×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Той беше бос на световното черно тото, но днес кара такси в Сингапур


Той беше бос на световното черно тото, но днес кара такси в Сингапур
Прословутата снимка на Дан Тан с Боби Михайлов и Коце Маца
11 Януари 2024, Четвъртък, 19:33 ч.
Автор: Флагман.бг

Някогашният цар на нелегалните залози тотално изгуби влиянието си след 6-годишен престой зад решетките и днес виси пред луксозни хотели, за да лови платежоспособни клиенти

„Събрахме се пет български семейства да празнуваме Нова година в Сингапур. И докато сме там, този човек е дошъл да се снима, но така е в новогодишната нощ – всеки се снима с всеки. Чак после разбрах от пресата за кого всъщност става въпрос“ – така надве-натри Лъчо Танев съвсем наскоро разказа в предаването на Сашо Диков за срещата си с Дан Тан от 31 декември 2010 г. Тан години наред е сочен за глава на престъпния синдикат, ангажиран с уреждането на футболни мачове.

Днес обаче някогашният бос на „черното“ виси с таксито си пред луксозните хотели, за да вози чужденци до летището. „Престоят в затвора на практика извади Дан Тан от голямата игра. Сега е скромен шофьор и се дразни, ако някой го разпознае и започне да го разпитва за миналото, пише 24 часа.

Нашенци обаче са се возили в таксито му и после са пуснали мълвата в града ни“, разказва пред „24 часа – 168 истории“ жител на Петрич, където са добре запознати с житието и битието на сингапуреца най-вече заради приятелството му с Костадин Хаджииванов, известен още като Коце Маца.

Навремето петричкият бизнесмен също бе сочен за основен играч в далаверата с нелегалните футболни залози, макар че нито една институция по света не успя да го закове с неопровержими доказателства точно по тези обвинения. За Тан Сеет Енг, известен повече като Дан Тан, събитията не се развиват в толкова благоприятна посока и той е обвинен, а след това и осъден за уреждане на футболни мачове.

Интересното е, че началото на края на неговата престъпна империя е поставено малко след случайната му по думите на Лъчезар Танев среща с петте български семейства на новогодишния купон. Тогава заедно с Лъчо Танев и компания празнува и семейството на Борислав Михайлов. Именно президентът на БФС се оказва рамо до рамо с Дан Тан, когато всички се подреждат за снимката, която впоследствие ще предизвика буря от реакции на родна земя.

Участниците поне досега не са разказали весело ли е било тържеството, но след неговия край се подреждат други смущаващи на пръв поглед обстоятелства.

Само две седмици след въпросната случайна среща навръх Нова година БФС подписва договор с фирма на Дан Тан за провеждането на приятелската среща между България и Естония. Мачът в турския курорт Анталия завършва 2:2, като и четирите гола падат от дузпи. Веднага след последния съдийски сигнал става ясно, че на въпросната среща са заложени почти 7 млн. долара в азиатски букмейкърски къщи.

ФИФА се заема със случая и след кратко разследване нарежда резултатът от въпросната среща да бъде анулиран. От световната футболна централа обаче оневиняват изцяло футболните федерации на България и Естония и хвърлят цялата вина за компрометирането на мача върху реферите.

Години по-късно снимката от сингапурския ресторант излиза на бял свят, но Борислав Михайлов напомня на своите врагове, че ФИФА е свалила подозренията си от БФС, а скандалният двубой е влязъл в учебниците как един резултат може да бъде нагласен и без знанието на главните действащи лица. Обясненията на подалия наскоро оставка шеф на БФС не успокоиха духовете у нас и той многократно бе атакуван по тази тема от Димитър Бербатов в продължаващата и до днес битка кой да управлява българския футбол.

За Дан Тан скандалният мач също носи куп проблеми в допълнение към добрата парична печалба. След раздухването на случая в средата на 2011 г. партньорските служби по света най-сетне се активизират и тръгват по следите му. Трябва да се отбележи, че разследването и доказването на подобен вид престъпления е изключително трудна работа.

Просто всички участници в схемата получават щедра награда за труда си и след това нямат никакъв интерес да разказват подробности кой с кого се е разбирал за броя на дузпите, картоните и дори ъгловите удари още преди да е даден първият съдийски сигнал.

Може би и заради това българската прокуратура така и не постигна никакви значими успехи в това направление и поне според статистиката на осъдените – нашето първенство е едно от най-чистите в света.

На други места по света обаче прокурорите се оказват по-работоспособни и успяват да ударят право в сърцето престъпния синдикат на Дан Тан. Много скоро след провеждането на зле скалъпеното представление с участието на българския национален отбор е стартирана „операция Вето“, по време на която са проучени стотици съмнителни футболни двубои Разследващите тогава твърдят, че царят на „черното“ тото е участвал в манипулирането на над 400 мача от евротурнирите.

Уреждани са дори световни квалификации. Разплитането на престъпната схема става възможно благодарение на показанията на Уилсън Радж Перумал, който преди това е сочен за дясна ръка на Дан Тан.

Притиснат от ченгетата, сингапурецът се съгласява да говори с условието, че ще получи статут на защитен свидетел. Неговите показания се оказват достатъчни да бъдат арестувани десетки лица, сред които и техният началник.

В крайна сметка Дан Тан ту влиза, ту излиза от ареста, но общият му престой зад решетките възлиза на почти 6 години. Това е твърде дълъг период за толкова динамичен бизнес и в крайна сметка сингапурецът не успява да се задържи на гребена на вълната.

За известно време той потъва в анонимност и ето че един прекрасен ден съвсем случайно качва в таксито си българи, които го разпознават. Някогашният бос обаче се прави на ударен и отказва да признае за миналото си. А то, както вече стана ясно, е изпълнено с превратности. Запознати с житието и битието на царя на „черното“ тото не изключват възможността таксиметровите услуги да са само параван за далеч по-доходоносните дейности на комбинативния бизнесмен. Завръщането му като лидер на световния престъпен синдикат обаче изглежда почти невъзможно, при положение че беше осветен от полицейските прожектори и вече е следен на всяка крачка. Ако пък вие имате път до Сингапур, се вгледайте в шофьора, който ви вози. Нищо чудно да попаднете на човека, който не чак толкова отдавна въртеше бизнес за стотици милиони долари.


В категории: Спорт


4
Коментара по темата
4.
Spas KONDAKOV
13.01.2024 13:52:58
0
3
Лъчо Тонев в случая рискува не по -малко от Дан Тан.
А и близки приятелски отношения с Коце Маца са достатъчно доказателство, защо точно в Сингапур са посрещали Новата година и по ирония на съдбата и Дан Тан ,случайно е попаднал в кадър, точно до Бобката Михайлов!
Абе Лъчо, ама ти сериозно ли, бе?!
3.
Ван Дан
12.01.2024 20:17:31
0
1
Това,че кара такси е прикритие.Май не знаете колко струва м2 в Сингапур?А паркомясто.
2.
Толупчо
11.01.2024 23:38:34
0
3
Ъ! Аматьор! Аз съм 9-ти дан тан хрян
1.
bloodline
11.01.2024 21:30:35
1
8
ти сериозен ли си с тези глупости къде ги обсняваш,Лъчка продажни купелета сте всички,жалко за тези след вас с кръвната ви линия,,,сещай се снахо''
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори