×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Копринков се опитваше да прави някои неща зад гърба ми, твърди Стефан Янев


Николай Копринков се опитваше да прави някои неща зад гърба ми, твърди Стефан Янев
Бившият служебен премиер Стефан Янев се обърна срещу президента. Какво ли следва оттук нататък
28 Януари 2024, Неделя, 12:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Парирал съм част от "нещата", които Копринков се опитваше да прави, обяви бившият служебен премиер, назначен от Румен Радев

Бившият служебен премиер Стефан Янев е поредният, който се включи във войната срещу президенството. В интервю пред Нова нюз той твърди, че най-доверения на държавния глава Николай Копринков е опитвал зад гърба му "да прави някакви неща". По думите му парирал тези "неща", когато знаел за тях.

"Да кажем за някакви неща от ежедневието, които касаят персонални или въпроси, свързани с възможност за влияние при вземане на някакво решение. В момента не мога да се сетя конкретен пример, защото са били дребни неща", каза той.

"Може би за тези 7 месеца, в които бях премиер, сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща", обяви бившият служебен премиер.

Копринков в момента е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев. По времето на служебните правителства на Янев заемаше длъжността секретар по вътрешна политика и гражданско общество. 

За ролята му в екипа на Румен Радев се носят легенди, като му се приписва ролята на сив кардинал в службите и други ключови сектори, а в последните дни е подложен на безпрецедентна медийна атака по всички канали, с която очевидно се цели дискредитирането на държавния глава. В различни публикации се намеква "за тъмни стаи", където се разпределяли безотчетни пари, за компромати и шантаж.

Атаката не изглежда случайна. Мнозина виждат в нея стъпки към предприемането на импийчмънт срещу президента Румен Радев. 

Новото мнозинство в НС готви обвинение в държавна измяна за Румен Радев и свалянето му от власт

Всъщност, т.нар. "път на Копринката", е част от политическия фолклор от три години. Първи го въведе Бойко Борисов, а след това за него ставаше дума и в прословутия запис от партийното събрание на "Продължаваме промяната", споменаван е и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

За "пътя на Копринката" говори преди дни и Делян Пеевски.

"Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници (на Радев, б.а.) около него е чудовищен. Къде потъна "Пътят за Копринката", къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се, след като направим новия Закон за съдебната власт, ще има прокуратура, ще има служби и разследвания. Защото това е невъзможно - едни хора с парите, които събраха за две години, да си правят партия", енигматично обяви преди дни санкционираният за корупция по американския закон "Магнитски" Пеевски.

 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Хм
28.01.2024 21:34:05
0
0
Не може да не ми направи впечатление, че за има-няма един час на коментара ми под номер 11 внезапно се натрупаха 10 отрицателни оценки, само там. Какво значи това? Дежурният трол идиот или дежурният редактор? Да не секне рекламата откъм Д.П.?
14.
1
28.01.2024 15:48:46
1
4
Защо Живков предлага сливането
Освен идеологическата свързаност и предаността към Москва основен фактор при предложението на Тодор Живков е тежката икономическа ситуация в комунистическа България по това време. Според историци БКП е целяла да прехвърли отговорността за финансовото състояние на страната на Москва.

Новият документален филм също така прави връзка между първото предложение за сливане със СССР и първия фалит, до който БКП докарва държавата, начело с Тодор Живков през 1960 г., казва журналистът и сценарист Христов.

„Тази тема за първи път е засегната по-сериозно като един от мотивите за предложението на Живков от 1963 г., когато той вече има цялата власт в партията и в държавата“, добавя той. Тогава Живков осъзнава, че който и да управлява на негово място, няма да успее да се справи без помощта на СССР.

Зад предложението, казва Коцев, стоят също „кариеризъм, нагаждачество, опит за политическо оцеляване, които са способни да тласнат управлението на една държава към това да я предложи на тепсия на друга“.

По думите на Христов руснаците „много добре си дават сметка“, че не могат да обещаят на Живков това, което той и БКП искат.

„Мотивът му е, че с тези предложения той си осигурява политическо дълголетие, защото предлага тотално обвързване на България с СССР - само и само за да поддържа икономическата помощ, която идва от Съветския съюз. И не само да я поддържа, той иска тя да бъде увеличена, но както Брежнев му обяснява, СССР също започва да изпитва трудности“
13.
Ха- ха- ха
28.01.2024 15:20:39
0
12
Крадецът вика - дръжте крадеца
12.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
28.01.2024 15:20:02
6
9
Тоз Копринков не съм го чувал.....ся него ли шще издигаме в политиката , че ни се натрапва от също безизвестния Янев
11.
Хм
28.01.2024 15:19:59
11
12
Няма дим без огън, то е ясно. Очевидно Пътя на Копринката не е легенда. Обаче: не мога да се начудя на метаморфозата на г-н Пеевски! И физическа, и политическа. Когато смучеше пари от руснаците беше баш охранен, с овал на хипопотам. Сега, в битността си на евроатлантик и то ,,намагнитен'', е станал като странджанския слон на Пурко (,,Господин за един ден''), също толкова лаком и всеяден, нахален, но слаб като хрътка.
10.
Кой ми....в гащите?
28.01.2024 15:01:59
0
10
Брокер на постове. Това е Пътя на парите, демек на Копринката. Цялата държава не може да са му роднини. Това ако не е корупция , здраве му кажи, ами няма кооой! Гешев, раздаде ли флаерите във Ваякьоу?
9.
с.Труд
28.01.2024 13:39:53
3
26
Копринката е класически "рептил" в президентскятя енституциь ката кърлеж се впил
само му вижте лукавата физономия и snake eyes(змийски очи)
В с.Труд в хотелчето на Копринков отсядяли курсанти от ВВС базата кащто и полокавници коита воделе тям ПАЛАВИ циганки от околнете села за интимни забавленния\ (;) /
Копринката е селски хитрец тарикат и влязал в тесни контакти с висши полоковници от ВКР и ВОЕННА ПОЛИЦИЯ което го светнали и отворили на СХЕМИ да монтират СКРИТИ КАМЕРИ в хотелските стаи добре прикрити и така да заснемат и подслушват БЪДЕЩИ офицери от авангарда ня ВВС за да ги ИЗНУДВАТ и шантажирят със СЕКСкомпромати когато станат големи шапки с болтове ☆☆☆ на рамената за да НЕ кривнат от партийнатя БСП ДС линия и да изпълнявят БЕЗпрекословнао нареждане ня ГЩ на БНА и ВВС
Явно Копринков макар и прост ВИФаджия физкултурник ИМА роднени висши офицери от ВКР,ДС и РУМНО които му осигуряват ЧАДЪР яко нямаше чадър Копринката досега да е гръмнат 20 пъти зад някой овчарник или кравеферма в с.Труд или да го посетят собт-джии и да завърши като Къро в Кейптаун
ЦЕЛТА когато имаш политици на най-висок пост държани с компромати можеш да ги буташ кат билярдна топка където искаш,да ги мачкаш като пластелин и дя двужеш с дистанционо да ги караш да те правят ЧАДЪР за да прави ПАРИ ,МНООоооого ПАРИ кешовица от НАЙ-сладкия и ДОХОДЕН бизнус КОНТРАБАНДА на турско,китайско и дубайско карго(имитация на маркови дрехи,обувки,парфюми) внос на плодове е зулетчуци,бели еи кафеви прaхчета,техника и всичко квот може да се внесе през Митници
По тази причинa се ИЗБИРАТ министрите и президента да са от ХАСКОВО,Димигровград защотo от ТОМ минават каналите от и за ЕС,Турция Близкия изток
Имено КОНТРАБАНДАТА храни политици и ПЪЛНИ пълни бързо партийни каси от целия политически сектор
Хем НЕ
8.
Хаха
28.01.2024 13:34:04
13
16
Няма нищо по лошо за България от двете прасета в политиката
7.
Еееат
28.01.2024 13:29:24
10
37
Най-накрая мисирките взеха да споменават пътя на копринката значи идва краят на руската подлога Радев( най-големият национален предател) още преди години Гешев го налази ама тогава юмрука го спаси и от тогава три години безвреме за България и яко кражби . Какъв беше смисъла да се сваля един крадец и да се слагат много гладни такива .
6.
Копринков е перфектната буря
28.01.2024 13:10:29
6
37
Алчност и глупост, профанизъм и дерибейство – най-страшната комбинация. Абсолютен позор за претенциите на президента да бъде решаващ фактор в политиката. Копринката е остро доказателство за случайността на Радев…
5.
хаха
28.01.2024 13:09:28
8
34
Цялото пРезиденско управление беше подмолно. Янев се опита да е коректви, но гълбчето директно разигра коня. Щетите нанесени при второто служебно правителство още не могат да се усетят колко са надълбоко. Чорапчето още е вмирисано, та чак ноктите са гъбясали и лечението е много трудно. Пак му се владее.
4.
Зелен чорап
28.01.2024 12:58:23
5
37
Гешев ги разследва дори влезе в президенството! И до там. После юмрук, преврат, Гешев го няма, но мафията остана.
3.
Тирания на селяндурщината!
28.01.2024 12:40:32
4
48
Копринков, който Радев беше назначил за отговорник по вътрешната политика и главен кадровик на държавата, бил бакалавър по „Физическо възпитание“. Ей това е ценен кадър за управление на държавата!
Копринката – главният авторитет в президентската институция, ще остане в историята с гротескната употреба на сложно извоюваната революционна власт за лични ексцесии. Да се обадиш на шефа на полицията да ти донесе бутилка уиски и да пратиш НСО да ти търсят любимия козунак из цяла България!
2.
Партията му беше първа полит. сила
28.01.2024 12:33:38
37
12
Този пич му се възхищавах и даже гласувах за него. Партията ну стана първа политическа сила и някой не му позволи да управлява. Дали почна да изпълнява нарежданията на щатското посолство? И ги е наредил едни кадри по места, ум да ти зайде
---------
"Може би за тези 7 месеца, в които бях премиер, сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща", обяви бившият служебен премиер.
-------
Не можел да се сети и май вероятно.... нещо си...
Явно Янев не е този който ще помогне за войната с президентството, но е интересно кой го задейства по темата точно сега. Прави впечатление, че Пеевски много активно плюе върху президента. Остава да се разбере какво цели и дали това е негова иницистива или е на щатският посланник. Защото ДПС изведнъж от проруска стана прекалено евроатлантическа. Дали им пука на членовете на ДПС, че Делян е намагнитен? Трябва ли цяла партия да е заложник на един човек заради страха му от Магнитски?
1.
Янев,чий е Крим?
28.01.2024 12:28:03
36
18
.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори