×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Земеделци ще блокират утре София, искат оставката на министър Кирил Вътев


Земеделци ще блокират утре София, искат оставката на министър Кирил Вътев
26 земеделски организации, които не преговарят с правителството, дадоха днес брифинг и предупредиха, че са готови на крайни действия
12 Февруари 2024, Понеделник, 12:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Да се удвои помощта за секторите "мляко", "плодове" и "зеленчуци", да отпадне таванът на украинската помощ и да отпаднат данъците върху субсидиите, настояха производители 

26 земеделски организации, които не преговарят с правителството, обявиха на пресконференция, че утре, в 11 ч., ще доведат членовете си пред Министерския съвет, за да искат оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Тези организации заявяват, че съществуват от 20 години и дават работа на 300 000 души - така отговарят на съмненията в легитимността на протестиращите, съобщава БНР.

Показаха пред журналисти редица писма до земеделския министър още от миналата година, като твърдят, че нямат отговор на нито едно от тези писма в аргумент на тезата, че не са искали диалог с властта.

Да се удвои помощта за секторите "мляко", "плодове" и "зеленчуци", да отпадне таванът на украинската помощ, да отпаднат данъците върху субсидиите, да се промени стратегическият план, да отпаднат някои от административните тежести върху земеделците – това са някои от исканията на протестиращите. Най-основното сред тях е оставката на земеделския министър.

В пресконференцията се включиха и лидери на организации, които по думите им вчера са членували в преговарящите с правителството. Българска аграрна камара. Те обвиниха камерата в недемократичност и отстояване на частни интереси.

Утре в 11:00 инициативният комитет на тези организации прави протест пред Министерския съвет, като по думите на един от животновъдите, лидер на една от организациите в комитета "този път протестът няма да бъде мирен" и ако утре те не бъдат чути, вдругиден протестът продължава на 25 пътни възела в страната. 

Ще продължат да блокират пътища, очакват все повече да стават участниците в протестите им, в това число и към тях да се присъединят зърнопроизводители, които не са съгласни с подготвяното споразумение.

Междувременно те апелираха към премиера да не подписва меморандума с Българската аграрна камера. 

Десетки земеделски производители блокираха с трактори пътя Русе - Велико Търново, при село Поликраище.

С бали слама и българския трибагреник върху тях тракторите и фермерите от Асоциацията на земеделските производители и от говедовъдния съюз настояха, че протестът им в Поликраище не е само за пари, въпреки че има забавяне в изплащането на субсидиите. Фермерите казват, че получават между 30 и 50% от миналогодишните суми и не могат да работят по този начин сега.

"Лесно е да обещавате, после не давате" и "Това, че не ни чуват, не значи, че трябва да мълчим" за част от плакатите върху тракторите, иска се и оставката на министър Кирил Вътев. Условията на зелената сделка ни спъват да работим, противопоставят се различните производители с диференцираните ставки за подпомагане, коментират протестиращите в Поликраище, които предизвикаха километрични колони от тирове, за които няма обходен път. Леките автомобили се пренасочват.

Блокадата на пътя Велико Търново-Русе в Поликраище, както и на пътя Русе-Плевен през свищовското село Горна Студена, продължава неясно докога.

Междувременно земеделски производители затвориха за час пътя Кюстендил-Дупница на моста на Суха река при с. Слокощица и се заканиха да протестират до победа и до изпълнението на всичките им 12 искания, казаха за БНР участници в акцията. Те изкараха на платното тридесетина трактори и машини. Многобройна полиция осигури ред и пропускаше МПС по обходни маршрути - само тежкотоварни автомобили и тирове трябваше да изчакват.

Кюстендилските протестиращи фермери искат смяна на политиката в аграрния сектор, спазване на утвърдени и неощетяващи ги правила, а не толкова оставката на земеделския министър Кирил Вътев. 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
11
Коментара по темата
11.
Живко
13.02.2024 18:30:01
0
0
А ние обикновените хора кога ще протестираме?Всичко ли ни е наред че си мълчим?
10.
И аз да кажа
12.02.2024 14:39:30
1
8
Другари Зърнари
На всички им е ясно че сте руски кавали
Но все пак някой да ви обади че блядовете нема да ги бъди и нащи руски кавали тоже
9.
Възмутен
12.02.2024 14:21:47
1
11
Нагли, нагли до безобразие!!! Някой си мислят, че все още сме в комунанизЪма и държавата трябва за всичко да ги компенсира и да им плаща!!! А иначе, като имат печалба крият и не плащат данъци!!
8.
6
12.02.2024 14:00:16
4
7
Капиталисти бе, какви феодали ? Не лъжи хората. Или си пълен невежа. Във феодалния строй няма частна собственост. Земята е на Господ, църквата и царя може да се разполага с нея. Не се купува, не се и продава. Ама сте тъпи и невежи. Само в капитализма има частна собственост. Малко поне се образовайте, или не лъжете умишлено за да прикривате негативите на капитализма
7.
Някой
12.02.2024 13:54:19
1
10
Поредни елементарни действия целящи политически ефект и дестабилизация Нямащи нищо общо със земеделие. Зад които стоят познати сили, работещи в интерес на кремъл Същите които опитаха и с миньори енергетици и тн. да предизвикат сътресения в управлението Истинските земеделски искания бяха удовлетворени и постигнаха съгласие с правителството .Интересно какво получават тези "земеделци" и какво се променя в исканията им с оставка на министър??..Нищо!
Полицията да ги попръска малко със студена вода да им се освежат кухите манерки. И след това да ги разкара от улиците.
6.
Реалист
12.02.2024 13:51:51
3
10
Днес е начлото на българския феодализъм. Народа на България им продаде земите си за жълти стотинки, после народа на България, като европейски граждани им дадоха пари да си купят скъпа техника, като подарък за да обработват, сега им плащат субсидии и тези феодали ги заплашват със своите 300 000 васали и слуги!!!!
Макар да не вярвам в цифрата 300 000, има няма 500 земеделски фирми с по трима до 7 наети, и доста от фирмите не са се включили в стачката. Тоест имат общо до 3000 васали но плашат че били 300 000
5.
5
12.02.2024 13:41:50
0
8
помияри платени
4.
КОМУНИСТ
12.02.2024 13:22:59
1
14
Трепане искате паразити такива. Цял живот от гърба на народа влачите. Изпихте му кръвчицата, уроди , нагли земевладелски. Само трепане ви оправя
3.
Бухахахаха
12.02.2024 13:01:32
0
17
Евати наглите типове. Да отпаднели данъците.. Хахахахахахахахахахахахахахахахаха
Хахахахахахахахахаха..
2.
След месец и без това ще го сменят
12.02.2024 12:55:54
5
4
Той министъра иска да уволни един от заместниците си и да е изпран като чисто нов и ни лук ял, ни лук мирисал, ама май не му се получава.
1.
След месец и без това ще го сменят
12.02.2024 12:55:19
3
4
Той министъра иска да уволни един от заместниците си и да е изпран като чисто нов и ни лук ял, ни лук мирисъл, ама май не му се получава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори