×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дянков – ти си мъж!


Дянков – ти си мъж!
Симеон Дянков
30 Декември 2011, Петък, 15:45 ч.
Автор: Огнян МАРКОВ

Защото си категоричен в своите мнения и прогнози. Това, че те рядко се сбъдват изобщо не променя нещата

Аз не помня кого избраха у нас за мъж на тази година – дали по стар навик главният заподозрян – премиерът, или някоя друга не толкова значима личност. Не помня и въобще проведе ли се в последния месец на годината този традиционен иначе избор или пък предстои той да бъде направен в началото на следващата. Но в едно съм убеден – Мъж на 2011 година у нас трябва да бъде Симеон Дянков.
Разбира се, ако си говорим искрено при едно всенародно допитване на тази тема,  финансовият ни министър няма никакви шансове да оглави тази почтителна класация. Досега не съм чул някой да си пада по него като визия, още по-малко пък са тези, които биха одобрили  финансовите му похвати, от които, както се казва, само дете в майка още не е проплакало.
Ние, българите, обаче при оценката на което и да е събитие традиционно винаги слагаме на първо място личните си пристрастия, после тези на роднините си, приятелите си и познатите си, докато накрая за реалният поглед върху нещата почти не остава място.
В интерес на истината трябва да се каже, че първите стъпки на Дянков като министър бяха направо отчайващи. Още не влязъл, дето се вика, в кабинета си, той обяви българските академици за феодални старчета, с което сведе целия научен принос на БАН до размерите на граховото зрънце под двадесетте пухени постели на принцесата. Разбира се, мъдрият гарван Себастиян от същата приказка в лицето вече на председателя на БАН успя по някое време да убеди Дянков, че слуховете за преждевременната кончина на академията са силно преувеличени, но това не помогна да се спре намаляването бюджета на най-старата институция от Третото българско царство насам.
После Дянков го сполетя цялото бедствие на бюджет 2010, който той образно и с блага усмивка ни представи като постна пица и срещу който в хор изпищяха всички, дори и правоверните гербери. Не закъсняха да се появят и коментари, че по този начин се дава шанс на сивата икономика за завоюва нови и нови пространства, а  най-злостните Дянкови врагове пуснаха приказката, че кризата на държавите в Латинска Америка била избухнала тъкмо защото той като вицепрезидент на Световната банка ги съветвал какво да правят.
След това дойде сагата с президента, за когото Дянков с усмивката на Мона Лиза предположи публично, че е млад милиардер, после милиардната дупка в бюджета, последвани от неговата почти скандална корекция, от дълго дъвканите, но така и не приложени на практика антикризисни мерки и необявената и непризнавана и досега война на Дянков с другия вицепремиер в правителството.
Някой тук ще рече как при всичко това го предлагам този човек за мъж на годината и  едва ли не с двете си ръце съм готов да гласувам за него?! Не, не бих гласувал за Дянков, бих гласувал против него, ако имах възможността да участвам в такъв конкурс. Казвам това с ръка на сърцето, а цялата  абсурдност на ситуацията е повече привидна, отколкото реална. И причината за това никак не е сложна.
Дянков има две положителни качества, които липсват не само на Борисов и на останалите му министри, но са дефицитни и за целия наш  преход. Първото е, че той е категоричен в своите мнения и прогнози. Това, че те рядко се сбъдват изобщо не променя нещата. Защото, предполагам, вече на всички ни писна вече 22 години някакви набедени за държавни мъже нашенци да ни мънкат насреща и с нескончаеми потоци от думи да не ни казват нищо, докато не попитат Брюксел, секретарките си или някоя нумероложка. На фона на цялото това сиво безхаберие Дянков се държи наистина мъжки. Той може да каже „Да“, може да каже и „Не“ и винаги, когато му се отдаде тази възможност го прави.
Второто негово положително качество е, че е реалист. И то от тези, най-гадните, които не са нито песимисти, нито оптимисти, а нещо средно и толкова праволинейно, че да ти е драго да му се ядосваш, както на времето казваше майка ми. Но ако оставим настрана емоциите, ще разберем, че тъкмо това – да си последователен реалист, е може би най-трудното нещо на този свят. Благодарение обаче на Дянковия последователен реализъм всички ние – и държавните чиновници, и бизнесът, и обикновените като мен хорица, почнахме да проумяваме малко от малко, че времената на социализма безвъзвратно отминаха и никой вече няма намерението да ни дундурка или пък да ни се възхищава, когато по стар навик седим до счупената кола и плачливо викаме неволята. Нещо повече – Дянковият реализъм ще ни накара по някое време да разберем и че добрият цар, какъвто се опитва повече или по-малко сполучливо да го играе от две години насам Бойко Борисов, е само измислица от приказките.
Известна на всички е истината, че като няма риба и ракът е риба. Не бих се заклел обаче, че случаят с Дянков и точно такъв. Защото ако не се научим не като индивидуалности, а като народ да не си оставяме магарето в калта, ще си останем завинаги в задния двор на Европа, докато накрая бавно и полека се превърнем от държава с хилядолетна история в географски регион, в който се предлагат единствено съмнителни курортни и сексуслуги, шкембе чорба и зле приготвена домашна ракия.



Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
6
Коментара по темата
6.
до Мими
03.01.2012 08:36:49
1
6
Абе Мими като го харесваш толкова много вземи купи 2 билета еднопосочни за Америка и отивай там с Дянков. Тъкмо ще ни освободиш от този тъпанар, който съсипа държавата ни. Всеки ден цените се вдигат, а специалиста от световната банка не вдига нито заплати , нито пенсии. Хайде, чао, заминавайте за Америка....
5.
Д-Р ФИЛИПОВ
01.01.2012 12:53:57
1
3
Дянков – ти си мъж!Това е само измилица от приказките.Истината е много по прозаична .Народа ни го е измислил фантастично Дянков-ти си мъж-путка.
4.
симеон дянков
31.12.2011 16:15:08
0
3
ама ,моля ви мадам ,мене много ма е срам /2/
3.
LA
31.12.2011 15:01:30
2
7
И мен ме кефи. Ставаме трима. Дянков има разчупено мислене, не е тъп чалгаджия като Бойко. Е, верно, че е малко изкуфял, но то идеални случаи няма.
Иначе коментарът е публикуван и в Кафене - http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=21634803
2.
Джейн
31.12.2011 13:50:37
1
4
Ммммм да, ако Дянков изхвърчи от кабинета, ГЕРБ губят моя глас. Харесвам изцепките му, така че Мими не си единствената, ставаме две. Борисов забравя, че не живеем в Северна Корея, тук всеки може да се изказва свободно и най-вече да устоява мнението си, пък било то и различно от това на премиера.
1.
Мими
30.12.2011 17:30:55
1
12
Статията много ми хареса, защото споделя някои от моите схващания за Дянков.
Може би аз съм единствената, която харесва Данков, но го намирам за по- различния от останалите мижитурки в кабинета на Бойко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори