до призоваването на Петков и Божанов в прокуратурата и до редица оставки. Но нищо такова не се случи, а думите на Йоловски бяха принизени до най-обикновена злободневна информация.

Историята не свършва дотук

Макар да стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство оказван ли е натиск от депутати върху Йоловски да сключва договори с определени фирми, както стана ясно по-късно, разпитван е бил само той.  А на въпроса лъгал е или не, е достатъчно да припомним, че му бе назначена охрана от Главната дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, което само по себе си означава, че неговите думи и показанията, които е дал, са били достатъчно убедителни и подплатени с доказателства.

Но през следващите дни и седмици този скандал беше тотално потопен от далеч по-незначителни боричкания, обвинения кой крив, кой прав, и т.н. Йоловски тотално изчезна от полезрението на всички. И така, докато преди няколко дни в медиите изтече протоколът от разпита му, който хвърли повече светлина върху случилото се през октомври миналата година. Стана ясно, че не само Петков и Божанов са го заплашвали, а и Васил Величков, приближен до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Става ясно и че на срещата му със съпредседателя на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков и депутата Божидар Божанов, която се е провела на 2 октомври, освен заплахите, е бил предупреден, че няма право да уволнява хора, които са били назначени от Божанов и ако иска да има подкрепата на парламентарната група на двете партии - ПП и ДБ, трябва задължително да съгласува с него всичко, което прави като министър, включително важните стратегически въпроси, провеждането на обществени поръчки и всякакви процедури. По думите на самия Йоловски, ако слуша и изпълнява, му е било обещано, че след като престане да бъде министър, ще получи високоплатена работа в международна компания, а ако не изпълнява нарежданията им, ще има негативни последици в служебен и личен план, включително и върху семейството му.

Този сюжет ни е добре познат от който и да е мафиотски филм, с тази разлика, че този път това се случва по върховете на управлението ни, и то, с главни действащи лица „носителите на новия морал”.

Следващата порция разкрития от Йоловски

Малко след изтеклия по медиите протокол от разпита му, той, за пръв път от октомври, се появи отново в полезрението на медиите, като гостува в БНТ, където станаха ясни няколко неща – Йоловски беше придружаван от служител на Национална служба за охрана (НСО), която служба вече 6 месеца пази него и семейството му. И ако октомври беше министър и такава охрана по принцип му се полагаше, към момента, за да продължава, означава, че службите са преценили, че има реална опасност за неговата и на семейството му сигурност.

Разбра се и че Божидар Божанов и Кирил Петков още не са разпитани. По думите на Йоловски, има паралелна структура на власт, която упражнява власт извън Министерски съвет. Чухме и за срещи, организирани на места, до които достъпът е строго ограничен и се осъществява единствено посредством ключ с таен номер и т.н. Съвсем като на филм...

Стана ясно и че Министерство на финансите харчи по-голям ресурс, отколкото националния системен интегратор, че купува лаптопите и настолните компютри с 15% по-скъпо, че реално малцина са тези, които знаят колко и за какво харчи държавата.

Разбира се, Йоловски не даде подробности, касаещи протоколите и дали изтеклите показания са истински, но думите му, че макар да иска да говори, но следствената тайна не му позволява, бяха достатъчно красноречиви.

Предизборно ли е активиран Йоловски?

Това е едно от обвиненията срещу него, което през последните дни се тиражира от ПП и ДБ. Той бил обслужвал интересите на ГЕРБ (и ДПС).

В момента, в който се разбра, че Йоловски към момента е съветник на служебния министър на електронното управление, беше повторно обвинен, че с изричането на „твърдения, които рязко се разминават с действителността”, е влетял в предизборната кампания. Тоест – лъже и играе срещу ПП и ДБ, а лидерът на ДБ даже го обвини, че ходи с охрана от НСО, за да си придава тежест.

Хубаво, обаче реално Министърът на електронното управление винаги е бил човек именно на ПП, издигнат от тях и предложен лично от Николай Денков, който държал той да влезе в кабинета му защото имал отлични впечатления от предходната му работа като заместник-министър на електронното управление в правителството "Петков", където беше заместник на Божанов.

Нещо повече, когато миналата година стана ясно, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е записал с телефона си цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, след което си го е свалил на флашка, която е взел със себе си, именно Йоловски го защити, като на извънреден брифинг, обяви, че кодът нямал влияние върху изборния процес и лично е упълномощил зам.-министър Стойнев да изпълнява функциите, свързани с машинното гласуване. Тоест, Йоловски, преди заплахите срещу него и семейството му, винаги е следвал плътно партийната линия и е работил за интересите на ПП(ДБ). 

А и въобще какви причини можел да е имал Йоловски да си развали сам удобството, което министерското кресло му е предоставяло, като измисля скандалната история със заплахите. Той не е бил заплашван с уволнение, напротив. Той не е бил кадър на ГЕРБ, именно обратното – на ПП е, а през годините е спряган като близък и до ДБ. Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история, след която се оказваш с охрана и вече си нарочен като пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие.

Да не забравяме основното – доказването на паралелна структура за управление на държавата е невероятно трудно, да не кажем невъзможно. Това означава независима прокуратура, независим съд, поне няколко независими политици и/или партии, независими и обективни медии. Не само едното, а всичко изброено, но у нас отсъства дори и един от посочените фактори.

Думите на Йоловски, изречени още през октомври: „Беше ми наредено да правя каквото и както ми кажат, включително да ми подават фирмите, които да печелят поръчки от министерството, в противен случай съществува риск за моята и на семейството ми сигурност”, са предостатъчни да се рестартира цялата система, цялата държава дори. Всяка друга, но не и България. У нас тази криминална история просто ще заеме мястото си до всичките изнесени данни за злоупотреби, до разкритията за участието на политици в различни измами и схеми, до всичко, за което научихме за управляващите. Абсурдландия...


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 2
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
17
Коментара по темата
17.
Б Т
18.04.2024 18:19:31
0
1
Божанов започна да изгрява първо като стана съветник на Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Така че всички бъркат в една паница, борбата е само за по-голяма лъжица
16.
този
16.04.2024 19:35:21
6
4
Този Йоловски май е като бай Тошо крие се но никой не го търси.
15.
Киро простото
16.04.2024 19:34:51
0
3
Аз не съм го заплашвал. Само му казах че от червата на децата му ще си направя връзки за новите си маратонки.
14.
Аман от тикви
16.04.2024 19:18:30
0
5
Само един човек направи изявление, за което тихо си мълчат медиите, иначе искат отчетност по някви слухове... а да и официалното изявление беше на главен прокурор на България
13.
до 7
16.04.2024 18:28:22
6
5
абе герберски тъпоъгълник, откакто са се появили ПП, герберите не спират да плюят и да си измислят. Даже и докато управляваха заедно. ама ти и кристали нямаш в главата, как да го знаеш това.
12.
Бургазлията
16.04.2024 17:19:06
9
5
Тая статия е пълна с фалшиви внушения и абсолютни измишльотини.
Кирил Петков ще заплашва жени и деца с бомби и убийства .... Той кадрува във прокуратура,мвр,данс,армията...аве бахти смешките.
11.
Викинце
16.04.2024 16:48:45
3
5
Тая статия Севдето ли ти я прати?
10.
Флегми на Гойко
16.04.2024 16:23:03
7
10
При прасето от Банкя и прасето от ДПС Абсурдистанска държава беше в пика си - то не бяха държавни бензиностанции, не бяха милиони теглени със саковете от банки и изнесени без да има магистрала построена срещу тях, не беше златен гьол и златна лаборатория и тн.
9.
Стенли
16.04.2024 15:54:29
5
18
Да еб@ тия кирт@ци надминаха и тикв@та по наглост
8.
Въпрос
16.04.2024 15:36:49
5
9
Виктория наистина пише найдобрите статии тук, за сметка на другите. Ака казвате, че никоя медия не е го попитала защо!.
Извинявайте ама и вие сте медия и имате в София един ваш колега Лисичков на който му се плаща. Той да нямаше сливи в устата, че не попита.
7.
До 5
16.04.2024 15:28:27
11
14
За пореден път ПП троловете се излагате... Прочетете нещо отгоре отгоре и почвате да нижете идиотизмите... То само с кристали не става, трябва и акъл...
Иначе сигналът е подаден още през октомври миналата година. Това е и смисълът на статията - че нищо не се е случило половин година.
А ти си пиши кой на какви кьорфишеци се хваща...
6.
като са го притискали
16.04.2024 15:00:43
4
9
да беше си подал оставката.Винаги се намира някой,който е съгласен и без да го притискат.
5.
бургазлия
16.04.2024 14:59:33
11
11
не му вярвам на кирето, но сега преди изборите такива бомби са си чиста мръсотия. Защо не ги извадиха досега, ами чакаха. айде, знаем ги такива. само феновете герберски могат да се хванат на това.
4.
*********
16.04.2024 14:42:40
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Принуден ли е Йоловски да клевети ?
16.04.2024 14:34:49
5
13
Ако да,от КОЙ ?
В чий мръсни ръце се гърчи сега този човек ?
Предизборен фойверк или го държат с нещо ?
Това е въпросът !
2.
Гошо
16.04.2024 14:23:17
2
24
Само като видях заглавието и бях сигурен кой го е писал :-) Викиииии - машинааа!!! Найо Тицин не може да ти обърше чехлите даже!
1.
А БОЙКО ?!
16.04.2024 14:00:11
16
33
А за ББ какво да кажем?! Нещо хубаво ли !? Ми то няма. Раздават се пари на калпак за изборите, но кой и защо би гласувал за най-големият престъпник в историята? Освен ако не е за 80-100 лв... друго няма за какво. ПОДИГРАВКА!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори