×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След як бой в дискотека и 2 листа наранявания съдът пусна условно Христо от Айтос


След як бой в дискотека и 2 листа наранявания съдът пусна условно Христо от Айтос
С юмруци и ритници Христо е причинил трайно затруднение на дъвченето и говоренето на пострадалия, после заминал за Швеция да работи
30 Януари 2024, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Съдия Мария Дучева е одобрила споразумение, с което буквално е „погалила“ с перце свирепият побойник

Счупвания на лицевия череп тип Le Fort 2 и Le Fort 3 – двустранни фрактури на носни костици, двустранни счупвания на процесус фронталие максиле с компресионно пилфрагментно счупване на латерална стена на максиларен синус, разместване на фрагментите и комуникация на параназалния синус с подкожието, счупване на задна стена на ляв максиларен синус с фрактурни линии с размествания и комуникация на параназалния синус с мастикаторното пространство, коса линия на счупването на литералната стена на десен максиларен синус, линия на счупване на горната стена на ляв максилавен синус под орбитата, счупвания в областта на 2 процесус фронталис, процесус максиларис, процесус темпоралис на скулната кост, счупване на ламина птеригоидеамедиалис подкожния емфизем в лявата половина на долната челюст, които водят до трайно затруднение на дъвченето и говоренето за срок от повече от 30 дни. Това са нараняванията, посочени в съдебно-медицинската експертиза, които 23-годишният Христо Петков е причинил на жертвата си 24-годишния Н.Станев при мелете пред дискотека в Айтос в началото на октомври 2022 г., видя Флагман.бг под кориците на делото.

Близо една година след бруталния побой пред нощния клуб, заради отсъствието на Христо, прокуратурата искаше да спре досъдебното производство и да остави извършителя ненаказан (ВИЖ ТУК).

Сега обаче куриозите по този случай подължават. На 19 януари Районният съдия от Айтос Мария Дучева е подписала споразумение сключено между прокурор Райко Стоянов и защитникът на Христо адвокат Станко Кралев. В него се посочва, че за това престъпление му е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда, за което законът предвижда наказание до 6 години.

Интересен е въпросът защо държавното обвинение не е „оценило“ деянието на Христо като причиняване на тежка телесна повреда по хулигански подбуди, предвид че нападателят и жертвата не се познават, няма личен мотив за извършване на престъплението, то е непредизвикано от жертвата и е осъществено на обществено място, пред множество хора - все обстоятелства, които съдебната практика приема за обосноваващи по-тежка квалификация. Още повече при такова обвинение наказанието за виновника би било от 2 до 10 години затвор, коментира пред Флагман.бг близка приятелка до пострадалия Н. Станев.

Всъщност, за всичките изброени по-горе наранявания, Христо е получил е условна присъда от 5 месеца с изпитателен срок от 3 години, след като Районният съд е одобрил споразумението. За отбелязване е, че за далеч по-леки престъпления като шофиране след употреба на алкохол/наркотици, притежание на дрога и тн., бургаските магистрати налагат доста по-големи присъди.

Това навежда ли на мисълта, че всеки човек може да пребие почти до смърт някого, без значение поради каква причина, и да мине между капките с условно наказание?

"За да бъде одобрено едно споразумение, законодателят е поставил изискване - наказанието да не противоречи на закона и морала. Настоящото наказание, макар и непротиворечащо на закона, на практика "заплюва в лицето" морала. И тук изобщо не става дума за възмездие на пострадалия. Двете основни цели на наказанието са индивидуалната и генералната превенция, т.е. да се въздейства възпитателно, както на извършителя, така и на обществото. В настоящия случай прокуратурата, а за съжаление и съдът, са действали "поощрително", тъй като подоба присъда не би могла да възпре никого от извършване на противообществена проява. Пет месеца условно наказание за нанесени множество счупвания по лицето и челюстта е абсурдно дори за най-либералната правна система, каквато българската категорично не е!", заяви повереникът на пострадалия - адв.Димитър Вълчев, който бе потърсен от Флагман.бг за коментар относно случая.

 Жесток бой в центъра на Айтос, 23-годишно момче е със счупен череп

"Агресията сред младежите все повече расте, особено в малките населени места. Подобни присъди насърчават това поведение. Ако това се наложи в практиката на съдилищата, ще си отгледаме едно поколение от потенциални убийци. Сега целият град знае, че можеш да излезеш на центъра на Айтос, да пребиеш брутално случаен гражданин, като буквално му "размажеш физиономията" с ритници, след което да заминеш за чужбина и прокуратурата услужливо да те изчака да си дойдеш, когато ти е удобно, за да подпишеш едно споразумение на смешно наказание. Споразумението изобщо не е следвало да бъде одобрявано в тези параметри", смята още адвокат Вълчев.

Вижте арестувания за зверския бой в Айтос

Припомняме, че случаят е от 9 октомври 2022 г., когато Христо Петков бе арестуван като основен участник в зверското меле. Компанията на Станев е била нападната без причина в дискотеката малко след 3 часа през нощта от Петков и приятели. Излезли от обекта, за да решат проблема, но вместо това – конфликтът ескалирал. Самият Н. Станев дори не е участвал в пререканието, а директно е бил повален от Петков на земята и налаган с изключителна жестокост, докато е бил в безсъзнание.

 


В категории: Айтос


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
22
Коментара по темата
22.
Моят гларус
01.02.2024 01:44:27
6
1
Как не ви е срам ?! Пишете 10 реда фалшиви и неверни неща за човек, който дори не познавате… Опетняване и сривате авторитета на човек, който и на мравката път прави, но няма как да го знаете като сте чули от тук и от там някаква информация и просто я поствате без да имате и най-малката представа за този човек, дори и за другите хора, за които изписвате купища “помия”.. Аз пък, точно си мислех, как на хора като вас, които пишете неверни нещо и лепвате фалшиви етикети на хората как хубаво ще ви те върне.. Жалкари, които стоите под тези редове и пишете точно такива статии, на вас ще ви се върне.. И хората, които стоите под грозните ви коментари, интересно ми е дали си нямате друга работа.. ?! Вие най-праведните ще раздавате правосъдие, така ли … Има специални сили на реда, които решават какво и как да се случва, а сега се отпуснете и живейте комплексирания си живот и дишайте свободно ! Спокоен живот !
21.
Аййтосс
31.01.2024 22:14:00
1
4
Сем.петкови това са ви хубавите дни още .и най големия престъпник не е надхитрил съдбата си . времето ще сложи всяко нещо на мястото си ...
20.
До 11 - Зак
31.01.2024 18:02:01
2
3
Като гледам си учил половин семестър право, за да научиш два израза. Не си доучил, обаче, за да разбереш как да ги използваш правилно в изречение. Споразумение между защитник и прокурор няма нищо общо със споразумение между пострадал и извършител. Какви 5000 лв., какви 100 000 лв.? Ама карай, тъпото си е тъпо.
19.
Христо Бойкикев
31.01.2024 15:21:57
0
7
Вий ся какво искате?Нали вече махнахме Гешев,а също така помогнахме за избирането на Десито.Не виждате ли колко добре се справяме със съдебната реформа.Остава да прокараме ИК и да се погрижим за правата на престъпниците и обратните.Все пак сме поели ангажименти към европартньорите ни.На тях не им пука за вас,така че свиквайте с леките присъди за тези,които ви тормозят и малтретират.
Продължавайте да гласувате за нас,Дебилна България и съдружниците ни от Пълен Провал.
18.
ГРАЖДАНИН
31.01.2024 11:08:24
0
12
ДО КОГА...?
17.
Бойко
31.01.2024 09:13:22
0
43
Госпожо съдия Дучева и вие г-н прокурор излезте пред хората на брифинг и обяснете защо пуснахме на свобода този побойник.
Господин окръжен прокурор на Бургас моля проверете случая и действията на този прокурор от Айтос.
16.
gradski
31.01.2024 09:11:23
1
20
Имало е съответното вътрешно убеждаване. Хвала на такива магистрати.
15.
шеф
31.01.2024 08:05:35
1
39
Ей това ни е правораздаването, то и затова в Европа и света всеки ни гледа подозрително, защото сме негодяи и продажни во главе със съдиите и прокурорите!
Няма ли най-накрая съд и прокуратура да се вземат в ръце и да спрат с това безчестие- унизително и подло е !
14.
Е ,схемата
31.01.2024 08:05:31
0
37
Е знаят всички . Адвоката трябва да се има с прокурора а той пък със съдията. Най-добре адвоката да е гъст със съдията. При тези обстоятелства едни пари влизат в джоба на двамата или тримата и всичко е готово. Законът е изпълнен и няма мърдане . Тариката ако се изтърве да направи същото деяние в Швеция, където работи няма да се размине толкова лесно . Повече от ясно , че МВР , Прокуратура и Съд са едно ОПГ облечено в официална власт . Не очаквайте справедливост в България. Тука има само пари ,наши и ваши . Поради строгия контрол на оръжия и боеприпаси не сме на нивото див запад .
13.
Корупция
31.01.2024 07:57:51
0
43
Възмутително !!!!
Да се потърси обяснение от съдийската и прокурора.
Да се назначи проверка на работата им.
Няма справедливост от съдии и прокурори.
Когато няма справедливост от съдии и прокурори идва отмъщението.
12.
Ооо
31.01.2024 06:35:19
0
38
Един ден ще си плати за всичко
11.
Зак
31.01.2024 01:35:37
2
24
Така поставено едва ли не звучи като потърпевшия е нямал адвокат....но съм сигурен че просто адвоката не бил на ниво и е оставил делото да тече по каналния ред ,споразумение не значи едностранен акт а че двете страни са се споразумели за определена сума пари които в този случай са от 5000лв нагоре може да стигнат и до над 100 000лв но тук си мисля че са малко над 5 по изброените наранявания ,не казвам че справедливо които има при да бие наред но тва е реалността строяват промени за побои да няма условна присъда това е решението .
10.
*********
31.01.2024 00:13:40
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Васка
30.01.2024 23:47:31
1
14
Васка нещо да кажеш я кажи нещо да чуем
8.
G
30.01.2024 23:45:35
2
80
После защо хората се махат от тука.Такива палячовци като тоя са през метър.Вместо държавата да се опита да ги озапти тя прави обратното - мотивира и другите смешковци да агресират и да знаят,че ще им се размине .Примери не стотици ,а хиляди . Държавата не се грижи за хората,които работят и издържат държавата,а за лентяите , мангалите и уона би гангстерите
7.
Kambaneishan
30.01.2024 23:39:19
1
55
Секи ден брифинги. Тоз фанали, онзи фанали. Накрая 5 месеца условно. Да бяха го глобили барем някой лев
6.
всеобщо мнение
30.01.2024 23:36:20
3
74
Дано на продажната МАСТИЯ-СЪДИЯ....се случи същото с децата й........
ПЕДЕРАСТКА ДЪРЖАВА
5.
Бащата му
30.01.2024 23:09:08
0
53
Цонко Петков, навремето се измъкна по-същия начин с условна присъда ,за убийство по особено жесток начин с ритници в главата на вече паднал на земята безащитен човек....
4.
Бай Ставри
30.01.2024 22:35:23
0
50
Сега всеки ще иска да го съдят в Айтос. Затвора ще се изпразни
3.
Маджур махала
30.01.2024 22:26:02
6
23
В маджура това е дивия запад , за добро утро се сбиваш с някой ! Те затова там са най - калените !
2.
До Светлето
30.01.2024 22:19:16
6
22
Не всеки може да пребие някого до смърт,иска се талант!!
1.
Охо
30.01.2024 22:13:57
1
34
Тоз ли е мераклията Светле
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори