×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фон дер Лайен и Борисов се разминаха в оценките си за „Възраждане“


Фон дер Лайен и Борисов се разминаха в оценките си за „Възраждане“
Костадинов тази сутрин контраатакува фон дер Лайен, но не коментира обвиненията й, че "Възраждане" са сред приятелите на Путин, сеещи омраза
08 Март 2024, Петък, 10:41 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Според шефката на ЕК тази партия е сред приятелските на Путин, според лидера на ГЕРБ обаче тя не е проруска

Вчерашно изказване на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен пред Конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) развълнува българската формация „Възраждане“.

"Приятелите на Путин се опитват да пренапишат нашата история и да превземат нашето бъдеще. Разпространяват омраза чрез клавиатурите си. Нашата мирна и обединена Европа е изправена пред предизвикателство, както никога досега, заради популисти, националисти, демагози - независимо дали са крайнодесни или крайнолеви, дали е “Алтернатива за Германия”, или “Национален сбор”, или “Възраждане”, обяви Урсула фон дер Лайен, цитирана от БНТ.

От „Възраждане“ реагираха с изявление на нейния председател Костадин Костадинов пред репортери в Народното събрание тази сутрин.

Според него изказването на фон дер Лайен било безпрецедентно. Костадинов контраатакува, като обяви, че тя и ЕК явно не били разбрали, че Европейският съюз (ЕС) в този си вид и в тази си форма представлявали заплаха за Европа и европейската цивилизация, тъй като заличавали европейската идентичност.

Европа не била мирна, както твърдяла фон дер Лайен. Цяла Европа се тресяла от протести именно заради политиката на шефката на ЕК.

На границата на ЕС се води война и вместо съюзът да се стреми да я спре, той я разгаря, посочи още Костадин Костадинов. Имало заплаха дори от трета световна война. Той даде за пример в тази посока изказването на френския президент Еманюел Макрон, свързано с идеята за изпращането на войски в помощ на Украйна.

Освен това Европа не е обединена, продължи анализа си Костадинов върху думите на фон дер Лайен и посочи, че една от великите сили в света – Великобритания, е напуснала ЕС.

Шефката на ЕК и нейното обкръжение били виновни за три основни кризи в ЕС – икономическа, демографска и евентуална военна заради конфликта между Русия и Украйна.

Урсула фон дер Лайен била заплаха и за здравия разум и такива като нея нямали място по върховете на европейската политика.

Любопитен момент е, че Костадин Костадинов не коментира думите на шефката на ЕК, сочеща „Възраждане“ като една от партиите в Европа – приятели на Путин, които се опитват да пренапишат историята и да превземат бъдещето ни. Той не коментира и обвинението, че "Възраждане" е сред тези, които „разпространяват омраза чрез клавиатурите си“, и че става въпрос за „популисти, националисти, демагози - независимо дали са крайнодесни, или крайнолеви“.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който също бе на форума на ЕНП тази седмица, само преди месец и половина заяви, че е убеден, че „Възраждане“ не е проруска партия. По думите на Борисов тази формация била само „крайно дясна“. 

Лидерът на ГЕРБ не си позволява да критикува партията на Костадин Костадинов и подобните й по начина, по който го направи фон дер Лайен. Напротив, той е доста толерантен, като говори за "Възраждане" и нейния лидер с респект. Само преди няколко месеца Борисов дори заяви по адрес на Костадинов, че е един от най-добрите политици в България! 

Лидерът на ГЕРБ обаче неколкократно е заявявал, че никога няма да управлява заедно с "Възраждане" заради разминавания във визиите на двете партии.

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
35
Коментара по темата
35.
обектив
09.03.2024 08:41:38
2
4
До ,,Хиро,оффф,някой,Аксиома,, Вие там ли бяхте да видите че Костадинов взема пари от Русия,че Русия го направи шпионин и още и още...а това ,което се вижда е,че Костадинов винаги е бил само за националният интерес.Няма друг политик да говори така гладко,аргументирано и логично,без мънкане на правилен български език.Не съм от никоя партия,но съм сигурен,че един ден народа ще му даде вот и тогава всичките тия измикяри ще се чудят от къде им дошло......
34.
Иван Гецов
09.03.2024 07:45:58
3
4
До ,,Само да каже,, Костадинов е с най-висок интелект. Няма политик така гладко,обосновано,логично и без мънкане да говори.Винаги е бил само за българският национален интерес!!! Както съм безпартиен,така съм и безпристрастен,но зная,че Костадинов е млад и ще дойде неговото време благодарение на вота на НАРОДА-и тогава друга песен ще запеете...
33.
ТБС
08.03.2024 22:31:08
0
5
Тъпата дойка Лайнен и толупбаба се разминавали в нещо си, и... Я напишете новина, ме някой е Хванал дойката и я е обесил показно, това ще е интересно или ме толупбаба е поумнял и ще развали коалицията с малоумната секта, ще ги изтрепе и ще се покрие. А кво каза дойката е без значение.
32.
Народа
08.03.2024 20:12:59
1
0
Е което е създаден от боко тиквата,сшчко малко по Марко излиза на яве
31.
Българин
08.03.2024 18:48:30
4
7
Европеиските лидери наркомани бандеровци си сасипаха икономиките сега ще е необходимо десетки години дасе възстановят а ресурси от каде. Бандеровците прости типични помяри
30.
Али баба с 40 разбойници
08.03.2024 15:45:10
2
11
Крадци крадат и викат дръжте крадеца това са европейски програми на фашизма
29.
*********
08.03.2024 15:20:23
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Само да кажа де
08.03.2024 15:14:19
14
12
Костадинов е обикновен руски шпионин Човек със среден интелект. Продал се на кремъл.Да защитава интересите им. .Костя няма нищо общо с национализъм или фашизъм
И хитлер и мусолини бяха изключителни националисти Преданни на държавите си водачи. А да не споменаваме въобще разликата в интелектите им с този на човека от максуда . Нашия боклучар е обикновен предател нехранимайко Обслужващ руския интерес за финансови изгоди. Който залъгва бедни душици и изпаднали неудачници.
27.
Аксиома
08.03.2024 15:04:27
18
12
Ако си привърженик на Възраждане няма смисъл да тестваш интелигентността си. Това означава буквално че си счупил тъпомера.
26.
Dubai Police conferency
08.03.2024 14:41:58
6
17
Сигурно Костодинов а не Бойко Борисов дадоха 350 МИЛИОНА лева държавни БГ пари от БГ хазна на РУСКИ-БелоРуски фирми да дълбаят ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО за да влизат италиански кораби с БОКЛУЦИ от Италия които да се горят в ТЕЦовете на проРеския агент "Сава" ДОГАН( собсгвеник на ТЕЦ Варна) и ДПС бизнесмена КОВАЧКИ(в списъка Магнитски за дялавури с Руснаци покрил се в ДУБАЙ)
25.
ИСТИНАТА
08.03.2024 14:28:16
7
23
Фон дер Лайндер явно е объркала адреса--Тя си мисли че като посочи партия Възраждане с пръст-и целият БГ народ ще заклейми тази Партия-- а всъщност ТЯ не разбира че толкова много беди се стовариха на този беден гладен народ-след влизането ни в НАТО и Европа-- Направиха ни бедняци и за 2023г да даваме над 2.5 % от БВП за въоръжение и то старо--за пример австрия дава 1% БВП за въоръжение-- А забравих -ние храним и австрииците- с най малкото ЕВН -да не говорим за други фирми-- Та НАШИЯТ НАРОД ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА БРЮКСЕЛ!! И ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ НАД 100 ДЕПУТАТА-НО ЯВНО НА УРСУЛА СА И ПРЕДСТАВИЛИ ДРУГО-ЧЕ НИЕ СМЕ МНОГО ГОЛЕМИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ -НИЩО ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ И НАЙ СКЪСАНИТЕ!!! КОЯ ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯ КУПУВА СТАРИ ДРЕХИ И СТАРИ КОЛИ НАД 15Г?? КОЯ НАЦИЯ Е ТОЛКОВА МНОГО ЛЪГАНА ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ-И ТОЛКОВА МНОГО ОГРАБВАНА -- ЗАЩО БРЮКСЕЛ ЗАЩИТАВА "НОТАРИУСИТЕ" ВЪВ ПОЛИТИКАТА?
24.
Реално погледнато
08.03.2024 14:19:12
9
1
И двамата са прави
23.
Странна история
08.03.2024 13:49:31
3
10
"Всички считат, че това е партия, която обслужва други интереси. Едни твърдят – руски, аз считам, че те са крайно десни. Но във всички случаи не са партия, на която да възложим такова голямо доверие."
Това изказване на Борисов според Флагман е защита на Възраждане.
22.
Някой
08.03.2024 13:38:07
16
8
За разлика от Алтернатива за германия или пък Национален сбор .Които са главно анти имигрантски движения Възникнали след отворените граници на Меркел А руснаците се възползваха от това и търсят близостта им .За дестабилизират съответната държава. Нашия негодник е замислен финансиран и програмиран директно от кремъл и кгб. По умните читатели със сигурност разбират разликата .
21.
Пусть всегда будет Солнце
08.03.2024 13:36:24
2
23
Сигурно Костадинов ПОДАРИ овчарка на ПУТИН
Костадинов а НЕ Бойко подари 3 МИЛИАРДА лева на Путин за Турски поток строен от руски/белоруски работници и въоражена охрана от ВАГНЕР на БГ територия
Сигурно Костадинов а НЕ Боико рита МАЧЛЕ в Сафия с кмета на Москва Юрий Лужков и боса на Урал
ската Руска Мафия Костя Циганов
Сигурно Костадинав а НЕ Бойко продаде 200 БГ Златни паспорта на Руски олигарси и офицери от КГБ
Сигурно Костадинов а НЕ ГЕРБ енерг.министър Теменужка Петкова върти бизнес с КГБ полоковниците Паата Гамганашвили,Роланд Исакев и Давид Коблианидзе
Сигурно Костадинов а НЕ Бойко разреши на горе изброените КГБейци да си купят МОЛ Парадайз София и Стокова борса "Илиенци" и да им продаде ЧЕЗ
20.
Дааа
08.03.2024 13:28:52
2
17
На еднокнижнийа скоро ще му нанажат ските....
19.
А Буда и ПростоКиро?
08.03.2024 12:50:36
3
21
А Буда?
Защо не споменава за Чекмеджегейт (кюлчетата и пачките с милиони евро в нощното шкафче на Буда)? А Барселонагейт и Истанбулгейт? Дори въпросът за неговия имунитет беше свален от дневния ред и никога повече не е повдиган в Парламента, а срещу главният Прокурор беше извършен атентат и беше свален...
"ЕКСКЛУЗИВНО: Сарафов изпра Борисов за Чекмеджегейт, докато Гешев е в САЩ (ДОКУМЕНТ)"
https://pik.bg/ексклузивно-сарафов-изпра-борисов-за-чекмеджегейт-докато-гешев-е-в-сащ-документ-news1176648.html
А ПростоКиро?
Това беше едно предишно чистосърдечно признание от ПростоКиро:
"Станах канадец, за да правя бизнес с Путин" (запис от 2007 година)
https://plovdiv-online.com/video/stanah-kanadecz-za-da-pravya-biznes-s-putin/
18.
чужди СМИ
08.03.2024 12:48:58
4
18
Това са някои заглавия от чужди СМИ:
"Скандалът PfizerEU: Урсула фон дер Лайен направи ли 760 милиона долара от ваксини?"
https://cutt.ly/qwTb89qw
"Най-криминалният парламент. Европейският парламент е сборище на престъпници"
https://cutt.ly/TwCfl8vd
"Почти 1 на всеки 4 политици в ЕС, замесени в скандали или нарушаващи закона, от тормоз до корупция"
https://cutt.ly/hw1Avw6X
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ е Елдорадо за престъпници... Общо в момента има 163 членове на Европейския парламент (около 25 процента), замесени в 253 престъпления или скандали. 23ма депутати са осъдени по закон.
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ е Елдорадо за престъпници, които идват там, угояват се от европейските данъкоплатци и излежават съдебни заседания или затворнически присъди, постановени срещу тях в родните им страни. Някои от тях не успяват да избягат от затвора навреме, като гръцкия депутат Йоанис Лагос, който беше осъден на 13 години затвор, защото гръцките съдии го смятаха за ръководител на престъпна организация. Но това няма значение: Лагос участва чрез Zoom в заседанията на Европейския парламент и комисиите, в които все още участва. Европейският парламент е специален. Кой друг парламент има народни представители, които излизат от затвора и упражняват правото си на глас в затвора?
Италианката Лара Коми е осъдена на 4 години затвор в Италия за присвояване на 500 000 евро...
17.
АНАЛизатор
08.03.2024 12:00:53
11
16
Охо, банкянския да не се е хванал с Копейко?
16.
$$$
08.03.2024 11:38:36
7
36
Толупа е опасен за страната ни.
15.
оффф...
08.03.2024 11:36:07
27
21
Копейкин като типичен комплексар, не може да оправдае тъпите си решения и вместо това просто избълва една кофа оиди, за този, който се е осмелил да покаже мръсните му ризи.

И с хора от собствената му партия прави така
14.
Хахахах
08.03.2024 11:33:58
15
22
Минетмайсторите гейпарадци яко са засмукали пацуля, даже и не плюят, само гълтат ХАХАХАХАХХ Нали веее, тиня изродска демократска ХАХАХАХАХ
Що не си пиете мазното турско кафе в скута на Магнитпеевски, ами се пените, като сапун в кенеф- гнусняри с разцепени халки! ХАХАХАХАХАХАХ
13.
!!!!!!!!!!!!
08.03.2024 11:29:59
20
40
80% от всички българи са от приятелите на Путин, а коя е Фон дер Лайнер?
12.
паткан
08.03.2024 11:27:22
17
41
Дори да е приятел на Путин в това няма нищо лошо.
Само че Лайнен е фашист , а фашистите не признават друго мнение освен своето.
Типично за тях.
11.
Хиро
08.03.2024 11:21:57
39
24
Абсолютно вярно изказване на госпожа Фон дер Лайен.
костадинов е руски чехъл. Получава пари от путин за да сее разединение а това е лесно в страна пълна с олигоси и парапитеци русофили. Само тотално прост и озлобен индивид е способен да отрече че путин е категоричен убиец и то на българи доказано от завчера. Само парапитек може да нарече путин миротворец.
10.
Хиро
08.03.2024 11:21:52
38
26
Абсолютно вярно изказване на госпожа Фон дер Лайен.
костадинов е руски чехъл. Получава пари от путин за да сее разединение а това е лесно в страна пълна с олигоси и парапитеци русофили. Само тотално прост и озлобен индивид е способен да отрече че путин е категоричен убиец и то на българи доказано от завчера. Само парапитек може да нарече путин миротворец.
9.
XX
08.03.2024 11:18:19
15
40
Че прав е Костадинов.

Лайен е неадекватно сайко!
8.
Аз
08.03.2024 11:09:36
11
32
ГНУСНА И ПРОДАЖНА МАСТИЯ....Я РАЗКАЖИ ЗА ДЯДО СИ НАЦИСТ-ГЛАВОРЕЗ
И КОЛКО МИЛИАРДА ГУШНА МЪЖА ТИ ПО ВРЕМЕТО НА ИЗМАМАТА-КОВИД ???
БОКЛУК ДОЛНОПРОБЕН
ЛЕСБИЙКА ИЗВРСТЕНА
7.
mmm
08.03.2024 10:57:54
7
21
Естествено, че няма да коментира пообни глупости, дето умнокрасивитета ги лее щедро.
6.
До 5
08.03.2024 10:55:07
19
12
И какво общо има Копейката с написаното от 1,чугунена тикво?
5.
Лицемерие
08.03.2024 10:53:44
14
51
От сутрин до вечер мисирките ни убеждават колко е лош и крадлив Путин,какъв убиец бил и бла бла.А тези,които затвориха хората като добитък,фалираха бизнесите им и направиха милиарди като ги задъжиха държавите да закупуват и бодат хората с отрови какви са?По-малки крадци и убийци от т.нар.агресор Путин ли са?
4.
Чимодан Вокзалоф до 1
08.03.2024 10:53:07
21
33
"Костадин Костадинов плати 30-годишна ипотека за 5 години"
"Според публикуваното от Bird, ипотеката е била договорена с краен срок 2049 година, по 830 лв. месечно. Това прави малко под 300 000 лв. "През май 2020 г. Костадинов заяви в студиото на "Денят с Веселин Дремджиев", че къщата му била купена с 30-годишен ипотечен кредит, който ще бъде изплащан до 2049 година с месечна вноска по кредита 830 лева", пише сайтът за разследваща журналистика"
А той копейката щот викаш не лапа, нали грам?
Ахахахахахах
3.
А за далаварите с ковид ваксините, каза ли нещо?
08.03.2024 10:49:20
13
38
"Приятелите на Путин се опитват да пренапишат нашата история и да превземат нашето бъдеще. Разпространяват омраза чрез клавиатурите си. Нашата мирна и обединена Европа е изправена пред предизвикателство, както никога досега, заради популисти, националисти, демагози - независимо дали са крайнодесни или крайнолеви, дали е “Алтернатива за Германия”, или “Национален сбор”, или “Възраждане”, обяви Урсула фон дер Лайен, цитирана от БНТ

Урсула наистина ли мисли толкова повърхностно или така и диктуват? Ептен изплиска легена
2.
С тези си изказвания
08.03.2024 10:48:37
17
44
Урсулката най-много да вдигне рейтинга на "Възраждане"още повече !
Колкото до пренаписването на историята , няма как потомък на есесовец да е първи демократ сега и той да определя как се пише историята!
1.
Парадокс
08.03.2024 10:44:01
20
51
Тая е в пъти по-крадлива от него.Покрай мъжа и ваксините що пара налапа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори