×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Дея спорт" пише история във волейбола, спечели Купата на България


"Дея спорт" пише история във волейбола, спечели Купата на България
Волейболистите, водени от Франческо Кадеду, надиграха Левски София и сбъднаха една мечта
21 Януари 2024, Неделя, 21:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Когато преди 8 години, стартирахме с малкия бургаски отбор, никой не си е представял, че един ден ще бъдем най-силни в България, обявиха от клуба 

Бургаският клуб "Дея спорт" е новият носител на Купа България при мъжете. Волейболистите, водени от Франческо Кадеду, надиграха Левски София с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18 ) на финала на турнира, който се проведе в столичната зала „Левски София“.

Така тимът триумфира с първа исторически трофей в своята витрина. Бургазлии спечелиха жадувания Трофей при участието на втория си пореден финал в надпреварата. През миналата година бяха близо до него, но на финала отстъпиха на Хебър с 2:3. През този Дея не позволи да се повтори такова стечение на обстоятелствата, като запази концентрация и мобилизация през цялото време, а опитът и класата си казаха думата.

Финалният двубой за Купата предизвика огромен интерес, като залата се напълни и близо 1500 фенове проследиха финалния сблъсък. Залогът – спечелване на Купа България, бе достатъчна мотивация и за двете страни, като се получи битка и достоен финал в турнира. Зрителите станаха свидетели на истинско единоборство, интересни разигравания и борба за всяка точка.

Съставът на Дея показа съвсем различно лице. За разлика от предишните две срещи в турнира, в които бургазлии започваха мудно и бавно намираха своя ритъм, сега те стартираха на ниво. Нямаше помен от заспалост или нещо друго, а заиграха на обороти и показаха силната си страна още от началото. Блокадата бе на ниво, като бе основно оръжие за бургазлии.

От своя страна Левски влезе в мача по-трудно. Напрежението от стремежа към спечелването на Купата пред своя публика натежа и сините имаха нервен старт. В хода на мача домакините се отърсиха от тази скованост и подкрепяни от верните си фенове влязоха във вихъра си. Но въпреки голямото желание, те не успяха да реализират домакинското си предимство, като отстъпиха под напора на класния съперник. 

Сервисът се използваше като оръжие и от двете страни, като накланяше везните в една или друга посока. Но гостите имаха по-голяма ефективност и успяха да затруднят в по-голяма степен противниковото посрещане.  И двата съперника се хвърляха в защита, като това доведе до равностойност и размяна на водачеството. Опитът и класата на Дея обаче надделяха, като спряха устрема на домакините.

В първата част Дея засили сервиса и след равностойно начало първи се откъсна. Серията на Ники Николов доведе до две последователни блокади, той отбеляза и ас и Дея поведе с 9:6. Бургазлии продължиха водачеството до 14:12, след което сините изравниха, а играта тръгна равностойно. В решителните минути отново началния удар на гостите даде разликата. След 20:20 на сервис застана Николай Учиков, а влезлия като смяна Закари бе с основен принос към успеха като бе в основата на три поредни блокади и завърши гейма с успешна атака.

Картината се обърна във втората част, която бе под водачеството на Левски. Желязков направи промяна, като на поста разпределител се появи Стоил Палев, на мястото на Симеон Николов. Рокадата бе успешен ход, левскарите се отърсиха от напрежението и намериха играта си. На свой ред засилиха сервиса и започнаха с 4:1 в своя полза. Бургазлии се върнаха при 7:7, но сините отново изригнаха след серия от крайната линия на Владимир Гърков (15:11). Гостите се опитаха да се противопоставят, но не успяха. В края на гейма това доведе до напрежение, а Георги Братоев отнесе червен картон, което сложи финалната точка в гейма и Левски изравни 1:1.

Дея отново показа способности в третата част. Блокадата на бургазлии бе като непробиваема стена, а атаката им повиши успеваемостта си. Левски започна да греши и заигра. Дея поведе с 20:12 и запази стабилност. Спечели гейма с разлика е поведе с 2:1.

Дея запази възходящата линия. В четвъртата част блокада работеше безупречно и и бургазлии поведоха с 8:4. Запазиха преднина и на средата авансът им бе  отново четири точки 16:12. Това бе преломен момент, Дея парира всякакви опити на сините за обрат и затвори гейма, като спечели мача с крайното 3:1.

 Източник: БГ Волей.бг

Ето какво написаха от "Дея спорт" на фейсбук страницата си след успеха:

ДЕЯ донесе отново Купата на България в Бургас! Когато преди 8 години, стартирахме с малкия бургаски отбор, никой не си е представял, че един ден ще бъдем най-силни в България! С първо място в първенството и носители на Купата! Уникални братя Братоеви, Ники Николов, Теодор Тодоров, Ники Учиков, Митко Василев и всички останали!Въпреки омразата, която се излива в залите, искаме да напомним, че тези момчета са донесли едни от най-успешните моменти на България във волейбола, донесли са титли и купи, и на Нефотхимик, и на Левски. Нека помним! 

 


В категории: Спорт


5
Коментара по темата
5.
Истината
23.01.2024 18:30:01
0
1
Ееее стига хвалби за това смешно отборче . Случайност сега ще се сринат за шампион . Нефтохимик пак ще бъде първи в плейофите спокойно .
4.
Марин
22.01.2024 10:29:16
3
1
От къде го измислиха това име дея спорт? Да бяха го кръстили Черноморец Бургас поне е клуб известен на много хора в Бургас а къв е тоя дея спорт?
3.
Истината
22.01.2024 08:29:50
8
2
Абе тези пенсии с този палячо КАКАДУ ЛИ Е МАКА ДУ ЛИ Е никога няма да станат шампиони . Един медал трябва да има и за бившия треньор на Нефтохимик Атанас Петров защото ако ги беше праснал в редовния сезон и водеше адекватно отбора с ЦСКА тези и до финал никога нямаше да стигнат .
2.
Маджура
21.01.2024 23:26:56
25
6
СМЕШНО Имислено клубче.
1.
Дрон
21.01.2024 21:48:43
3
27
Респект д-р Маджуров !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори