×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Блицкригът срещу "Алтернатива за Германия" е напът да развенчае мита, че в Европа има място за демокрацията


Блицкригът срещу "Алтернатива за Германия" е напът да развенчае мита, че в Европа има място за демокрацията
AfD получи традиционното отношение от страна на левите - обвиниха ги в нацизъм, екстремизъм и че са част от „крайно дясното”, даже им спретнаха протести, широко отразени и преекспонирани от обичайните медии
24 Януари 2024, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Иронията е, че тези, които говорят за демократични ценности искат да забранят цяла партия, която вече очевидно им пречи, макар доскоро да бе удобната „контролирана опозиция”

Целият държавен апарат, съставен основно от леви, граничещи със социалистическо настроени партии и кадри в Германия, е обявил „блицкриг” на немската AfD. Причината - членовете били нацисти и действали против конституцията и законите, а убежденията им били екстремистки и крайно-десни. Затова, разбира се, било нужно... партията да се забрани, а първата стъпка в изпълнението на тази цел бе осъществена вчера, когато съдът в Германия отмени държавната субсидия към AfD (Alternative für Deutchland, или на български „Алтернатива за Германия”)

Координираната атака изглежда повече от планирана и уж натрупва инерция в последни дни. Кулминацията беше протест миналия уикенд, организиран от незнайно кой в цялата страна, който се обяви против съществуването на партията и в който се включили невероятната бройка от 100 000 човека, както се похвалиха либералните медии.

Никоя от тях обаче не успя да излезе извън заучените фрази и опорки, споменати горе - нацизъм, крайно десни, незаконно и т.н. Колкото и да опитват обаче да изтрият от снимката ликът на тази партия, властимащите най-вероятно няма да успеят, защото това не е първият, не е и последният им опит.

Ситуацията в Германия е странна. „Алтернатива за Германия” се ражда още през 2012 г., в контекста на еврокризата и яхва една тогава популистка вълна, изпреварила дори напрежението във Великобритания по време на Брекзит. В онези години в обществото се трупа недоволство за това, че Германия храни бедните и нескопосани в политическо и икономическо отношение страни от Южна Европа - основно Гърция и Испания. Заражда се, макар и непопулярно мнение, че страната трябва да излезе от ЕС, от Еврозоната и да си върне Дойчемарката, на която всъщност е базирано еврото като валута. Това, разбира се, е прекалено голямата амбиция, която популистите тогава от AfD си поставят за цел и очаквано не събират почти никаква подкрепа сред обикновените хора. За радост на левите, които управляват Германия на практика от края на Втората световна война досега, тази нова партия може да бъде използвана в тяхна полза - като нужната контролирана опозиция, която да представи крайни идеи по такъв начин, че да отварти обществеността от тях.

По ирония на съдбата обаче именно тази контролирана опозиция сега излиза извън контрол. И започва да плаши върхушката в Берлин, която по един или друг начин е на практика продължение на политиката на Вашингтон отвъд океана.

AfD, чийто официален сайт към момента на писане на този материал е офлайн по неизвестни причини, сега настоява основно за две неща - да се прекрати безразборната миграция от Африка и Близкия Изток, която бе въведена в този ѝ деструктивен вид от бившия канцлер Анжела Меркел; и да се мисли повече за истинския немски гражданин - този, който работи цял живот все повече и повече, за да плаща безумните увеличения на данъците, въведени заради имплементацията на първия аргумент.

На практика партията е против това германецът да храни безработните и незаинтересовани от интеграция външни лица, които паразитират на гърба на обикновения работещ човек. Колко абсурдно звучи това...

Понякога от 100 хиляди, броят на протестиращите против AfD стигаше и до 250 000. Реално може би не са били и 40-50 000, според алтернативни германски източници.

Тези амбиции определено вече се харесват много именно от обикновения работещ човек. А той е най-голямата заплаха за статуквото, чиято основна цел към 2024 г. изглежда е да превърне Германия в някакво подобие на Близкия Изток. За същия обикновен германец е ясно, че паразитите, които са на ръба на закона, унищожават културата, увеличават престъпността и правят в общи линии животът много по-лош, отколкото е бил само допреди няколко години.

Неслучаен е фактът, че дори в България има немалко на брой германци в трудоспособна възраст, които са емигрирали тук с аргументът, че у нас се чувства по-скоро като у тях, но преди 20 години. Определено това не се дължи на добрата ни икономика и бизнес климат, нито на желанието ни да работим, нито на стабилното ни правосъдие - тези неща са несъществуващи в България. По-скоро причината германци да идват тук, е че държавата няма толкова голям контрол върху живота на обикновения човек, за разлика от там, където с всяка изминала година правителството влиза все повече в частния дом.

Обичайна гледка - протестиращи против "крайно десните" размахват LGBT цветовете

Сега обаче ситуацията е по-различна. Отчаяният опит на държавния апарат да забрани цяла партия граничи с диктатурата. Докато същите леви критикуват демократичността или липсата на такава в редица чужди държави без проблем, сега те правят точно това, което не харесват. Иронията на собствените им действия е потресаваща, защото AfD е партия с близо 22% предтавяне в парламента. Тоест се прави опит гласът на официално близо ¼ от избирателите в Германия да бъде заглушен. А неофициалните числа са по-високи в подкрепа на „крайно дясната” партия - термин, който левите много обичат да слагат като определение на критиците си. Поне не говорят нищо за руско влияние към AfD, нали? Нали?! Не, AfD е „про-руска” партия, която счита, че конфликтът в Украйна е вътрешен - между Киев и Москва и Европа не трябва да се намесва. Доста неразумно, предвид статуквото в Европа.

Анкети, извън мейнстрийм медиите в Германия, всички от които са... познахте, държавни, показват, че AfD има много по-голям електорат. И това съвсем не е случайно. Защото позицията на партията отговаря почти дословно на това, което всеки здравомислещ германец мисли. А това не се харесва на властта. Докато буквално допреди 10 години AfD бе условно насърчавана от левите да се проявява публично, за да действа като контролирана опозиция, това вече не е вярно. И растящата популярност на консервативната партия плаши статуквото, защото съвсем спокойно този ръс може да излезе извън контрол. За съжаление на левите, те нямат ясен аргумент, с който да се противопоставят правно на партията, затова прибягват до пасивни методи на унищожаване.

Затова е впрегнат целият държавен апарат, включително правителствените медии. Тече активна кампания на „очерняне” на AfD. Първо беше абсурдното внедряване на човек „под прикритие” на среща на партията, в която бяха представени основните цели - прекратяване на нелегалната миграция и депортиране на тези, които паразитират на гърба на германския народ. Това се интерпретира като „екстремно дясно”, граничещо с „нацизма”. Заваляха сравнения с NSDAP (Nationalsozialistische Deutche Arbeiterpartei, или казано на кратко - партията на Адолф Хитлер). Започнаха да се организират протести с меко казано спорни лозунги като „Убивайте членовете на AfD! Изгонете нацистите!” - въпросният бе отнет от протестиращи в Ахен и те ще бъдат съдени, но по съвсем друга линия, макар до това да се стигна, чак след като от партията се оплакаха на полицията и тя, за огромно съжаление на левите, бе задължена да действа.

Всъщност отваряме скоба за въпросния надпис на плаката. Той е дословно “AfDler töten” и изглежда нарочно е изписан без препинателен знак. Защото ако е изпише с точка, немският може да се интерпретира като „AfD-йците убиват.”, а ако е с възклицателна - “Убийте AfD-йците!”. Това обаче е търсен ефект, за да може да се интерпретира по двата начина - тактика, добре позната и ползвана именно от оня режим, започнал в Берлин през 1932 г. „Крадецът вика, „Дръжте крадеца!”, както се казва в известната българска поговорка.

Същите протестиращи, които са толкова „за” миграцията, че искат да обявят цяла партия за незаконна, колкото и невъзможна да е задачата им, нямаха проблем да опъват LGBTI плакати с цвета на дъгата на демонстрациите. Това би следвало да е достатъчно показателно кои и какви са недоволните от целите на AfD.

Тази партия не е изключение в Европа, просто държавата, в която оперира, е малко по-странна в исторически план. Вместо Германия да се оттърси от ужаса на нацисткия режим и да го забрави като черна история от миналото, там до ден-днешен тази идеология е обявена за престъпна и срамна. Тема табу, която пречи на нормалното развитие на обществото и помага на настоящата кауза на либералите. По този начин десните партии се озовават без място в парламента вече години наред и без да имат възможност да се насладят на обществена подкрепа. Годините индоктринация обаче сега явно изветряват и една немалка част от Германия, по примера на страни като Италия, съседна Нидерландия и дори Франция, където десните почти успяха да си завоюват президентско място, е решила да разнообрази репертоара. Германия е идеалната жертва.

Това няма да остане „ненаказано”. Със сигурност опитите за дискредитиране на единствената алтернативна партия в страната, обявявана в последните над 10 години за „Двигателят на Европа”, ще продължат. Дали ще са успешни обаче зависи изцяло от германците. Не, не тези германци - „докторите и инженерите” от Близкия Изток, които се превърнаха в причина за обособяването на цели квартали в големите градове, където дори полиция не припарва. Онези другите - истинските, които работят, за да изхранват останалите. Те в един момент може да решат да направят истинската промяна. Да се надяваме от тяхно име.

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
29
Коментара по темата
29.
Ей Русчев
25.01.2024 11:26:23
1
1
Още 100-на души в Хамбург

https://youtube.com/shorts/QtWn8OlFVFE?si=5Rn9f7oDVbQDc8WO
28.
*********
25.01.2024 11:24:54
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
27.
XX
25.01.2024 11:23:20
2
2
До 25

"НЕ ШИБАНИТЕ ФАШИСТИ НЯМАТ МЯСТО В ЕДНА ДЕМОКРАЦИЯ" - да ти таковам и "демокрацията" (европейската пък да не говорим за немската), про'с'так неграмотен!
26.
XX
25.01.2024 11:21:41
1
4
"Франция не е била част от Германия. Обратното също. " - само дето, като резултат от ПСВ, има два региона във Франция, населени с немци.
Пък тезата за "държавата украйна" ме разсмива искрено. Що не добави, че преди 4000 века украинската култура е изкопала Черно море, та да изкъртиш и всички миФки?
25.
*********
25.01.2024 11:20:08
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
24.
XX
25.01.2024 11:16:58
2
3
ДО 8

"Алтернативата е с високи проценти в бившата ГДР, където десетилетия ...." се радваха на повече свобода и справедлив живот от тези в западната част.
23.
XX
25.01.2024 11:13:53
1
1
До 3

"Ами то малко абсурдно всъщност и такива като германците и феновете на ДБ не го разбират" - и в холандия готвят закон за забрана на политически партии.
22.
XX
25.01.2024 11:12:21
1
1
" обикновения работещ човек. " - е про'с'такът гласуващ за Меркел, Шолз и Бербок и няма нищо лошо в това да бъде мачкан докато мърда.
21.
До 13
25.01.2024 08:41:19
11
1
Хабер нямаш от история щом като не знаеш, че Франция и Германия имат общо минало и са били част от една държава. Както и че Украйна е била независима държава. Иначе Ленин нямаше да праща Сталин и Раковски да се молят на украинците да се присъединят към Съветска Русия, за да може тя да прерастне в СССР.
20.
Путинофил
25.01.2024 08:33:31
7
3
Русчеев, не се кахъри за немско.
Гледай каква демокрация има в Русия.
Ха си написал крива дума, ха са те пратили в затвора.
19.
победа и здраве
25.01.2024 08:23:22
1
6
Im namen unser Fuehrer Sieg und Heil - fuer immer und immer, bis Ende allen Zeiten Heil !
18.
XX
25.01.2024 06:57:13
3
4
Важно съобщение:
Довечера, 25.01.2024, от 21:00, в мазето на блок 4 в Младост 1, София, ще бъде организирана турбо гей оргия. Предварително записване не е необходимо. Лампите се гасят в 21:10 и почваме.
17.
Въпрос
25.01.2024 06:46:31
8
8
Кой е авторът на това писание? Значи икономиката и желанието за труд били "несъществуващи" в България. То бива русофилство и национален нихилизъм, но това минава всякакви граници.
16.
Дърт комунист
25.01.2024 05:37:13
10
7
Тизи текст Костя ли го написа?
15.
Българина
25.01.2024 02:09:30
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=9iKvS_Q4XHo
14.
До 12 и 13
25.01.2024 00:11:03
10
3
Товариш мудак, хубаво е да знаеш, че вопиющата простотия е уникална и неповторима, като човешкото ДНК и пръстовия отпечатък. Така че с тези уникално просташки два коментара си за олимпиада за простакейшовци.
Няма да коментираме дали си говориш сам или само, когато пишеш коментари, но, така се почва и после към психото на санаториум.
13.
До 12
24.01.2024 23:42:51
10
20
Франция не е била част от Германия. Обратното също. Украйна не е имало. Или е била част от Руската империя или от СССР. Украъна е територия, която е била делена между Полша и Русия. В самата Украйна и там където са бойните действия живеят руснаци. Бежанците тук също са руснаци. Те, за това са бежанци. Не им се воюва. Говорят на руски. Те не знаят украински език. И с изключение на организираните два-три митинга в в началото на войната от НПО с участието на по 50 човека в Бургас, сега никой не протестира, че на фронта не му се ходи.
12.
Аре бягайте
24.01.2024 22:35:29
20
14
Войната в Украйна била вътрешен конфликт между Москва и Киев. :):)
Все едно Германия да нападне Франция и това да е вътрешен конфликт.
Ясно е кой подгрява тигана с цел дестабилизация
11.
Утре сутрин, очаквайте, тук!
24.01.2024 22:03:59
15
6
Тук и само, тук. Укронацистите свалиха над руския Белгород руски ИЛ-76 с пленници укронацисти.
Над Белгород от който се изстрелват ракетите срещу Харков и други нас. места в Украйна. В Белгород арропортаботдавна е закрит за полети и има извънредно положение,но..
Самолета е руски и е паднал над Белгород. Оркостанците отдавна унищожиха всички Пейтриът, а руските самолети са невидими и неуловими, но този път Кремълската психушка отноео обвини укрите, Запада и Пейтриът. Групировка Кремъл никога не лъже, а дори и да лъже го прави дърварски, защото не са свикнали да "лъжат".
10.
Anna
24.01.2024 22:03:27
3
13
Всъщност исках да посоча на автора някои противоречия. Но всъщност какво да обяснявам, при положение, че той не иска и не може да разбере.
9.
истински еврогей
24.01.2024 21:58:26
15
10
Всеки, който е против гейовете е мърсен фашист, нацист и комунист!
Не може да си истински демократ и да не си за еднополовите бракове! Като не искаш хомосексуални бракове, марш в росийската кочина!
8.
Уф
24.01.2024 21:52:31
24
10
Алтернативата е с високи проценти в бившата ГДР, където десетилетия бяха тровени със соц.пропаганда. В България има доста деца от смесени бракове, с майка рускиня. Вместо да са благодарни за това, че са в една мирна страна и няма да ги пратят на фронта, те пропагандират
7.
идиот русофоб
24.01.2024 21:48:41
13
4
Както винаги съм казвал- за всичко е виновен Путлер! САЩ са невинни!
6.
Сър Джон
24.01.2024 21:46:48
7
30
Истински европейски педе...извинете, демократи, са управляващите в Германия!
Ей, така по демократичному забраняват всякаква опозиция, нещо което се опитват да направят и нашите педе...,простете-демократи!
И аз, като автора, се чудя защо на всички тия митинги против патриотичната политика на всяка страна, се развяват едни знамена на педе..., простете- на LGBT общността?
Ето и у нас е същото - на митингите на ПП-ДБ редовно се веят тия знамена на педе..., простете...вече си знаете.
Дали заради Асен Василев, Явор Божанков и Даниел Митов, които са 100% мъже?
5.
Ейййй,
24.01.2024 21:39:56
2
16
Не се научихте, че “напът” се пише разделно!!! Ако знаете какво означава “разделно”, журналяяяя!!!!
4.
Еваха мамата на демокрацията
24.01.2024 21:32:30
0
20
Винаги има място за демокрация. За съжаление, когато някой невежа хване кокала, не пуска. Така се евава мамата на демокрацията. Когато някой трие коментари под статия, то той възпрепятства свободата на словото, т.е. налага цензура и също евава мамата на демокрацията.
3.
оффф...
24.01.2024 21:27:01
7
32
Ами то малко абсурдно всъщност и такива като германците и феновете на ДБ не го разбират:

Забраняването на фашистки партии като "Алтернатива за Германия" или пък "Възраждане", само по себе си си е фашизъм.

Малко е тъпо да казваш, че се бориш с нещо като правиш точно това нещо.

Демократичните партии би трябвало да побеждават противниците си по демократичен начин, но съвременните демократи само на приказки са демократи.
2.
Реално
24.01.2024 21:20:30
9
25
Германия е окупирана страна. За какво седят американските войски в Германия? За да я пазят от Горна Волта без ракети, генералисимус Шойгу и мъртвия двойник на Путин?
1.
Пфффф
24.01.2024 21:13:55
29
17
За пропагандисти пръскащи пошла пропаганда за замръзваща Европа и пишещи за натовски бази в пицарии, трябва да има дрог тестове.
Има копейки, които в Германия, още с пристигането ще ги въдворят в центрове за психиболни.
Разбрала свиня от кладенчова вода.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори