×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

(Не)коалицията пред разпад заради Пепи Еврото и Марто Нотариуса?


(Не)коалицията пред разпад заради Пепи Еврото и Марто Нотариуса?
Ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, каза Лена Бориславова. Ротацията обаче идва и не можем да продължаваме да се самоподкрепяме без ясни ангажименти, добави тя
22 Февруари 2024, Четвъртък, 09:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ултиматумът за меморандумът се изроди в подкрепа за преговори

Отиването на избори в момента е неподходящо, защото има два големи проблеми, които няма да намерят своето решение и след вота те отново ще стоят на масата. Шефовете на регулаторите ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото, с Марто Нотариуса няма да изчезнат сама. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Лена Бориславова.

Дамата, която е член на изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ и първа дефинира (не)коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС като сглобка, нарече меморандумът за управление, който хората на Кирил Петков и Христо Иванов настояваха да бъде подписан, не като ултиматум, а като подкрепа за преговори.

Няма да подпиша т.нар. меморандум на ПП-ДБ, обяви Мария Габриел

„Някой трябва да седне и да говори как проблемите се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ. Това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, сме склонни да седнем и да говорим, но ротацията идва и не можем да продължаваме да се самоподкрепяме без ясни ангажименти“, подчерта Бориславова. 

„Ние не поставихме ултиматум на колегите от ГЕРБ – СДС с този меморандум, а ги поканихме на разговори с конкретна преговорна рамка и още в първите 10 реда на този документ е записано, че това е предложение за преговори и за това каква е нашата визия за решението на два много важни проблема“, каза тя още в началото на интервюто. 

Борисов не е чел меморандума на ПП-ДБ, но не хареса подхода – логично било да отидем на избори

„Първият е какво правим с регулаторите. Това са онези органи, които определят цените на тока, водата, парното. Как се защитават бизнесите, как се управляват обществените поръчки? Дали е прозрачно? Това е голяма задача, от която не може да избягаме. Време е да намерим формула, по която проблемът да се реши“, заяви бившата депутатка. 

„Вторият важен проблем, който този документ цели да постави на масата, е за тези зависимости, които виждаме в съдебната система и цялото общество е потресено през последните седмици“, добави тя.

В позицията на изолация вече е ПП-ДБ, а не ГЕРБ

„Не може да продължим с девет месеца на управление, ако нямаме решение на тези два проблема, защото е обществено нетърпимо да не адресираме в нашите разговори с ГЕРБ тези неща“, подчерта Бориславова. 

„Записали сте, че ако не постигнете съгласие и този документ не бъде одобрен от вашите партньори, се отива на избори. Защо го направихте?“, попита я обаче водещият Златимир Йочев.

„Ако не постигнем съгласие по неговото съдържание, уточни тя.

Ще махнат ли политиците от регулаторите? Кирил Петков настоява новите шефове да са независими

„Ако не избираме началниците на регулаторите без ярки политически лица с прозрачна процедура, както изисква новата поправка в Конституцията... Не разбирам тази свръхреакция от представителите на ГЕРБ откъде дойде. Много искам да чуя каква е тяхната визия за попълването на регулаторите. Дали продължават да искат плаващи мнозинства, както направиха с НЗОК? Дали трябва да има зависими политически лица, както стана с Конституционния съд?“, призна жената, която първа заговори за „сглобка“.

„Дали все още стоят зад идеята, която лансираха на 6 декември чрез председателя си на парламентарната група, че делението трябва да бъде 1/3 за ДПС и още толкова за ГЕРБ, т.е. да запазят както досега пълен контрол? Досега имахме регулатори, избрани от двете партии на 100%. Ние виждаме как работят те. Виждаме Пепи Еврото и Марто Нотариуса. Те са еманация на този процес. Досега са избирани с вътрешнопартийни уговорки, които са се случвали в едни кабинети, а ние казваме, че с оглед на новата Конституция, че този процес не може да продължава, няма обществено доверие“, каза Лена Бориславова. 

След като водещата Мария Цънцарова зададе неудобният въпрос как в контекста на добрите намерения как би звучала новината Бойко Борисов да бъде сниман на среща с бизнесмена Спас Русев, тя отговори, че е подозрително, както изглежда на всички граждани една такава среща с Кирил Петков. „Ние не бягаме от този факт. От друга страна тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка някъде, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво се говори“, добави Бориславова. 

„Водите обаче разговори за назначения в регулатори, които регулират и бизнес, в който има интерес този човек“, уточни Цънцарова, а представителката на „промяната“ в студиото отговори, че знаела колко чувствителна е тази тема. 

„Разбирам защо ме питате, но мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим обективно най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие. Пример за това е номинацията ни за Конституционния съд. Това е стандартът, към който се опитваме да придвижим и колегите от ГЕРБ“, заяви Бориславова. 

На конкретният въпрос колко са министрите на ГЕРБ в кабинета „Денков-Габриел“ тя отговори, че не би искала да казва, че някой е на ПП или на друга партия, а трябвало да са такива, които да работят за обществото, за държавата. 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
9
Коментара по темата
9.
hahahaha
22.02.2024 17:19:04
2
0
само завистливи безпарични идиоти пишат тука. Злобна била нямало я усмихната - има я на доста места. Злобни са затлъстелите ви инкубатори до които си лягате всяка вечер. Все не доволни все мрънкащи все с претенции. Е някой да излезе в центъра и да гледа - над 25 години 98% са такива горотии че няма накъде. Грозно облекло грозно поведение грозно тяло. Иначе тук е много лесно да се нарежда някой. Ми да се бяхте осигурявали и вие на максимална заплата да бяхте учили да я взимате и вашето майчинство щеше да е такова. Аман от простакеси и бачкатори дето все някой друг им е крив за това че те нямали .
Айде бухайте минусите понеже друго не можете
8.
Ами Да
22.02.2024 16:27:24
0
5
хайде на избори че да се отървем от тая и компания
7.
Христо
22.02.2024 11:36:33
0
9
,,Кажи ми ,кажи,бедни ми народе,кой те в таз робска люлка люлей,,???-- Хр.Ботев
6.
Тодор
22.02.2024 11:32:14
5
7
Като сравним фактите,излиза,че ПП са много неудобни и пречат на свикналите много години да крадат безконтролно,да раздават пари от джипките,да строят Сараи,да ,,усвояват,,милиони европари,да се разполагат с прокуратурата, полиция,да правят ,,ремонти,,с неконтролируеми средства..И сега ,,тия педали,,им се изпречиха и искат да ги лишат от кражбите..Не,няма да им позволим-напред с тотално оплюване,лъжи и медиина дезинформация...Герб и ДПС няма да си дадат държавата за която се натиска оня с лилавите джуки от Варненския ,,Факултето,,
5.
Хо хо хо
22.02.2024 11:19:02
5
9
Хищната хиена Лена и Кики искат да пътуват. Абе, какъв е този скитнически манталитет. Работа за пет гроша не са свършили, тръгнали да скитосват. Скитници на държавната трапеза.
4.
работа работа работа
22.02.2024 10:56:09
8
11
БОКО открадна МИЛАРДИ и ги изнесе в ЛИВАН,Турция и Катар да храни "бедните" араби и шейхове
ГЕРБ кметове ва ДЕН крадат по 200 хиледи лева взели да гледат ДРЕБНИТЕ парите на 1 майка -политик
3.
Елена за Лена
22.02.2024 10:17:34
6
21
Тази жена някой да е виждал усмихната?
Е гати злобата!
Избрахте си гяволи и мошеници да управляват и естествено оправиха цялата си рода и приятелски фирми. "Хубавия" живот който е в страната е благодарение на такива извратеняци.
2.
Другият Бок лук !
22.02.2024 09:48:25
6
19
Пенсия + Депутатска заплата, ДО КРАЯ НА ЖИВОТА МУ !

Сега премиерът акад. Николай Денков е на 62г.
Sлед 3г., освен пенсия той има право и на месечен бонус към нея „в размер на основното месечно възнаграждение на народен представител за съответния месец и година.“

Така към пенсията си Николай Денков ще прибира по една основна депутатска заплата, която в момента е близо 5000 лв.
1.
Лена Кучката !
22.02.2024 09:43:01
7
28
Най-скъпоплатената майка в държавата е Лена Борсиславова.
34-годишната юристка ще прибере цели 36 хиляди лева майчинство само в рамките на година. Докато повечето родилки получават минимални средства от държавата, бившата депутатка е ударила тавана.

Парите се формират по сложна схема от НОИ и представляват 90% от осигурителния доход на майката за периода от 24 месеца назад. Така излиза, че всеки месец Бориславова взема по 3 хиляди лева майчински, защото в последните две години се е осигурявала на максимума.

Не Тя, се е осигурявала на максимума а НИЕ, Глупавите български избиратели сме я осигурявали тази ъпачка !
Тази паразитираща личност живее покрай държавна заплатка и обществени китни дадени и от Кирчо по договори, докато той бе служебен Министър и я е беше !
Много дясна няма що !
Все на заплата към бюджетни китни !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори