Рецепта за свинско месо с тиква
Идея за сочна и много вкусна вечеря
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква - 600 г
свински врат - 2 пържоли
олио - 3 с.л.
къри - 1 ч.л.
черен пипер - 1/3 ч.л.
дафинов лист - 1 брой
бяло вино - 1/2 ч.ч.
червен пипер - 1/2 ч.л.
мащерка - 2 щипки
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Светските вратни пържоли хубаво е да са без кост. Нарязват се на парчета. Тиквата се почиства и измива. Обелва се от кората и се нарязва на парчета с големина на локум. Тиквата и месото се поставят в купа и се подправят с подправките и олиото. Разбъркваме хубаво и оставяме в хладилник за няколко часа. В дълбок тиган. Поставяме парчетата тиква и месо и запържваме до приятен загар от всички страни.
Навиваме виното и поставяме лист дафинов лист. Затваряме с капак. Намаляме температурата на котлона на умерена степен и оставяме на изври течността. Свинско месо с тиква - сочно и много вкусно.
Източник: Gotvach.bg
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
