Рецепта за тюрк тава
Кайма по турски, запечена на фурна
Необходими продукти:
кайма - 500 г;
яйца - 2 броя;
хляб - 2 големи филии;
сол;
черен пипер;
кимион - 1 щипка;
джоджен - 1 щипка;
гъби печурки - 200 г;
яйца - 3 броя;
кашкавал - 100 г;
лютеница - 5 - 6 с.л.;
олио - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.
Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
