Рецепта за тюрк тава
Кайма по турски, запечена на фурна
Необходими продукти:
кайма - 500 г;
яйца - 2 броя;
хляб - 2 големи филии;
сол;
черен пипер;
кимион - 1 щипка;
джоджен - 1 щипка;
гъби печурки - 200 г;
яйца - 3 броя;
кашкавал - 100 г;
лютеница - 5 - 6 с.л.;
олио - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.
Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
