×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Принц Андрю ще трябва да се обяснява под клетва за Джефри Епстийн


Принц Андрю ще трябва да се обяснява под клетва за Джефри Епстийн
Най-новата порция файлове повдига нови въпроси относно поведението на принца
07 Януари 2024, Неделя, 08:15 ч.

Той бе споменат многократно в документи по делото

Принц Андрю трябва да даде показания под клетва за ролята си в скандала със злоупотребите на Джефри Епстийн, за да бъде заплашен от затвор, ако излъже, заяви адвокат на няколко от жертвите на Епстийн, съобщи "Гардиън".

На фона на засилващите се призиви за полицейско разследване на обвиненията в сексуално насилие срещу кралското семейство, Спенсър Кувин, адвокат от Флорида, заяви, че херцогът на Йорк "трябва да отговори за това, което сега излиза наяве" и трябва да даде показанията си с "всички атрибути на закона", така че да бъде правно задължен да каже истината.

Кувин каза: "Знам, че Андрю е дал интервю пред обществеността и медиите. Това беше катастрофално интервю, което се разви ужасно за него. Но той трябва да отговори за това, което сега излиза наяве, и ... за ролята си във всичко това. Той трябва да го направи не в телевизионно интервю за пресата, а под клетва, под наказанието за лъжесвидетелстване, с всички атрибути на закона, независимо дали е в Лондон или в САЩ. Той трябва да изясни фактите".

Призивът идва, след като Андрю бе споменат многократно в документи, оповестени от американски съд. Те се отнасят до гражданско дело, заведено през 2015 г. от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била използвана като "сексуална робиня" от Епстийн и бившата му приятелка Гислайн Максуел. Джуфре съди Максуел заради изявления, в които я нарича лъжкиня.

Документите от отдавна приключилото дело включват твърдения, че Андрю е оставал по няколко седмици в имението в Палм Бийч, собственост на Епстийн, който се самоуби подозрително лесно през 2019 г., докато очакваше съдебен процес по обвинения в трафик на хора.

Хуан Алеси, който е работил като иконом за Епстийн от 1990 до 2002 г., също свидетелства, че Андрю е получавал ежедневни масажи, докато е пребивавал при финансиста, сочат съдебните документи. Свидетелските показания на Йохана Шьоберг, която твърди, че е била малтретирана от Епстийн, които също бяха публикувани, включват отново изплувалото твърдение, че принцът сложил ръката си върху гърдите ѝ в нюйоркския апартамент на Епстийн през 2001 г.

Преди това Андрю е уредил дело с Джуфър по повод твърденията, че я е насилвал сексуално три пъти, когато е била на 17 години. Принцът, който се оттегли като работещ кралски служител през 2019 г., последователно отрича всички твърдения за неправомерни действия.

Най-новата порция файлове повдига нови въпроси относно поведението на принца и приятелството му с Епстийн, което датира от 1999 г. Те също така посочват несъответствия между разказа на Андрю и този на Максуел, за когото принцът по-рано каза, че го е запознал с Епстийн. В показанията си британската светска дама твърди, че "никога не е запознавала" двойката.Кувин, който заяви, че в момента представлява четири жертви на Епстийн, заяви, че сега е време принцът да даде своя отчет под клетва, за да се изясни ситуацията. "Евентуално той трябва да изчезне от общественото полезрение, защото се срамува от това, което излезе наяве", каза адвокатът.

 


В категории: Темида


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Дали държи на клетвата?
07.01.2024 17:29:14
0
2
Дaли му пука кaкво щe кaже пoд клeтва
6.
Лазура
07.01.2024 13:41:43
0
5
Статията е написана нескопосано, а цитатите са преведени неграмотно. И не е Гислайн, а Гилейн Максуел. Ама то сложна работа това!
5.
хех
07.01.2024 11:28:12
2
12
Всички от световния елит са извратеняци и педофили. Законите са писани от тях за нас, но за тях не важат. Тва са хората с неограничено богатство натрупано на гърба на народа, които гледат на нас като на хлебарки. Никога няма да видиш техните деца, роднини или приятели да се бият на фронта в която и да е война. Да умреш за интересите на елита е привилегия само на плебеите. Облъчени с патриотизъм да си мислят, че се бият за родина, отечество, свобода и мир. Всъщност се бият и умират за да могат ония отгоре да си сложат по ще някоя нула в банковите сметки. За тях е без значение кво се случва в някоя държава, те са граждани на света, притежават стотици имоти навсякъде и могат да живеят където си поискат. Плебея обаче не може просто да си събере багажа и да отиде да си живее на частния остров.
4.
Бай Ганьо
07.01.2024 11:09:09
1
7
И тоя утре като нищо ще излезе да ни чете морал и да ни учи на човешки ценности. Или някой негов роднина. Все умни, красиви и от висша класа.
3.
Братвурст
07.01.2024 10:50:26
0
9
За принца последствията ще са същите като тези за княгинята
2.
Лост
07.01.2024 10:31:55
5
9
Това да не е русофилодебилското стадо, наведените посткомунисти путинофили, каращи тирове, ринещи обори и въобще бачкатори в загниващата Европа! Епстийн се обеси в килията, защото го очакваха от 20 до 40 години затвор. Дългогодишната му приятелка-дъщеря на милиардера Максуел, през 2021г получи 20 години затвор и си ги лежи все едно е била метачка на улиците, а не милиардерска дъщеря. Основния обвиняем е мъртъв, но на базата на материалите събрани от прокуратурата са започнати десетки разследвания, все срещу богати тарикати и партенките треперят и ги разнасят по съдебни зали и медии, като панаирджииски мечки.
Тихоооо тихо въшкарнаведени русофилкомънъзи, че потурите ви са робски и много изцапани!
1.
Лост
07.01.2024 10:01:52
0
13
Естествено, че ще излъже.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори